• Tue 6 Sep 2022 12:05
    1639 visningar
    7 svar
    7
    1639

    Mellan ÄL och bim, hur avhållsam?

    Jag är nu mellan ÄL och bim och VILL bli gravid.
    Men hur ska man leva?
    Vi har försökt nu i 8 månader och jag tycker det är jobbigt att undvika kaffe, alkohol, nikotin osv OM jag blir gravid.
    Det blir som att sätta livet på paus 2v i månaden.

    Hur bör jag göra? Besvikelsen blir så gigantisk när jag avstått typ det där vinglaset på aw eller inte dricker kaffe som jag vill.. 

  • Svar på tråden Mellan ÄL och bim, hur avhållsam?
  • Anonym (Få saker)
    Tue 6 Sep 2022 13:33
    #1

    Kaffe kan du dricka- även som gravid. Tre kaffekoppar per dag. Alkohol avråds från när man försöker bli gravid, men exakt vilken påverkan det har så tidigt är omöjligt att säga. Rökning påverkar helt klart fertiliteten och är onyttigt ur alla aspekter så det bör du ju sluta med. Mat kan du äta precis som vanligt tills du vet om du är gravid. Utom det som allmänt avråds förstås som tex vissa insjöfiskar mer än nån gång per år.

  • Anonym (S)
    Tue 6 Sep 2022 15:38
    #2
    +1

    Ts, ledsen men det räcker inte med två veckor i månaden. Du ska sluta helt med både nikotin, alkohol och koffein om du verkligen vill maxa dina chanser. Du förstår väl att din kropp inte återhämtar sig och "läker" sig från de där sakerna på bara två veckor...? När det gäller fertilitet pratar vi månader.

  • Anonym (S)
    Tue 6 Sep 2022 15:38
    #3

    Eller ja, kaffe måste man inte sluta helt med men det är bra att minska på det.

  • Tue 6 Sep 2022 16:07
    #4
    Anonym (Få saker) skrev 2022-09-06 13:33:22 följande:

    Kaffe kan du dricka- även som gravid. Tre kaffekoppar per dag. Alkohol avråds från när man försöker bli gravid, men exakt vilken påverkan det har så tidigt är omöjligt att säga. Rökning påverkar helt klart fertiliteten och är onyttigt ur alla aspekter så det bör du ju sluta med. Mat kan du äta precis som vanligt tills du vet om du är gravid. Utom det som allmänt avråds förstås som tex vissa insjöfiskar mer än nån gång per år.


    Ja, jag dricker sällan och kan ta nån cigarett då, så jag konsumerar varken alkohol eller nikotin i hög utsträckning :) 
    Men ibland på helgen kan det vara lite lyxigt, i all enkelhet. Men nu avstår jag även det lilla, det är så jag menar.

    Dricker 3 koppar kaffe per dag, sällan fler ändå. Men jag blir så nojjig att det är det här LILLA som gör att jag inte blir gravid :( så kan inte ta något alls med gott samvete
  • Anonym (Få saker)
    Tue 6 Sep 2022 18:52
    #5

    Det är sällan man kan sia om vad det är som gör att en enskild kvinna inte blir gravid ganska snabbt. Det finns liksom ingen logik. Vissa kedjeröker, väger 150 kg och lyfter sällan på arslet och blir gravida på studs gång på gång. Andra lever sunt, tränar och är smala och blir aldrig gravida. Men det finns vetenskap och statistik. och den säger att rökning överlag är bland det värsta tänkbara för fertiliteten. Det gäller även män. Män som röker har färre spermier. Män som dricker alkohol också. Kvinnor rekommenderas att avstå alkohol om de försöker bli gravida. Ingen vet var gränsen går.

    Oftast är det äggets kvalitet som gör att inte alla blir gravida alla oskyddade samlag runt äl. Sen finns det annat som kan påverka, men inte nödvändigtvis gör det. Men när man inte vet så får man göra det man kan för att ev. förbättra chanserna.

  • Anonym (sluta­)
    Thu 8 Sep 2022 10:08
    #6

    Alltså rökningen kan du lika gärna sluta helt med när du ändå röker så sällan, eller ja hade du rökt ofta så för den delen med. Det är bara ett onödigt gift och en onödig utgift. Dessutom hoppas jag inte du är en sån som tänker börja igen när du har fött barnet. Det påverkas av rökningen mer än du tror, hur försiktig du än är. 

    Nä jag försökte bli gravid så läste jag på en del hur kaffe och alkohol påverkar ägglossningen och hur stor chans det är att ägget fäster. Och ärligt talat blev jag mindre sugen på att dricka både kaffe och alkohol efter det. Dricker en halv kopp kaffe nuförtiden på morgonen för att det är mysigt. Rekommendationen är 2-3 koppar kaffe men så är svenskt kaffe oftast starkare så därför bör man egentligen dricka mindre. 

  • Thu 8 Sep 2022 21:57
    #7

    Jag är i samma situation som dig, de två veckorna till bim är hemsk.. jag blir typ helt knäpp och tänker inte på något annat än om jag kanske är gravid denna gången osv.. kanske inte ska äta de eller dricka de Osså snurrar tankarna iväg tills mensen kommer å allt kändes förgäves. 

    Vi har försökt att bli gravid sen i juli. Fick MA i maj i v.18 men fostret hade dött i v.13. Så jäkla surt för vi var på kub dagen jag gick in i v.13 och fick se en sån frisk och livlig liten bebis men alltså slutade hjärtat slå någon gång samma vecka. 


    Vi gjorde även ett nipt test som visade helt normalt och vi fick i samband med det veta att vi skulle få en liten kille (detta va i v.16) så efter de goda nyheterna från nipt hade vi en gender reveal för släkt o vänner när bebisen egentligen låg död i magen. Asså fy, vrider sig i magen när jag bara tänker på allt dedär. 


    Men iallafall så har vi som sagt försökt sen juli då jag fick mitt första positiva ägglossningstest men mensen kom, i början på augusti fick jag positivt ägglossningstest igen, mensen kom då också. Men sedan i slutet på augusti fick jag positivt ägglossningstest igen och sitter här nu och väntar på mensen bim-2. Tror inte vi lyckats nu heller fast vi fick två försök på samma månad?? Känns som om man aldrig kommer bli gravid igen. Varje gång innan bim jämför jag sjukt mycket med min förra graviditet, vad jag hade för symtom då osv som jag inte har dessa gånger å fattar då att de ej har tagit sig fast jag vet att graviditeter kan se olika ut. 


    Samma som för dig får jag sån jävla ångest så fort jag tar en cigg eller ens tänker tanken på att ett glas vin vore ju gott. Livet typ stannar upp helt men kan inte släppà tanken på hur mycket jag vill ha barn och att jag skulle egentligen haft bf om en månad.. 

Svar på tråden Mellan ÄL och bim, hur avhållsam?