• Fru H 81

    Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...

    Är det fler än jag som är helt redo för bebisen och låter allt för mycket tid gå åt att övertolka varje litet tecken och gärna gör allt för att sätta igång det hela?

    Har igår och i förrgår haft förvärkar (har bara haft sd innan) och försöker nu med hjälp av hallonbladste, raska promenader och färdknäppar få igång det hela, men på kvällen/natten avstannar det.

    Har ni haft förvärkar och hur länge i så fall? Har slemproppen gått? Mensvärk? Vad har ni provat för att sätta igång det och är det något som har fungerat (t.ex. vid tidigare graviditet)?

  • Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...
  • Fru H 81
    Victorius skrev 2009-08-23 18:21:01 följande:
    advanced- STORT GRATTIS!!! Underbart att allt gick bra Men hur har det gått för Fru h 81??? Länge sedan jag såg henne i tråden.....
    Hej!!!!

    Stoort grattis till Möjlig mamma, Skrållan1978 och advanced!!!
    I torsdags 20/8 tittade våran lilla Estelle ut kl.16:40 efter att ha blivit igångsatt med dropp kl:9,50. Allt gick verkligen jättebra!! Hon vägde 4285g och var 54cm lång (detta var bf+10, tuur att jag fick igenom min igångsättning annars hade hon defentivt varit en 5-kilos guldklimp:)). Hon hade också stort huvudomfång precis som för dig Möjlig mamma, 37,5cm och japp, det kändes, men hade extrem tur och sprack ingenting. Ska gå in nu och skriva min förlossningsberättelse på min blogg. Kram på er!
  • Victorius

    {#lang_emotions_flower}GRATTIS Fru H 81!!!{#lang_emotions_flower}
    Vad skönt att fick  igenom en igångsättning till slut!
    {#lang_emotions_smile}

    Ska gå in och läsa din förlossningsberättelse direkt Jag la in min igår på bloggen...


     


    Saga född 000420, Anton född 020905, Arvid född 070726 & Vilda född 090801 victoriablomster.blogspot.com
  • Angel1978

    Någon som har erfarenhet ifrån masasge på ländryggen? Ska få det i eftermiddag av vår massör på jobbet nu sista veckan som jag jobbar, så har hon gått med på det.. hennes egen dotter hade fött bara nån dag senare, så det ska bli spännande om det känns någon skillnad. Kanske bara får massor av förvärkar och ont av det.. vem vet? Värt att testa. så här sent i graviditeten skadar det ju inte på något sätt..

  • MammaGrynet

    Jag har suttit uppe nästan hela natten och läst igenom NÄSTAN hela tråden nu. Jag har 29 dagar kvar till BF, jag dricker hallonbladste och i natt fick jag nästan som kraftig växtvärk i ena benet plus som kramp i underlivet och magen. Undrar vad det kan bero på, är det någon som har varit med om samma sak?

  • MajBjörn
    helahelena skrev 2009-08-26 10:50:57 följande:
    nån här som fått en hinnsvepning på mvc?
    jag fick hinnsvepning när jag var gravid förra gången.
    hjälpte inte ett dugg merän att jag fick h....es massa ont. men min kropp var nog inte mogen då, har hört att det bara hjälper när kroppen är det.
  • helahelena
    MajBjörn skrev 2009-08-26 11:58:29 följande:
    jag fick hinnsvepning när jag var gravid förra gången. hjälpte inte ett dugg merän att jag fick h....es massa ont. men min kropp var nog inte mogen då, har hört att det bara hjälper när kroppen är det.
    ok, min tapp var utplånad och mjuk för 10 dagar sen, och nåt borde ha hänt sen dess eftersom jag har konstanta förvärkar. då för 10 dar sen sa bm på fl att jag var i latensfasen och skulle komma tillbaka när värkarna var tätare och gjorde mer ont... världens längsta latensfas eller???
  • Småländskan
    helahelena skrev 2009-08-26 12:43:30 följande:
    ok, min tapp var utplånad och mjuk för 10 dagar sen, och nåt borde ha hänt sen dess eftersom jag har konstanta förvärkar. då för 10 dar sen sa bm på fl att jag var i latensfasen och skulle komma tillbaka när värkarna var tätare och gjorde mer ont... världens längsta latensfas eller???
    Oj! Sa hon så? Har du inte pratat med henne igen då och förklarat att inget händer..... När var BF? Lycka till!
  • mandala
    Strimma skrev 2009-08-23 19:54:34 följande:
    åhhhh jag blir så arg på mig själv... Var 6mil hemmifrån hos en vän idag och då började det. Kom fyra jättekraftiga värkar med ca 5 min mellanrum när vi var ute och promenerade.Kände att det nog var dags att dra mej hemmåt. Hoppade in i bilen. Värkarna blev klenare och nu väl hemma är de borta igen.... snyft va arg jag blir på min kropp...
    Du kanske ska ge dig ut på en långpromenad nära hemmet o se om det startar igen. Eller göra någon aktivitet hemma för att få igång det. Läste igår i en annan tråd om några som hade dansat igång det hela, kört riktiga höftrörelser o nog hållt på ett tag.
  • skrållan1978

    hehe ja jag dansade som sjutton kvällen innan vattnet gick, stod som en flodhäst på vardagsrumsgolvet o skskade loss=)))) Dessutom så hade jag storsädat hela dagen, morronen efter gick vattnet på morgonpromenaden med vovven=)
    Så visst- dansa kan nog hjälpa=)

  • helahelena
    Småländskan skrev 2009-08-26 13:27:25 följande:
    Oj! Sa hon så? Har du inte pratat med henne igen då och förklarat att inget händer..... När var BF? Lycka till!
    bf är inte förrän 6/9 enligt rul, men 31/8 enligt ägglossning (och sista mens) och 3 extra ultraljud. ska till bm idag, se vad hon kan göra liksom men säkert inte mycket...det roliga är ju att en läkare på danderyds förlossning verkligen var heeeelt övertygad om att det skulle dra igång om 2-3 dagar senast, dvs tis-ons förra veckan!!! det baserade hon på hur mogen jag var (tappen alltså, inte i huvet : )) och min ctg-kurva som visade täta rejäla förvärkar... men men...
Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...