• jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hejsan!

    Skapar en tråd för alla oss som fick kämpa ett tag för att få ett plus på stickan, oavsett om det är genom IVF eller på naturlig väg. Vill gärna dela resan som gravid med andra som har varit i liknande situation. Spelar inte heller någon roll när BF är:)

    Har försökt med ett syskon i ett och ett halvt år och blev gravid nu i augusti och BF 22 april!

    Välkomna!

  • Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2019-03-10 08:40:45 följande:
    Det känns bra. Var lite jobbigt i början när man inte e van men nu finns det inga andra alternativ och jag ser till å göra några ärenden varje dag :) precis jobbar på hemtjänst. Så ganska tungt!

    Ja alltså det såg så skumt ut för den kan inte ha blåst dit eller nåt, å tjuvar här brukar ställa saker framför dörren för å se om nån flyttar på dom. Annars ser dom att ingen är hemma å då är det fritt fram. Vi har en fb grupp alla grannar å ingen hade sett hört nåt. Så känns ganska lugnt nu ändå.

    Oj! Tänk att det kan va sån skillnad! Gör sammandragningar ont? Ja det kanske det är.. men känns ju som att livmodern inte tränar alls på mig då xD den är lat. Som mig haha.

    Ja iof dom där hormonsvängningarna kan ju komma å gå absolut :) å känner igen det där med hur mycket man klarar äta.. blir fullt rätt snabbt och sen mår man illa. Finns ju inte så mycket plats längre :P

    Åh kul! Vad var det för kurs? :) ska du skriva förlossningsbrev? Vi var på södersjukhusets förlossnings kurs. Tyckte den var bra. Speciellt för min kille. Så han har nån koll :P

    Kram! :)

    oj vilken grannsamverkan med en facebook-grupp! skönt om det känns lugnt för er med huset nu - ännu en oro man kan vara utan!! har ni funderat på att sätta upp kameror eller nåt larm?


    nej sammandragningarna gör inte ont, det är mer irriterande då det gör att jag inte kan gå långa sträckor utan att stanna var 20 meter (mest till min mans förtret dock haha! han får gå de flesta promenader själv nuförtiden) haha din livmoder är nog inte lat - mer min som är överexalterad och neurotisk haha!

    det var en preparation course för födseln och lite om maning och tiden efter bebisen är här. lite hur det funkar på sjukhuset och vad de/man gör de dagarna man är där. bra med förklaringar på hur man kan andas igenom värkarna och hur partnern ska hjälpa till etc. Håller med om att det var rktigt nyttigt för min man också.
    det var en trevlig grupp också och man kunde ställa alla frågor man hade utan problem:) sen läser jag ganska mkt om andning och calm birthing själv också för att förbereda mig själv så mkt som går. jag kommer skriva ner några saker gällande vilken musik och vilka dofter jag vill ha på rummet, samt hur jag skulle vilja att folk beter sig etc.
    sen får man ju se hur det blir - försöker förbereda mig på att allt fortfarande kan hända såklart och inte ha bestämda åsikter om födseln.
    har du börjat fila på nåt brev?

  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2019-03-09 16:57:05 följande:
    Ja verkligen ska träffa min BM på måndag och be henne skicka en remiss eller någonting så att jag får träffa en specialist. Föder gärna naturligt men då måste jag få känna mig trygg! Kommer vara i v.37 när de gör nästa koll. Helt galet!!!! Vad skönt att du ändå kan ta tjänstledigt så att man inte blir av med jobbet och måste välja, barn eller jobb!

    Ja verkligen det var väldigt skönt men jag tog det ju lugnt i slutet på grav även fast jag höll igång. Ja köp en pilatesboll, så skönt! Brukar sitta på den i bland istället för Soffan/stolar. Ska börja göra gravidyoga nu nästa vecka, fick en video av en vän med bra yogaövningar inför förlossningen. Ska dock vänta lite längre med den för att den kan även hjälpa bebisen ner i gången sägs det. Vet inte hur mkt sanning det ligger i det.:)

    Nej verkligen inte, min tapp var också helt opåverkad och superlång!! Blev nästan lite besviken haha. Vore så underbart om bebis ville komma från v 38+:) hehe om man får önska sådant...

