Inlägg från: Fru H 81 |Visa alla inlägg
  • Fru H 81

    Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...

    Är det fler än jag som är helt redo för bebisen och låter allt för mycket tid gå åt att övertolka varje litet tecken och gärna gör allt för att sätta igång det hela?

    Har igår och i förrgår haft förvärkar (har bara haft sd innan) och försöker nu med hjälp av hallonbladste, raska promenader och färdknäppar få igång det hela, men på kvällen/natten avstannar det.

    Har ni haft förvärkar och hur länge i så fall? Har slemproppen gått? Mensvärk? Vad har ni provat för att sätta igång det och är det något som har fungerat (t.ex. vid tidigare graviditet)?

  • Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...
  • Fru H 81

    Men, då tänker jag så här. Alla de som föder på tok för tidigt, de som får åka in strax efter V.20 för att kroppen ger efter, de som blir beordrade sängläge för att värkarna inte ska sätta igång, det kan väl knappast bero på att deras alla bebisar vill ut alldeles för tidigt för deras eget bästa?

    Det borde ju visa att det är kroppen och inte bebisen som avgör när det är dags? Och om det nu är kroppen så borde den ju gå att påverka, precis som man kan påverka sin mens?

    Hoppas i alla fall:)

    För min del så känns det som bebis har velat komma ut länge, den har verkligen tryckt på mycket nedåt och tänker därför att jag skulle redan haft min bebis om det inte vore för att kroppen inte är redo...

    Har ni varit inne på förlossningen?

  • Fru H 81

    Lever i väntan: Blir lite nyfiken, vad händer om du inte slutar att t.ex. städa, då du får kraftiga sammandragningar/värkar, kan det komma igång då tror du? Tror inte heller jag fått någon slemmis, men samtidigt så är jag lite osäker, flytningar och rester (ursäkta för er känsliga) från färdknäppar har ju kommit så jag har inte varit så uppmärksam. Håller tummarna för dig också!

    Annajson & Hanniz84: Ja, jag önskar att jag hade en massa att göra, så man slapp denna fokusering. Är sugen på att sy lite nya gardiner...

    Victorius: Jag håller med, man blir tokig. Studsmattan var ju en bra idé, ska nog ut och gå runt i den iaf...:)

    Fick idag höra återigen något som stärker min teori om att det inte är bara barnet som bestämmer när den ska komma ut. En vän till mig ska in på planerat snitt imån och efter att hon berättade att hon haft en massa sammandragningar efter våran senaste promenad så sa dem till henne att bara ta det lugnt idag så att det inte sätter igång. Det är ju att bekräfta att man visst kan sätta igång förlossningen vid aktivitet/överansträngning! Dock tror jag att det hänger på hur lättretad livmoder man har, men jag är mer av en optimist än en pessimist så jag håller tummarna för att jag har en sådan livmoder och ni andra i denna tråd också!!

  • Fru H 81
    magkänsla skrev 2009-07-28 15:41:39 följande:
    Fru H 81 skrev 2009-07-27 17:51:35 följande: jag är i vecka 40 nu och jag frågade barnmorskan idag om vad det är som gör att förlossningen startar? hon svarade att dom forskningar som finns, är att barnet sänder ut ett hormon att den är redo och att kroppen sen sätter igång!! och oftas så startar förlossningen när man är helt utvilad tex nattetid!så idag ska jag börja att ta det lungt och börja läsa en bra bok och bara slappa(måste bara dammsuga först och vika lite tvätt)!!
    Vill gärna tänka som du vad gäller fördrivning av tiden, har precis läst ut den boken jag hade så nu sitter man här framför datorn istället. Bästa hade varit att lägga de (faktiskt få) dagar man har kvar till något bra. Fast slappa har jag gjort tillräckligt länge, men att få sy nya gardiner och boka in fika med vänninor hade ju faktiskt varit trevligt, för att få bort fokusen. 
  • Fru H 81
    Hanniz84 skrev 2009-07-28 15:52:35 följande:
    min BM tyckte idag att magen nog hade sjunkit lite sen sist... hoppas hoppas!har städat o fixat hemma nu, o bokat in en träff m en vännina imorrn inne i stan..o sen har jag ju bokat att jag ska kolla på prideparaden på lördag.. o sen så ska jag till läkaren på torsdag för koll igen... o har jag tur så kommer mamma o dom o hälsar på från skara, på fredag.. så har sett till att jag har lite att tänka på nu ett tag framöver
    Låter ju toppen med lite planer:) Har funderat på att köra och hämta mannen på jobbet imån så att jag kan ha bilen. Då kan jag åka in till stan och köpa tyger och då finns det massor att göra:)

