• Förhoppningar

    Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn del 7

    Livet är inte rättvist...
    Här samlas vi som förlorat våra älskade små och som nu kämpar för att få syskon till dem. Vi har av olika anledningar svårt att bli gravida och sorgen över det förlorade barnet blandas med sorgen över barnlösheten.

    Det är hemskt att se hur många vi är som är "dubbelt drabbade" på detta sätt och det enda positiva är att vi inte är ensamma i vår kamp! Här samlas vi för att dela med- och motgångar.

    Varmt välkommen!

    ...alla ni som kämpar och ni som äntligen har lyckats.

    Våra gamla trådar;
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m26463287.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m29386988.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m32881987.html
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m35424384.html

  • Svar på tråden Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn del 7
  • Förhoppningar

    Tack för er omtankte.

    Jag börjar väl så smått komma ur mitt hål. Men jag känner mig fortfarande skör och känner att det är lätt till att jag ramlar ner igen.
    Vi har bestämt oss för att göra paus i IVFandet nu ett tag. På obestämd tid. Vi måste finna balans och harmoni innan det är lönt att fortsätta. Innan vi orkar fortsätta.
    Så det blir paus. Det känns skönt. Välbehövligt.

    Jag tänker på er alla. Tack för ert stöd.

    Kram.

  • Kyoko

    Förhoppningar:
    Jag förstår att du/ni tar en välbehövlig paus. Skönt att ni verkar vara överrens om beslutet. Kanske en paus kan ge er en välbehövlig andningspaus. Den här processen tar ju inte främst på fysiken utan kanske än mer på psyket. Då behöver ju själen få en stunds vila. Försök att under jul få vila, äta gott och umgås med dina nära och kära. Kanske ni skulle unna er att resa bort en stund. Ibland kan en paus behöva kombineras med en resa så att man kommer till en helt ny miljö. Det kan göra underverk att få lite miljöombyte. Göra nåt som bryter tankemönstren. Vi åkte ju bort julen efter Busters död och att komma till en ny miljö gjorde att man kunde rensa tankarna på ett sätt som varit svårt hemma där det kändes som att väggarna bara blev trängre.

  • Jaxon
    Meryl: Va skönt att veta att ni får en tid inom 3 månader iaf.. då har man ett ljus att se fram emot...

    Kyoko: Stor kram till dig, verkar som du har de extra jobbigt nu me alla läkare...

    Förhoppningar: Ibland behövs en paus, det gör ni rätt i. Det tär på en med alla läkarbesök o sprayningar o sprutor o gud vet vad.. önskar sååå att man kunde bli gravid "bara så där ändå".

    Ego: själv sitter jag o väntar på bim.. de är den 22 december...blä.. jag VET att den kommer o komma även fast jag inte känner av nå pms symtom ännu. Jag brukar ha värsta molvärken en veckan innan bim. Inbillar mig att jag har ont i tuttarna o illamående ibland men det är väl som vanligt bara kroppen som spelar mig ett spratt för jag kan ju inte ha sån "tur" att vi lyckats pricka rätt denna gång...  undrar hur man ska göra OM inte mensen kommer 22 ska man testa då o få världens sämsta julklapp - dvs minus eller ska man vänta några dagar o låta julafton passera iaf..... hur skulle ni gjort?

    I januari börjar jag spraya iaf (om nu inget mirakel sker) , ska hämta ut sprayen på måndag då jag är ledig.

    Hatar o vara så pessimistisk, arg, besviken, bitter, avundsjuk o ledsen!!!! Kan man få bli glad igen - tack!!!

    STOOR KRAM till er alla!!!!!!
    ღ ღ Jag tar inget för givet....ღ ღ
  • Kyoko

    Jaxon:
    Tack för kramen Jo det är mycket läkare just nu - men det vet ju alla här inne hur det är!

    Då skall jag hålla tummarna för att du får ett stort FETT eller ett litet men ack så naggande gott  i julklapp iår! Åhh svårt att veta innan hur man skall göra. Men om du testar tidigt kan jag bara rekommendera att köpa ett digitaltest. De känner av med störst säkerhet på minst höjningar. Som för oss så testade vi en dag innan den testdag HS gett oss. Det gav minus med testet de skickat med oss. Så dagen efter på testdagen köpte jag ett digitaltest (ett som säger gravid eller inte gravid) då fick vi utslag på gravid! Så på en dag gick vi från svaret inte gravid till gravid! Så nu kommer jag hoppas att läsa att du testat plus som världens bästa julklapp. Men om det tyvärr inte går vågen på egen hand så måste det kännas bra att ha en plan B i rockärmen och få börja redan i januari med att spraya.