    Åhh älskar Italien!! Ett av mina absoluta favoritländer! Så underbart att ni bara kan ta tåget lite överallt i Europa! Sån lyx! Brukar ni vara mycket i Italien?
    hej! har du varit hos bm nu? hoppas du får tid med en specialist snabbt :)

    nu ska jag också ta tag i gravidyogan - testade lite pilates med hua så jobbigt det var för en nu ganska otränad kropp! tyckte inte alls det passet var anpassat för gravida - for kanske youtuba vidare och hitta ett annat pass...Tungan ute

    hehe 38+ låter toppen tycker jag! då är min man hemma från en av sina golfresor också så då har vi inget annat planerat hahaha! har flera vänner som bokar in flygresor o grejer (till sig själva) fram till v 35 - skulle själv aldrig få för mig att riskera att inte vara på plats i rätt land inför födseln....Förvånad

    jag har vart supertacksam att min tapp varit opåverkad hittills då jag var orolig för tidig födsel pga av en konisering för 10 år sedan + den där infektionen jag hade för några veckor sedan. nu senast fick jag se på ultraljud att den var 42mm och stängd- och påverkades heller inte av samandragningarna.

    ja Italien är vi i alla fall i 2 ggr per år, och tänkte INTE sluta med det utan kanske åka oftare när bebisen är här då åtminstone jag är ledig och min man har rätt mkt semester att ta ut :) 
  • Inalina
    Mjbo skrev 2019-03-10 09:24:33 följande:

    Hej alla som inte är med i Facebook!

    Glömmer att skriva här, läser allting men glömmer att skriva. Ska se till att bättra mig, men de hade ju vart kul om ni som man haft kontakt med ända från början oxå gick med i Facebook gruppen, så ta gärna en extra funderare där ;)

    Ser att många har problem med sömnen, JAG med! Blir tokig.. Så trött på kvällarna men gruvar mig för att gå och sova då ja vet att de både för ont och jag bara ligger och snurrar hela nätterna ändå. Vaknar sen trotts att ja sovit dåligt så vaknar jag ändå runt kl 06 då ja är så himla hungrig så ja mår illa! Haha. Så himla jobbigt. Och dedär att vända sig om, vilket jäkla projekt! :p Man (jag iallafall) börjar känna mig som en valross, och värre lär de väl bli såklart :p

    Har inte köpt någon gravidkudde ännu, men tror faktiskt jag ska ta och göra det ändå fast jag tänkt att ja skulle låta bli.. Är så sugen på en bbhugme kudde.. Men dom lär man ju kunna ha och amma med sen med tänker jag..

    Hoppas ni mår bra allihopa!


    Hej :)! inge fara förstår det inte lir lika mkt action här - jag tycker det är rätt skönt att inte vara med för mkt i grupper på whatsapp eller facebook då jag tycker det kan bli stressande att det poppar upp meddelanden hela tiden som man inte hinner läsa. Här på FL kan man läsa i sin egen takt på nåt sätt, men ska fundera på det Flört

    håller helt med dig- sitter gärna uppe i soffan (eller min nya underbara fåtölj) hellre än att gå o lägga mig i sängen och tjorva runt till ingen nytta!! min man tycker rätt synd om mig och kan ju inte göra nåt för att hjälpa med kramperna jag får i höften. nästan så han ligger vaken som stöd han med och det är ju inte bra!!

    valross var ordet! Skrikandes får glädja oss med att det snart bara är 2 månader kvar tills vi får träffa tjejerna och snart är det vårväder både i sverige o schweiz :) jag tror bb hugme kan vara ett bra val - jag köpte en Theraline original (mer vanligt i denna delen av europa tror jag!) underlättare verkligen om man vill lygga lite halvsittandes på rygg och läsa eller så på kvällarna :)

    någon här inne som köpt/bestämt sig för vilken babysele de ska ha? jag är inne på ergobaby 360! de verkar man kunna använda i flera år!
  • jaktenpaflow
    Sommarhopp skrev 2019-03-11 10:54:12 följande:

    Jag skulle gärna vilja gå med i facebookgruppen. Har haft det rätt tufft med graviditeten och inte orkat skriva så mycket här, men är på Facebook oftare. Hur gör jag?


