• Redan47

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Ett samtalsrum för oss som äntligen plussat genom olika donationsprogram i Europa o Sverige. Riskgraviditet i en del av landets landsting. Hur bemöts vi? Vi stöttar varandra att ta ansvar för vår hälsa. 
    Många av oss är både 40+ och 45+, där ålder är en riskfaktor. Och hur puffar vi vår självkänsla kring vårt val att skaffa barn och hanterar omgivningens reaktioner. 
    Här finns utrymme att ventilera oro och tankar kring graviditeten, blödningar, immun, blodtryck, mediciner, relationer , och allt mellan himmel o jord.

    När vi inte har någon annan att prata med som finns detta rum att sitta i en stund och dela eller bara vara. 

    Vi gjorde det! Här är tråden där resan fortsätter mot målet...Baby

  • Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus
  • Redan47

    Ja det blir lättare att söka den info vi behöver om trådarna handlar om "på att göra ÄD" och "efter plus" tänker jag. Så bidrar vi och hälsar på varandra. Jag kan känna att jag inte frågat dig zaq, tex, mer om din grav, fast jag varåt jätte intresserad, pga av att jag märkt att Ava tråden inte är så många på väg som delar. 

    Så vilket län representerar ni?

    Jag fick just besked att Östergötland förmodligen inte behandlar IVF/ÄD som risk. Min gyn peppade mig att driva saken...Jag har inte tagit kontakt med MVC, när tycker ni att jag ska göra det?

  • Redan47

    HRE: twins= risk grav omg! Men just ivf/ÄD så är det väl politiker som dragit ifrån o adderat .... Id....er. Ju viktigare att vi är observant på symtom .

    Stort grattis till dig! Jag börjar lite fatta att det är på riktigt.

    Välkomna alla!

  • Redan47

    Blomman stå på dig! Klart du inte kan tvingas. Är bebis ovanligt stor som måste ut v37? Vad är argument , nyfiken eftersom det skiljer sig så över landet.

  • Redan47

    Har läst ikapp och kära ni, när jag tar in all information så känns det som jag är förstföderska. Så många undersökningar som aldrig gjordes för 21-26 års sedan!!! Redan47 har hunnit bli 48, fyller 49 i höst- min maniska längtan efter fler barn har aldrig gått över...livet liksom rusade fram- nu äntligen i hamn, lever nygift med en man som oxå vill ha fler barn. Vår väg fram till plus har varit tuff...men nu liksom blev allt så mycket lugnare igen...förutom mitt humör. Som blivit mycket bättre än på mycket länge. 
    De här olikheterna över landet, synen på IVF/ÄD graviditet är verkligen helt absurd. hur kan vi behandlas så olika. Jag fattar ju oxå att det handlar om ekonomi. Men sedan oxå igångsättnings tiden...just att de inte har något konkret argument på; när bästa tid är, för-och nackdelar, och hur de resonerar.  Som ni vet så miste en ÄD väninna sitt barn, v39,  i Norrlands regionen då det lanstinget inte anser det risk och inte heller gör mer kontroller. Nu blev hennes fall prejudicerande och resulterade i fler undersökningar...

    Men ni, vad tiden har rusat iväg...SL du är redan i vecka 22?! Och att du äntligen väntar bebis är så glädjande. Du vet jag undrade många ggr, vad driver dig alla IVF med oddsen du hade. Snacka om järn vilja- SÅ återigen stort grattis och njut så mycket du bara kan. 

    Zaq o tyckommig, era graviditetr har ju oxå bara dragit iväg, jag gjorde ju ett av alla mina försök parallellt med er...
    Bullen, så härligt minns ditt plus än idag, det är så skönt att höra att ni har lugna veckor oxå. När Planera grav ledigt är nog från arbetsgivare till arbetsgivare. Det står säkert i ert avtal vilka regler är för ansökan om tjänstledighet. Du kan ju dra till med något...sedan ändra allteftersom. Läs ditt anställninsgsavtal. Men visst, det är ide att planera föräldraledighets pengar med FK inkomst, det är bra att vara uppdaterad på den fronten. Där ändras ju det ganska ofta. 
    Blomman vilket län tillhör du? vill du delge? Jag skulle bli stressad av tanken att någon skulle bestämma över mig, att verkligen uppleva sig utsatt istället för omhändertagen. För kan jag inte förstå anledning, blir det svårt att acceptera- överförmynderi istället. 

    Jag kan känna så redan nu en lätt ångest över att bli ifrågasatt den medicinering jag har. Det är klart jag skiter fullständigt i kritik kring det, där litar jag på Serum mer än något annat. Jag har ju som sagt blivit gravid, och detta har jag investerat hela min kropp o själ i. Kan jag inte låta landstinget husera. Här har jag inga tillval av MVC. Har hittat en privat klinik i Linköping där jag kan köpa undersökningar, alltid något iallafall. Imorgon, ta tjuren vid hornen och boka tid till inskrivning. Ringer specmvc direkt och hör hur de jobbar. 
    HRE tack vare att jah knaprar kortisonet så mår jag typ inte illa alls...kommer lätta slängar. Doftkäsnlig mer än vanligt, ja. kissnödig om natten spec. Virrig.

    MEN, jag är sååå trött på cortisonet nu, ser ut som tant fluff , ansiktet uppsvullet, det ser ju alla. Det alla inte ser är mina armar, min nacke som en tjur, min mage. Ja jag ser enligtmin egen mening vanställd ut. Idag känns det värt- men jag vill verkligen bli återställd- detta påverkar min självkänsla enormt. Har minskat till 15mg, har kollat upp mina blodvärden hela tiden. Funderar på att ta ett IL till...vad säger ni? Jag kör ju det lite på eget initiativ, mitt immun är inte huvudorsak, men bidrar negativt...Peny menar att jag gör som jag vill. Vi körde ju IL en vecka innan och transfer i Aten, sedan en till i Sthlm. Men det är så smärtsamt att sätta droppet där att jag drar mig för en omgång till. 

    Det är verkligen glädjande att vi kan följa varandra- vi har ju alla en bakgrund som vi minst känslomässigt delar och intellektuellt förstår. Vi hörs imorgon, efter mitt samtal med MVC. God natt, super trööötttt. 

  • Redan47

    Jo  jag är ordinerad till vecka 12 med kortisonet oxå. Har jag knaprat så länge så får jag väl fortsätta lite till. Håller mig även näst intill smärtfri oxå. Då får du väl trösta dig med att ditt hcg ökar friskt och att det är underbara graviditets symtom :) ;)
    Så ett IL till kanske då...
    Nej det spelar väl ingen roll om du tar crinone, det är ju det som används i Sverige. om du kan ta blodprov på progesteron så får du en vink om hur du ligger till. Mitt hade ju dalat helt plötligt så jag har ökat från 800mg till 1200mg totalt. tar ett nytt prov nästa vecka. Fick besked att det inte var någon fara men att det inte ska sjunka mer. Till vecka 16-17 kommer jag medicinera med utrogest. Jag ska minska östrogenet nu redan 21/4, vecka8, känns lite tidigt nu med hänsyn till att min slemhinna förmodligen blödde påsken. Får maila o fråga. 

  • Redan47

    Jag har enligt min beräkning BF 27/11. Jag 49+2mån ;). Jag förstår din envishet, och med tvillingsyster som producerar rena psyktortyren.

    Så sant, Progestoron är ett skyddande hormon mot immunförsvar oxå. Min gyn som jobbat m ivf i utlandet rådde mig att ta in i v 16/17. Så låt säga att jag trappar ner men forts m mindre dos till natten. Mina utrogest fr Aten är 200mg/st. Har 100mg oxå, köpte jag på mig i Riga. Från v12 ska moderkaka tagit över. Men immun vad jag förstår o läst försöker även angripa moderkakan, inte bara embryot självt.

    Ahavamaria - välkommen, jag skrattat gott, vilka tokar tänker de inte efter alls, bara rapar upp standard info. Preventivmedel... Haha. Enda anledning för mig att ta hormoner framtiden; är att göra ett syskonförsök eller hormonbeh om jag mår dåligt av inga hormoner alls.

    Har du fått några direktiv på när och hur du ska föda? Vilken dos kortison gick du på och nedtrappningstakt? Hittade en länk på nätet soM gav en mkt långsammare takt än kliniken. Hur mår du nu? Snart bebis!!!! Kram

    Precis bokat in tider: 13/5 bm1 inskrivning typ (11+4). 27/5 kub (13+4). Jag tyckte det va sent, men fick svar att det görs mellan v 13-14. Trodde tidigare. hon var inte påläst om ÄD. Såg på landstings info att jag iallafall ska ha läk besök, pga ålder o ÄD. Hör om det 13/5. Så har jag ett UL inbokat hos min gyn 5/5. Tjuvtitt. Hihi.

  • Redan47

    Så härligt att känna sådan lycka! Det är du värd vet du, varje dag! Fin mage oxå!

    För mig känns det verkligen overkligt att få uppleva det igen. Allt är helt annorlunda.

  • Redan47

    HRE, ang neupogen frågan. Hur många kvinnor har behandlats i graviditet o hur länge ? Hur har utfallen varit? Frågor jag skulle ställa behandlande läkare. Ich även belysa den kritik som riktats. Det är ju svårt att säga vem som har rätt...?

    IL är ju typ "bara" näringslösning. Att ta flera i kombi m kortison är det säkrare utifrån kunskapsläget.

    Jag har varit i experiment och skulle inte blivit gravid nu utan det. Men att ställa sig kritisk är viktigt till all behandling. På det sättet gör vi medvetna val och beslut, utan att vara offer/utsatta.

    Jag har fått IL tid fredag. Det var ju bra, för idag kom oxå resten av provsvaren - att vita blodkropp förhöjda! Hoppsan. Stämmer med SL teori - samnfaller med sjunkande progestoron nivåer.

  • Redan47

    Tror det är bra med insatser fram till minst v 10- till v12, när moderkakan ska vara självständig. Fram till dess är den beroende av vårt stöd. Och fortsätta ta blodprover checkpoints. Min gyn tycker ju 16-17 är lagom att sluta m progestoron tex. Flera veckor efter... Bara för att vara på säkrare sidan.

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus