Inlägg från: Anonym (Få saker) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Få saker)

    Mellan ÄL och bim, hur avhållsam?

    Kaffe kan du dricka- även som gravid. Tre kaffekoppar per dag. Alkohol avråds från när man försöker bli gravid, men exakt vilken påverkan det har så tidigt är omöjligt att säga. Rökning påverkar helt klart fertiliteten och är onyttigt ur alla aspekter så det bör du ju sluta med. Mat kan du äta precis som vanligt tills du vet om du är gravid. Utom det som allmänt avråds förstås som tex vissa insjöfiskar mer än nån gång per år.

  • Anonym (Få saker)

    Det är sällan man kan sia om vad det är som gör att en enskild kvinna inte blir gravid ganska snabbt. Det finns liksom ingen logik. Vissa kedjeröker, väger 150 kg och lyfter sällan på arslet och blir gravida på studs gång på gång. Andra lever sunt, tränar och är smala och blir aldrig gravida. Men det finns vetenskap och statistik. och den säger att rökning överlag är bland det värsta tänkbara för fertiliteten. Det gäller även män. Män som röker har färre spermier. Män som dricker alkohol också. Kvinnor rekommenderas att avstå alkohol om de försöker bli gravida. Ingen vet var gränsen går.

    Oftast är det äggets kvalitet som gör att inte alla blir gravida alla oskyddade samlag runt äl. Sen finns det annat som kan påverka, men inte nödvändigtvis gör det. Men när man inte vet så får man göra det man kan för att ev. förbättra chanserna.

Svar på tråden Mellan ÄL och bim, hur avhållsam?