ni som dricker bryggkaffe
tänker ni på miljön, och att ni dricker kaffe som smakar sämre än kokkaffe?
tänker ni på miljön, och att ni dricker kaffe som smakar sämre än kokkaffe?
Brygger mitt kaffe, torkar sumpen och använder som gödning i trädgården. Filterpåsen komposteras. Kokkaffe upplevs som godare när man är i naturen.
Miljötänk? När kaffet importeras långt härifrån, transporteras, levereras till affären, hanteras där och bärs slutligen hem till mig. Nej.
Kunde inte bry mig mindre om miljön. Svart rivigt jävla bryggkaffe i en för liten kopp skall det vara.
https://www.forskning.se/2023/05/30/kaffe-halsa
Ny forskning visar att åtminstone bryggkaffe är bra mot diabetes typ 2 och hjärt-kärlsjukdomar.
?-
Kaffe är inte farligt, men inte heller skyddande ? utom möjligen mot levercancer, men det behöver studeras mer. Mot diabetes typ 2 ser vi däremot tydligt en skyddande effekt, säger hon.
?-
Kokkaffe tycks öka risken för hjärt-kärlsjukdomar. Att forskare förr sett att kaffe ökar de dåliga blodfetterna, LDL-kolesterolerna, beror på att de allra flesta drack kokkaffe fram till 1960-talet.
Nu anser forskare istället att måttliga mängder filtrerat kaffe kan skydda mot hjärt-kärlsjukdomar, medan kokkaffe fortfarande ökar risken. Anledningen till det är att de farliga ämnena i kaffe, så kallade diterpener, fastnar i filtret när man brygger sitt kaffe.
Vet varenda kaffe expert att när kaffe kokas frigörs det mer skadliga ämnen än när det bryggs och filtreras
brygg kaffe når aldrig kok temp
Kaffe är endast användbart som smaksättning tillsammans med choklad i bakverk. Så det så.
Kaffe är endast användbart som smaksättning tillsammans med choklad i bakverk. Så det så.
Jag föredrar bryggkaffe och dricker bara det (om jag inte campar).
Vet varenda kaffe expert att när kaffe kokas frigörs det mer skadliga ämnen än när det bryggs och filtreras
brygg kaffe når aldrig kok temp