    Ego:
    Har precis kommit hem från vårt möte på KS. Jag är så nöjd med mötet som resulterade i det vi ville höra. En underbar läkare på specialistmödravården som var helt rätt person att prata med. Han hade innan vi kom läst vår journal - bara det gör mig imponerad! Han visste att Buster dog av diafragmabrock pga av en balanserad translokaltion, han visste att lillan kommit till via pgd etc. Inget av det vi sa var något konstigt för honom. Vi diskuterade förlossning och han lovade att för de är det helt ok att vi får föda där och han kommer skriva in i journalen att vi är ett prioriterat fall! Dessutom innan vi gick så sa han något underbart:
    - Jag tycker ni hanterar situationen bra och diskuterar förnuftigt!
    Jag som är så van att bli ifrågasatt eller ibland känt mig som ett UFO när jag diskuterar med vårdpersonal blev så jäkla rörd av hans erkännande! Att han inser hur vi kämpar och tycker att vi gör det bra som trots allt sitter där hos honom med förnuftet i behåll trots allt vi varit med om. Ja det betyder mycket för mig. Det är ju så många i ens omgivning som ifrågasätter det val vi tagit och hur vi betett oss att när han en framstående läkare på KS tycker att man är en rätt så sund människa trots allt. Ja, det var så oerhört skönt. Han ser inte mig som en hysterika bara för att jag vill föda på KS han tycker det är ett helt logiskt och rätt  beslut!

    Däremot kan han inte lova att vårt landsting står för notan för en planerad igångsättning men det blir nästa steg vi får kolla med! Det tar visst aldrig slut med läkarsamtal!

  • Jaxon
    Kyoko: Vilket underbart möte med din läkare. Tänk om alla va som han. Nu har jag oxå haft tur och haft bra läkare men man har ju hört skräckhistorier...

    Tror tyvärr inte de blir ett plus för oss i julklapp tyvärr. Har fått lite bruna spottings (förlåt för detaljerna) =( Vi ska börja spraya i januari iaf så vi får hoppas på plus i februari istället.

    Tror oxå som du att cb digitala test verkar bäst. De är de jag använder mig av för att göra det "slutgiltiga" Jag kan ha testat me nåt billigt först o har jag då fått ett svagt plus streck så testar jag med cb digitalt för att bekräfta.. =)

    KRAM
    ღ ღ Jag tar inget för givet....ღ ღ
  • Jaxon

    Är det någon härinne som kan den där fina "dikten" där det står så bra förklarat om hur det känns för alla oss som kämpar o kämpar för att få barn. Den som man kan försöka få utomstående att förstå hur det är för oss. Har en kompis nu som jag ska försöka förklara för VARFÖR jag inte klarar av o träffa hennes kompis som är 20 år och har ett ostabilt förhållande (gjort slut me killen typ massa gånger) och helt oförhappandes blev gravid och allt gått bra utan missfall osv o ska nu ha i december. Hon sa bara till mig nu för en stund sen: jaha så du klarar inte av att träffa någon som är gravid nu då alltså...

    Hur ska jag förklara för henne?? Hjälp mig någon? Det är ju inte själva människan som är 20 som jag inte klarar av egentligen utan bara att det känns så jävla orättvist, här kämpar en annan som en galning, o får missfall o ma o så går nån som inte ens tänkt tanken på att vilja ha barn o ska ha nu vilken dag som helst... BLÄ!

    Please hjälp mig....

    Kram alla!


    ღ ღ Jag tar inget för givet....ღ ღ
  • Centurion

    Lägger till tråden!

    Förhoppningar: Jag tycker att ni gör rätt, man måste vårda sig själv och familjen också. Det går inte att kämpa i motvind om förutsättningarna inte är de rätta.

    Kyoko: Grattis till en adekvat och påläst läkare

    Jaxon, tyvärr vet jag inte vart den finns

    Ego: Nu hade cystan minskat från 8cm till 2 så jag är nöjd. Hade "min" gamla läkare som varit med oss sen allt startade -05 så hon kollade slemhnnan också. Min teori stämde!! Om man gör VUL så tittar man nästan alltid på slemhinnan i genomskärning vilket för mig innebär att det blir missvisande eftersom vänstra sidan är så skadad. Så hon kikade underifrån och då såg vi jättetydligt att vänster sida är minimal slemhinnemässigt MEN höger sida är fin!!

    Jäkla läkare, man ska behöva vara instruktör för vissa imbeciller


    Welcome to walk a mile in my moccasines
  • Amis

    Jaxon vad tråkigt att tanten är på g. Jag ve vilken dikt du menar men kommer inte ihåg var jag läste den.

    Det är konstigt egentligen att man aldrig förlorar hoppet att bli naturligt gravid, fast man kanske försökt i flera år utan att lyckas. Så känner jag just nu, tänk om tänk om. Vi har knappt varit med varandra den här månaden men en jobbig röst längst bak i huvudet viskar; kanske kanske, nu när vi inte ens försökt. Hur skadad är man inte

    Kyoko vad skönt att ni fick en bra läkare. Tyvärr har man träffat en del mindre lämliga läkare under året så man har inte alltidförtroende för dem.

    Kramar

  • Jaxon

    Amis: jag har fått tag på texten nu... =)

    NÄ hoppet slutar aldrig o förvåna en. Även fast man vet att man inte är gravid så viskar hoppet ändå till en.. så jobbigt o konstigt.

    KRAM


    ღ ღ Jag tar inget för givet....ღ ღ
  • Amis

    Jaxon vad bra att du fått tag på texten. Visst är den fantasktiskt bra.

    Idag var vi hos vår älskade ängel på minnelunden och lämnade blomma och kort. Det var ett tag sen vi var där och det kändes så skönt att vara där och nästan känna honom sväva nära oss.

    Annars pågår en intensiv huvudräkning om när jag börjar spraya. Jag vet när jag ska börja men ändå ränkar jag och räknar och tittar i almanackan. En vecka kvar!

    Ha en skön lördagkväll
    KRamar

Svar på tråden Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn del 7