• Fru H 81

    Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...

    Är det fler än jag som är helt redo för bebisen och låter allt för mycket tid gå åt att övertolka varje litet tecken och gärna gör allt för att sätta igång det hela?

    Har igår och i förrgår haft förvärkar (har bara haft sd innan) och försöker nu med hjälp av hallonbladste, raska promenader och färdknäppar få igång det hela, men på kvällen/natten avstannar det.

    Har ni haft förvärkar och hur länge i så fall? Har slemproppen gått? Mensvärk? Vad har ni provat för att sätta igång det och är det något som har fungerat (t.ex. vid tidigare graviditet)?

  • Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...
  • Skrymplan

    jag har sagt till alla att ska de prompt komma på besök så tidigt efter födseln får de ta och baka själva och ta med! inte orkar jag baka nu när jag knappt kan stå i 10min utan att få smärtor a la´ urban i benen. =)

  • Victorius
    Fru H 81 skrev 2009-08-11 09:22:48 följande:
    Vi håller tummarna för att det blir så! Skrev av mig lite i en annan tråd, för er som inte läser den delger jag gärna min frustration över gårdagen och natten här:Äntligen så fick jag lite kraftigare sammandragningar från igår kl.17. De var av en helt ny karaktär. Efter någon timma gick jag ut på promenad (igen) för att puscha på det ytterligare. Fick hyffsat regelbundna förvärkar, men de var bara så där ordentliga när jag stod upp (man kan ju inte stå upp hela kvällen).. så jag gick och la mig och sammandragningarna fortsatte. Jag kunde dock inte somna och har väl nu sovit en 3-4 timmar i natt. Men! Självklart så har både sammandragningar och förvärkar slutat:( Jag blir så arg!! Varför?! Är helt slut nu men kan ändå inte somna. Ska in till stan och göra en massa ärenden och sen fika med en kompis, tack och lov.. Någon som känner igen sig?
    Åh, din stackare! Vet hur det är, hade så i många veckor. Men något som jag märkte var att natten innan förlossningen satte igång så fick jag sova nästan hela natten utan att bli väckt av förvärkar, gissade då på att det kanske var lugnet före stormen. Vet att kroppen och livmodern ibland vill vila upp sig inför förlossningen, speciellt om man haft mycket förvärkar.
    Jag behövde verkligen den sovnatten, för natten därpå födde jag och sov bara 1 timma det dygnet.
    Så jag hoppas verkligen att det sätter igång för dig snart och att du inte blir alldeles för galen
    Har slemmisen börjat gå? Följer tråden här, konstigt nog så längtar jag lite tillbaka till att vara höggravid och vänta otåligt på att det ska sätta igång, trots att jag också höll på att bli galen av alla förvärkar och tecken och hit och dit. Konstig man är!!!   
    Saga född 000420, Anton född 020905, Arvid född 070726 & Vilda född 090801 victoriablomster.blogspot.com
  • LitenBlomma
    Victorius skrev 2009-08-11 11:32:29 följande:
    Åh, din stackare! Vet hur det är, hade så i många veckor. Men något som jag märkte var att natten innan förlossningen satte igång så fick jag sova nästan hela natten utan att bli väckt av förvärkar, gissade då på att det kanske var lugnet före stormen. Vet att kroppen och livmodern ibland vill vila upp sig inför förlossningen, speciellt om man haft mycket förvärkar.Jag behövde verkligen den sovnatten, för natten därpå födde jag och sov bara 1 timma det dygnet.Så jag hoppas verkligen att det sätter igång för dig snart och att du inte blir alldeles för galen Har slemmisen börjat gå? Följer tråden här, konstigt nog så längtar jag lite tillbaka till att vara höggravid och vänta otåligt på att det ska sätta igång, trots att jag också höll på att bli galen av alla förvärkar och tecken och hit och dit. Konstig man är!!!   
    Håller med, den morgonen när jag vaknade av värkar hade jag precis sovit som en prinsessa!
    Ludwig -02, Meja -08 & Ida BF 28:e Augusti -09
  • skrållan1978

    räcker upp handen o instämmer med fru H 81. Fick rejäla sd i går efter hinnsvepningen hela kvällen satt dem i o var hemska när jag stod upp o aktiverade mig. Men la mig på kvällen o somnade väl efter ett par timmars sd. Vaknade i morse o känner knappt ngt, känner mig såå less, o lurad, fast jag VEEET att var såhär sist med, då kom förlossningen i gång först 3 dygn efter hinnsvepningen o jag vet ju att det är minst lika vanligt att det faktiskt inte händer ngt alls av den. Det enda posetiva är väl att iaf slemmisen går nu och jag är grymt kass i magen. Men humöret är i botten nivå just nu o hela familjen får utstå mitt humör idag. Önskar inget annat än att få min lilla prins nu, BM som var sååå säker i går att detta skulle gå vägen... suck, vill bara dra täcket över skallen o dööö just nu, man  blir så arg på sin kropp... Maken är på mig hela tiden, gå ut o gåååå då
     spring i trapporna!! stress stress, va fan gör det själv säger jag med en jättemage o en trött rygg........................ skulle kunna strypa honom idag, o lämna bort barnen på kollo 1 vecka*ler*


    Nummer 6 i magen=)
  • Möjlig mamma
    Victorius skrev 2009-08-11 11:32:29 följande:
    Åh, din stackare! Vet hur det är, hade så i många veckor. Men något som jag märkte var att natten innan förlossningen satte igång så fick jag sova nästan hela natten utan att bli väckt av förvärkar, gissade då på att det kanske var lugnet före stormen. Vet att kroppen och livmodern ibland vill vila upp sig inför förlossningen, speciellt om man haft mycket förvärkar. Jag behövde verkligen den sovnatten, för natten därpå födde jag och sov bara 1 timma det dygnet. Så jag hoppas verkligen att det sätter igång för dig snart och att du inte blir alldeles för galen Har slemmisen börjat gå? Följer tråden här, konstigt nog så längtar jag lite tillbaka till att vara höggravid och vänta otåligt på att det ska sätta igång, trots att jag också höll på att bli galen av alla förvärkar och tecken och hit och dit. Konstig man är!!!   
    Då kommer snart min bebis om det är så! Jag har haft förvärkar i flera nätter och under kunnat sova. I natt fick jag sova och det var riktigt ovanligt men väldigt skönt!

