Är det viktigt på vilken sida av knäckemackan man brer på?
Nog är det väl så att många har en bestämd uppfattning om vilken sida av brödet man brer på. Förutom då att det flesta föredrar uppsidan.
Nog är det väl så att många har en bestämd uppfattning om vilken sida av brödet man brer på. Förutom då att det flesta föredrar uppsidan.
Jaha ska vi alla veta vilken sida du tycker är fattig?
Jag fattade inte heller något, förrän jag kom så långt i tankegångarna att jag började tänka på hur ett knäckebröd ser ut. Jag ba ?va, fattiga sidan, varför skulle en sid?.ahhha jag fattar!!?😀
Det går ju liksom åt mycket mer smör på den sidan med djupa hål - och smör är dyrt, så är man fattig så skulle man då alltså föredra den ?platta? sidan på knäckebrödet. Är du med?
Personligen tycker jag att det är ganska roligt när folk använder uttryck som jag missat och jag får tänka till för att förstå. Det gör liksom det svenska språket mer spännande och levande.
Jag fattade inte heller något, förrän jag kom så långt i tankegångarna att jag började tänka på hur ett knäckebröd ser ut. Jag ba ?va, fattiga sidan, varför skulle en sid?.ahhha jag fattar!!?😀
Det går ju liksom åt mycket mer smör på den sidan med djupa hål - och smör är dyrt, så är man fattig så skulle man då alltså föredra den ?platta? sidan på knäckebrödet. Är du med?
Personligen tycker jag att det är ganska roligt när folk använder uttryck som jag missat och jag får tänka till för att förstå. Det gör liksom det svenska språket mer spännande och levande.
Ja, språk och uttryck är roliga. Ofta träffar man på någon som använder skett uttryck man inte känner till det brukar bli lite förvirring innan jag får det förklarat och jag fpr ett rikare språk.
Det där med olika sidor på hårt bröd. Jag fick som barn lära mig att breda smöret på den slätaste sidan då gick det inte åt så mycket smör. Den andra sidan kallades för tattarsidan för det var den som tattare och tiggare använde när de tog smör på brödet, helt naturligt att de gjorde så, då fick de mer smör.
Eww knäckebröd....bre på vilken sida du vill, det kommer fortfarade smaka torrfoder. Med smör på.
Jag tror det smakar likadant oavsett vilken sida man brer på.
Jag brer på den släta/"fattiga" sidan eftersom jag inte vill ha så mycket margarin/smör, inte av något annat skäl.
Den rika sidan kan vi ju även kunna kalla den feta sidan. Eller?
Ja, språk och uttryck är roliga. Ofta träffar man på någon som använder skett uttryck man inte känner till det brukar bli lite förvirring innan jag får det förklarat och jag fpr ett rikare språk.
Det där med olika sidor på hårt bröd. Jag fick som barn lära mig att breda smöret på den slätaste sidan då gick det inte åt så mycket smör. Den andra sidan kallades för tattarsidan för det var den som tattare och tiggare använde när de tog smör på brödet, helt naturligt att de gjorde så, då fick de mer smör.
Jag tror det smakar likadant oavsett vilken sida man brer på.
Släng mackan på golvet. Då vet du vilken sida du borde ha brett på
Spelar ingen roll, men gillar man mycket smör så tar man den sidan med de djupa hålen.
Släng mackan på golvet. Då vet du vilken sida du borde ha brett på
Knäckebrödet är ett svenskt sakrament och ingenting man behagar skämta om. Knäcka bröd, som det egentligen heter, bakas av råg och skall följdenligt stå på bordet till varenda traditionell svensk lunch och middag. Smör är det pålägg som tillåts enligt sed och man brer INTE på UNDERSIDAN av knäckebrödet.
Det är en futil fråga Du kommer med Ordinär Gubbe eller vad du kallar dig. Du verkar inte särskilt ordinär för mig. Bara att komma med sådan sabla fråga.
Följaktligen, knäckebrödet är heligt som tillbehör. Helst bör man inte bre på något alls utan äta dem rätt och slätt. Maträtter såsom ärtsoppa, inlagd sill och sidfläsk är ultimata med knäckebrödet. Till detta bör man dricka lättöl, eller svagdricka alternativt lingondricka.
Gör rätt genom att omfamna den 300-hundraåriga svenska traditionen i fråga om knäckebrödet. Och inga dilettanta improvisationer.
Knäckebrödet är ett svenskt sakrament och ingenting man behagar skämta om. Knäcka bröd, som det egentligen heter, bakas av råg och skall följdenligt stå på bordet till varenda traditionell svensk lunch och middag. Smör är det pålägg som tillåts enligt sed och man brer INTE på UNDERSIDAN av knäckebrödet.
Det är en futil fråga Du kommer med Ordinär Gubbe eller vad du kallar dig. Du verkar inte särskilt ordinär för mig. Bara att komma med sådan sabla fråga.
Följaktligen, knäckebrödet är heligt som tillbehör. Helst bör man inte bre på något alls utan äta dem rätt och slätt. Maträtter såsom ärtsoppa, inlagd sill och sidfläsk är ultimata med knäckebrödet. Till detta bör man dricka lättöl, eller svagdricka alternativt lingondricka.
Gör rätt genom att omfamna den 300-hundraåriga svenska traditionen i fråga om knäckebrödet. Och inga dilettanta improvisationer.