    Läkaren? Vad kollar de då och varför? *nyfiken*
  • Fru H 81
    crazyhannah skrev 2009-07-28 17:55:44 följande:
    Hej här ännu en som är tokredo för att få sin bebbe... Min son fick jag fyra dgr tidigare alltså som inatt kl 06, men icke ingen bebis här känns som jag har gått över bf redan men den är på lördag... Idag har jag köpt hallonblads te som skall drickas, fått med mig killen på att köra färdknäpp (ursäkta äcklig fråga men det är själva den fysiska biten som skulle hjälpa eller? han vill nämligen inte "komma" i mig av nån anledning, fått för mig att det e nått i spermierna som skulle trigga igång det???) imrogon blir det storstädning alá grande.... Kram på er
    Precis, det är något ämne (minns inte vad det heter) som finns i utlösningen som även används vid igångsättning. Dock är det väldigt lite av detta ämne i utlösningen så jag säger som Victorius, orgasm och han är där och vidrör tappen med snoppen lär också göra sitt. He he, annars e dem ju för roliga, männen, så oroliga för det ena och andra...
  • Fru H 81
    crazyhannah skrev 2009-07-28 19:31:57 följande:
    Aha.. jaja får väl se om jag kan få honom på andra tankar =) Visst e de för roliga, knäppa rent av haha Kram
    Det slog mig att jag läst någonstans att tarmarna har lättare för att ta upp ämnen än vad vaginan har. Så om du tror på det så kan han komma någon annanstans...;) Om du nu vill... och för att inte tala om, om HAN nu vill det... *asg*
    Ursäkta mig för er som är extra känsliga nu.
  • Fru H 81
    crazyhannah skrev 2009-07-28 20:20:53 följande:
    haha söta kilarna är som tänker på vilka datum som e finast... Själv så har jag lite avsky för datumet 31:e ett så hårt tal på någe vis haha men så klart e bebben mkt välkommen även då...Jasså, där bak alltså =) Jahopp försent för det men fick iallafall det på det rätta stället... tänk vilken makt vi kvinnor har i sängen =) hahaNu står mitt hallonblads te och svalnar som jag snart skall slänga i mig. E det nån som vet varför just hallonblads te skulle funka och på vilket sätt liksom,... Kram
    Hi hi, ja, jag menade ju i munnen iof... men men, både borde ju fungera *asg*
    Har också druckit hallonbladste och jag minns inte vad i teet som kan skapa sammandragningar. Men det är ju tydligen bara sammandragningar som det kan skapa och inte sätta igång förlossningen:( Men sd tränar ju livmordern inför förlossningen så det är ju ändå positivt:) Jag har faktiskt fått både sd och förvärkar i samband/strax efter hallonbladste, lycka till!
  • Fru H 81

    nahna87: Tycker synd om dig, om du har ett badkar hemma så kan jag rekommendera ett varmt bad (samt värktablett). Är det förvärkar så ska de avta och är det på g så ska de avta under badet för att sedan komma igång bättre efteråt (enligt bm på föräldrarutb.).

    Exakt vad är hinnsvepning egentligen? Känns som det har så många olika namn. Är det när bm rör vid hinnan? Har tid för bedömning bf+4 där en läkare ska känna på tappen och se hur mogen den är plus att peta/irritera så att det kanske sätter igång. Men om jag kan be bm om samma sak en vecka innan (som det är nu nästa gång) så självklart gör jag det:)

    Var iväg på lååångpromenad idag till biblioteket, men här sitter jag utan varken sd eller förvärkar:( Däremot en bok som jag kan fördriva tiden med:)
    Ska ut och fixa i trädgården nu och sen rengöra persiennerna...:)
    Vad ska ni andra göra, förutom magdansen;) ?

  • Fru H 81

    Nu fick jag ett tips av en granne som även kan vara bra för er som inte kan med och fråga bm om hinnsvepning. Hon sa att hon hade bett om en gynekologisk undersökning för att kolla om det var på gång. Vid två tillfällen hade hon gjort detta och andra gången hade hon medvetet varit lite hårdhänt. Bm hade sagt att det kan komma lite blod men att det var ingen fara utan att detta snarare var ett sätt som kan få igång det, men dock inga garantier för det. Hon fick sedan värkar 2 dagar senare.

    De gjorde en gynekologisk undersökning på mig vid förra grav. Då var hon också hårdhänt och påpekade att det i bästa fall kunde få kroppen att själv sätta igång förlossningen (hade då gått över 14dagar, vilket jag vägrar göra denna gången). Det gjorde det, direkt efteråt satte kraftiga förvärkar igång för att gå över i riktiga värkar 1 dygn efteråt.

Svar på tråden Vi som vill ha bebis nu! Tips om hur man kan påskynda det hela...