    Idag fick jag en order ifrån min bm. -Åk nu hem och föd barn!
    Jag har inget emot ordern. Jag hoppas verkligen att det ska vara på gång snart! Bebisen var fixerad och trycket neråt är hemskt. Jag "slemmar" och har gjort det de senaste 2 dagarna och bland så tror jag att jag läcker vatten men jag vet inte säkert. Min bm tyckte att nästa gång jag tyckte att jag läckte vatten skulle jag ringa till förlossningen och be de kontrollera det. Jag hoppas att det ska tyda på att jag snart har bebis här!!
  • Fru H 81

    Vad ni är snälla!! Tack för stödet:) Nu var promenad med grannen bokad kl.18.30 iaf... Ingen slemmis här (vad jag vet), men det var inget jag märkte av förra grav. heller...

    skrållan1978: Stackarn!! Men vi håller tummarna för att det blev som sist, att hinnsvepningen gav effekt lite senare... He he, ja min man är tvärtom, han förstår inte varför jag har så bråttom med att bebben ska komma ut...

    Möjlig mamma: Håller tummarna för att det var lugnet före stormen inatt då. Var också rädd för att jag läckte vatten en gång och då ville de på förlossningen att jag skulle komma in för att bekräfta eller avslå vattenavgång. Man får ju ändå åka hem... Fördelen var att de undersökte mig och fick även en liten hinnsvepning då..:) (dock utan resultat som du märker...). Har du ringt och pratat med dem?

  • Skrymplan

    Jag har trott att vattnet gått 2 gånger. Jätte läskigt! Det är INTE kiss, känns tydligt på lukten. Men det har börjat rinna utan at jag kan knipa så de slutar. Det har hänt vid 2 tillfällen men båda gånger slutat ganska snart, jag ringde aldrig förlossningen. borde man kanske gjort de? Tror ni det kan vara farligt?

  • Möjlig mamma
    Fru H 81 skrev 2009-08-11 16:26:05 följande:
    Vad ni är snälla!! Tack för stödet:) Nu var promenad med grannen bokad kl.18.30 iaf... Ingen slemmis här (vad jag vet), men det var inget jag märkte av förra grav. heller... skrållan1978: Stackarn!! Men vi håller tummarna för att det blev som sist, att hinnsvepningen gav effekt lite senare... He he, ja min man är tvärtom, han förstår inte varför jag har så bråttom med att bebben ska komma ut... Möjlig mamma: Håller tummarna för att det var lugnet före stormen inatt då. Var också rädd för att jag läckte vatten en gång och då ville de på förlossningen att jag skulle komma in för att bekräfta eller avslå vattenavgång. Man får ju ändå åka hem... Fördelen var att de undersökte mig och fick även en liten hinnsvepning då..:) (dock utan resultat som du märker...). Har du ringt och pratat med dem?
    Nej, jag har inte ringt och pratat med förlossningen kring detta ännu. Jag avvaktar tills nästa gång. Med Kim så ringde jag till förlossningen och fick komma in 3 gånger och fick det konstaterat att det inte var vattenavgång. Därför så har jag avvaktat. Jag tror faktiskt att det inte har varit fostervatten utan vattniga flytningar. Just nu har jag dock lite känningar av förvärkar igen och skulle det komma en "läcka" så ska jag ringa till förlossningen. Jag hoppas verkligen att det ska vara på gång men det känns som om det vore lyckoönskning. Men som du säger ringer jag in så blir jag ju undersökt och då kanske jag kan så en lite hinnsvepning som sätter igång det. Det vore inte fel!! Jag avvaktar några timmar och ser vart dessa förvärkar tar vägen.
  • Fru H 81

    Skrymplan: De säger ju att fostervattnet hela tiden fylls på nytt, men om vattnet gått så ska ju förlossningen satt igång inom 3 dygn, annars är det troligt att de sätter igång en. Om det är en lite läcka så sa de att man brukar fylla en binda eller två om dagen iaf... Men, tycker absolut att du kan ringa och prata med dem iaf.. så slipper du undra.

    Möjlig mamma: Bm på förlossningen konstaterade för mig också att det antagligen var slem (ursäkta alla känsliga), tyckte det lät jättekonstigt när jag vaknade av att det rann till mellan benen på mig och det var en vattnig fläck på lakanet och kan som du Skrymplan säga att det inte var kiss. Slem är för mig inte i flytande form, men tydligen så kan man ju få vattniga flytningar som du säger. Håller tummarna nu för att dina förvärkar utvecklas till mera. Hur känns de nu och hur regelbunda är dem?

  • Fru H 81

    Men guud! Upptäckte nu att "min graviditet" är nu borta från familjeliv och detta bara för att jag passerat BF. Räknas man inte som gravid här längre när man gått över BF-datum?? Kanske att bebisen kommit utan att jag märkt det;)

Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...