• Redan47

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Ett samtalsrum för oss som äntligen plussat genom olika donationsprogram i Europa o Sverige. Riskgraviditet i en del av landets landsting. Hur bemöts vi? Vi stöttar varandra att ta ansvar för vår hälsa. 
    Många av oss är både 40+ och 45+, där ålder är en riskfaktor. Och hur puffar vi vår självkänsla kring vårt val att skaffa barn och hanterar omgivningens reaktioner. 
    Här finns utrymme att ventilera oro och tankar kring graviditeten, blödningar, immun, blodtryck, mediciner, relationer , och allt mellan himmel o jord.

    När vi inte har någon annan att prata med som finns detta rum att sitta i en stund och dela eller bara vara. 

    Vi gjorde det! Här är tråden där resan fortsätter mot målet...Baby

  • Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus
  • bullenochgrisen

    Gick in i vecka 33 idag, kom precis hem från TUL och allt såg super fint ut! Hon har det riktigt bra där inne och följer sin kurva jätte fint, man kunde uppskatta en vikt på ca. 1850g idag och väljer hon att komma i vecka 40 och kurvan följs lika jämt som nu så kan man beräkna en födelsevikt på ca. 3500 g

    Låter helt lagom även om man ska ta det med en nypa salt ;) huvudsaken är att hon växer på och har det bra där inne. detta var sista inplanerade ultraljudet, känns tråkigt på ett sätt men o andra sidan så längtar vi mer efter att få hålla om henne och se henne utanför magen istället :) 55 dagar kvar till BF, 7 veckor kvar!! Känns helt otroligt, snart är lillan här!

  • weeme

    Frk Röd, håller tummen för att det är en ofarlig blödning men de oroar de där blödningarna.

    Jag ska träffa mödravården denna vecka, ny - har kört igenom hela personalen på alla graviditeter trodde jag. Hoppas hon är bättre än förra!

    I dag minskar jag progynonet.

    Jag har firat med att beställa alla gravidboxar jag kan hitta. För att få lite verklighetskänsla.

  • TyckOmMig

    weeme-jag hade helt glömt bort det där med gratisboxar och i förra veckan på Apotek Kronan tyckte hon i kassan nog att jag såg färdig ut med min enbart stora mage då jag ju själv försvinner hon frågade om jag fått deras och Näää där stod jag och såg säkert lite dum ut?!Så hon gick genast iväg för att hämta och gav mig TVÅ riktigt fina kassar fulla med vettiga saker kan ju variera något enorm har jag förstått och sa att de brukade faktiskt göra undantag för oss tvilling gravida då det egentligen bara är EN kasse per graviditet vilket ju är lite tokigt!

    Zaq-denna vecka är det MVC för mig börjat samla på mig lite vätska i benen/fötterna sen em nu men annars är det ok-lyckades somna i solstolen igår...jag blev rejält solbränd i ansiktet och på halsen fötterna tur jag inte klätt av mig mer....vårsolen är stark!

  • Frk Röd
    JZ79 skrev 2015-05-25 09:30:48 följande:
    När jag hade brunt blod blev Penny typ glad eftersom hon hävdade det var blodtester från när embryot/embryona fastnade. Håller tummarna!!!! Jag skulle då tillfälligt sluta med Trombyl..så maila Penny och få råd om du ska ändra medicin. Kram
    Jag tänkte att jag skulle ha mailat och frågat Penny angående de små och få bruna flytningarna som jag hade igår OM de hade fortsatt idag, men idag är allt i stort sett som vanligt igen. Har inte fått nått brunt på toapappret varken inatt eller idag under dagen. Möjligen så skulle det kunna finnas nån liten brun strimma i det som kommer ut med Utrogestan men det är i såfall så lite så det är svårt att urskilja. Jag fortsätter mitt ordinarie medicinschema och mailar Penny om det bruna ökar eller om det kommer färskt blod.

    Tack för tumhållning weeme.
  • bullenochgrisen

    Jag har hämtat ut Lloyds, hjärtats och den från babyproffsen(?) den som skickas till en.

    Har precis fått meddelande om att hämta ut Liberos startbox, känns stort då man bara får hämta ut den de sista två månaderna och jag gick ju in i vecka 33 idag. Då blev det verkligt att det är så nära nu :)

  • JZ79

    Idag var vi på inskrivning på MVC. Barnmorskan var bra, tyckte inte det var några konstigheter att vi med vår historia varit i Grekland och gjort dubbeldonation Fick en liten bok och information vad som görs på kommande besök. Om 2 veckor ska jag tillbaka och ta prover. Efter det kommer vi tas upp på en planeringsrond för att se hur ofta vi ska till specialist mvc. Bm sa att en del går där alla besök och en del går för rutin/småsaker hos bm och "bara" extrakoller på specialist mvc. Får se vart vi hamnar, tror inte det är så vanligt att bara tillhöra specialistvården, men jag är ju reumatiker också, så jag vet inte.. Återstår att se!

    Illamående har kommit ordentligt, dygnet runt. Svårt att veta vad jag ska äta.. Just nu funkar flingor och mjölk bäst och emellanåt smörgås..men det är ju inget jag vill leva på. Testade Postafen idag utan resultat..en vän rekommenderade Sea-band, ska köpa och testa..


  • Redan47

    JZ, min huvudkost är eko yougurt naturell m havrepuffar, fetaost oliver o tomater. Apelsiner! Hårt bröd o fullkornsbröd m prästost. Ost har jag plöjt igenom o prästost är det som kroppen tycker om. Numer inte konstant illamående men inför måltid....och äta lite o ofta. Det går att leva på! Nu mår jag riktigt bra, igår hör o häpna fick jag i mg veg pizza! Jättegott. Hela tiden en måltid i taget.

    Så du får experimentera! Nu är du på G på riktigt!

    Frk röd :slemhinnor sköra, ingen fara med strimmor. Tar du utrogest o östrogen vaginalt nu? Det gör kanalen lite skör oxå. Men tänk på att t det mer lugnt, fram till v 12, när graviditet klarar sig på egen hand.

  • HRE

    JZ, be att få Lergigan utskrivet - de hjälper mig jättebra. Postafen hade överhuvudtaget ingen verkan...

    Själv mår jag nästan lite mer illa nu och är helt zombie-trött.... Jag har ju läst att illamåendet och tröttheten ska gå över nu;.)

  • Frk Röd

    Redan47: jag tar alla Utrogest vaginalt förutom den extra jag tar till natten som jag tar oralt. Östrogen tar jag 2 vaginalt till natten övriga oralt under dagen. Hur såg ditt nedtrappningsschema för östrogen ut? Ska tydligen börja med nedtrappning av östrogen redan vid fullgångna vecka 8. Vecka 6 nu.

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus