Anonym (Food chain) skrev 2018-07-16 17:11:56 följande:
Tror inte jag tänker så mycket mer än att det är så det alltid har varit.
Man behöver ju inte vräka i sig kött för det. Men tills det finns bra laboriatorieodlat kött, så kommer jag nog äta vanligt framställt kött.
Det är näringsrikt och enkelt att tillbereda.
Det är en stor vetenskap att bli vegan, och tidskrävande.
Det hinns inte med jobb och små barn. Jag respekterar folks olika val, men ser fram emot när vi inte behöver hålla djur till slakt. Gillar själv vilt och fisk, som haft bättre liv, men äter även nöt och kyckling.
"som det alltid har varit" ja, då åt man kött mycket mer sällan än vi gör idag. Det är exempelvis en anledning till varför många högtidsmåltider ser ut som de gör jul, påsk, midsommar, nästan 90% kött, för det va lyx och inget man åt ofta, de fattiga fick skippa. om det är något som nån har undrat över. Detta ändrades efter andra världskriget och det är väldigt nyligen.
Och "tänker inte så mycket på det", nä, det är ju ofta så när det kommer till att strunta i naturen och miljön, bekvämlighet och ekonomin bestämmer.
Men det är sant att "Det är en stor vetenskap att bli vegan, och tidskrävande." därför är jag inte vegan, fast jag egentligen borde, det är väl bekvämligheten som styr i mitt fall också.. däremot äter jag kött väldigt sällan, max 5 kilo per år, jämfört med vanlig svensson som ligger på över 85 kilo per år!