    Du kan skicka din e mail till mig privat eller här i tråden så ska vi prova skicka en inbjudan den:)
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-03-11 13:15:10 följande:

    hej! har du varit hos bm nu? hoppas du får tid med en specialist snabbt :)

    nu ska jag också ta tag i gravidyogan - testade lite pilates med hua så jobbigt det var för en nu ganska otränad kropp! tyckte inte alls det passet var anpassat för gravida - for kanske youtuba vidare och hitta ett annat pass...

    hehe 38+ låter toppen tycker jag! då är min man hemma från en av sina golfresor också så då har vi inget annat planerat hahaha! har flera vänner som bokar in flygresor o grejer (till sig själva) fram till v 35 - skulle själv aldrig få för mig att riskera att inte vara på plats i rätt land inför födseln....

    jag har vart supertacksam att min tapp varit opåverkad hittills då jag var orolig för tidig födsel pga av en konisering för 10 år sedan + den där infektionen jag hade för några veckor sedan. nu senast fick jag se på ultraljud att den var 42mm och stängd- och påverkades heller inte av samandragningarna.

    ja Italien är vi i alla fall i 2 ggr per år, och tänkte INTE sluta med det utan kanske åka oftare när bebisen är här då åtminstone jag är ledig och min man har rätt mkt semester att ta ut :) 


    Ja kom precis från barnmorskan, hon är så himla bra och jag känner mig så trygg med henne!:) Hon förstod att jag kände mig otrygg men sa att hela landstinget jobbar efter samma riktlinjer och att det inte finns något mitt emellanläge. Antingen ligger moderkakan för utgången eller precis kant i kant som min gjorde och då måste man göra KS. Har den flyttat på sig och inte ligger på dessa två sätt så får man ok på vaginal förslossning. Så det ska inte spela någon roll vilken läkare man träffar de alla ska jobba på samma sätt. Men fick en läkartid om två veckor där de gör ytterligare ett ultraljud för att se placeringen sen följs det upp på förlossningen också. Så det känns super! Han ligger med huvudet ner men dock rätt högt upp(?!?) så hoppas han inte vänder sig igen . Kanske vågar mig på att börja med yogan som kanske hjälper honom ner lite. Hoppas bara inte moderkakan ligger ivägen för honom:/

    Ja kolla youtube, jag har hört gott om denna

    :) inte riktigt yoga kanske men bra övningar ändå:)

    Förstår det, då är ju alla veckor guld värda<3 Min tapp var också 4, någonting...

    Åh vad härligt har ni något favoritställe? Klart ni inte ska sluta med det!! Nör dottern var 3 månader åkte vi 3 v till Italien, 2 v i Toscana och 1 i Rom:) Helt perfekt!
  • anina
    Inalina skrev 2019-02-27 13:52:44 följande:

    Hej! Har tänkt på dig och tänkte fråga hur det går för dig egentligen, inte så bra hör jag 

    jag trodde bebisarna växte mer när man hade gravid-diabetes - men det kanske kan vara åt båda hållen.. finns det något man kan äta etc för att de ska lägga på sig lite mer? är det din gyn/bm som sagt att de inte tror du går tiden ut? usch tänker på dig!

    skönt om rummet är färdigt i alla fall - bra jobbat!


    Hej. Förlåt för sent svar. :)

    Ja normalt sett får de med diabetes lite tjockare barn. Jag ligger ju dock vid gränsen. Värdet har gått ner lite sen jag började med dieten.

    Tillväxten kan tyvärr inte fixas med att jag äter mer, jag frågade.

    Ena läkaren sa att de plockar ut om bebisen går förbi -35%. En annan sa att de vill ha kvar henne så länge hon växer och gärna förbi vecka 34 för lungornas skull.

    Får olika läkare varje gång tyvärr.

    De fick plocka ut mig tidigare pga tillväxthämning, och samma med min systers 3 barn så är väl mycket därför vi är inställda på det också. Flödet har sett bra ut hittills så det är bra. Ny mätning imorgon.

    Hur mår du nu? Gör du fortfarande ul varje månad?
  • Inalina
    anina skrev 2019-03-11 15:54:18 följande:

    Hej. Förlåt för sent svar. :)

    Ja normalt sett får de med diabetes lite tjockare barn. Jag ligger ju dock vid gränsen. Värdet har gått ner lite sen jag började med dieten.

    Tillväxten kan tyvärr inte fixas med att jag äter mer, jag frågade.

    Ena läkaren sa att de plockar ut om bebisen går förbi -35%. En annan sa att de vill ha kvar henne så länge hon växer och gärna förbi vecka 34 för lungornas skull.

    Får olika läkare varje gång tyvärr.

    De fick plocka ut mig tidigare pga tillväxthämning, och samma med min systers 3 barn så är väl mycket därför vi är inställda på det också. Flödet har sett bra ut hittills så det är bra. Ny mätning imorgon.

    Hur mår du nu? Gör du fortfarande ul varje månad?


    [quote=79497991][quote-nick]anina skrev 2019-03-11 15:54:18 följande:[/quote-nick]Hej. Förlåt för sent svar. :)

    Ok ja det låter ju som att det kan vara en ärftlig grej det där med födslovikten- bra om de har koll på dig i alla fall-även lm jag förstår det måste vara jobbigt med olika läkare varje gång :(

    Hoppas det går bra imorgon!

    Eftersom man bara går till gyn här och inte barnmorska så får man göra ultralkud varje gång jag är där så hittills har det vart en gång i månaden men skulle tro det blir oftare nu när det närmar sig!

    Har du känt att du mår något bättre på senaste eller är det samma? Har du bättre o sämre dagar?

    Jag har ju inga problem alls om man jämför med hur du mått redan från början- men tycker det är svårt att sova bekvämt utan att få ont i rygg eller höft, oxh min mage är otroligt uppblåst och gör ont på nätterna så måste se om jag kan göra något med kosten.

    Har mkt sammandragningar också vilket jag inte verkar kunna göra något åt..

    kram :)!
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-03-11 12:56:19 följande:

    oj vilken grannsamverkan med en facebook-grupp! skönt om det känns lugnt för er med huset nu - ännu en oro man kan vara utan!! har ni funderat på att sätta upp kameror eller nåt larm?

    nej sammandragningarna gör inte ont, det är mer irriterande då det gör att jag inte kan gå långa sträckor utan att stanna var 20 meter (mest till min mans förtret dock haha! han får gå de flesta promenader själv nuförtiden) haha din livmoder är nog inte lat - mer min som är överexalterad och neurotisk haha!

    det var en preparation course för födseln och lite om maning och tiden efter bebisen är här. lite hur det funkar på sjukhuset och vad de/man gör de dagarna man är där. bra med förklaringar på hur man kan andas igenom värkarna och hur partnern ska hjälpa till etc. Håller med om att det var rktigt nyttigt för min man också.

    det var en trevlig grupp också och man kunde ställa alla frågor man hade utan problem:) sen läser jag ganska mkt om andning och calm birthing själv också för att förbereda mig själv så mkt som går. jag kommer skriva ner några saker gällande vilken musik och vilka dofter jag vill ha på rummet, samt hur jag skulle vilja att folk beter sig etc.

    sen får man ju se hur det blir - försöker förbereda mig på att allt fortfarande kan hända såklart och inte ha bestämda åsikter om födseln.

    har du börjat fila på nåt brev?


    Förmodligen senare. Vi håller på å renoverar hela utsidan av huset. Byggt ut vardagsrummet, ska byta alla fönster å panel, plus bygga ny altan så när allt e klart å ser så fint ut då skaffar vi larm haha ;)

    Aha okej jag förstår att det måste vara jobbigt :/ också att man måste lära sig å ta det lugnt kan ju va svårt ibland. Sånt måste jag påminna mig själv om varje dag :P

    Det lät som en bra kurs :) bra med information om tiden efter förlossningen också. Jag kan typ inte så mycket om hur man tar hand om en bebis.. så försöker läsa på så mycket som möjligt :P jag har ju i mitt jobb bytt gaaanska mycket inkontinensskydd på mina tanter så man tänker ju att en liten bebis inte ska va nåt problem.. men dom e ju så små å känns så ömtåliga :P

    Ja just andningen e nog bra att öva på. Testade den där övningen där man sträcker fram armen å knyter näven det hårdaste man kan å glömde såklart bort att andas. Så försöker köra den varje dag å träna på andningen.

    Vad skulle du vilja ha för musik då? :) jag skämtade med min kille om att de skulle sätta på Britney Spears - work bitch under krystandet haha för den brukade jag alltid lyssna på när jag sprang förut men vill nog åndå ha kanske lite lugnare musik faktiskt xD

    Nja.. jag funderar lite fram å tillbaka på det här brevet. Får se om jag skriver nåt. Å om jag gör det blir det ganska kortfattat :) bara om typ vilken smärtlindring jag vill ha, vill gärna ta ett bad om möjlighet finns. Typ så :)
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2019-03-11 15:35:22 följande:
    Ja kom precis från barnmorskan, hon är så himla bra och jag känner mig så trygg med henne!:) Hon förstod att jag kände mig otrygg men sa att hela landstinget jobbar efter samma riktlinjer och att det inte finns något mitt emellanläge. Antingen ligger moderkakan för utgången eller precis kant i kant som min gjorde och då måste man göra KS. Har den flyttat på sig och inte ligger på dessa två sätt så får man ok på vaginal förslossning. Så det ska inte spela någon roll vilken läkare man träffar de alla ska jobba på samma sätt. Men fick en läkartid om två veckor där de gör ytterligare ett ultraljud för att se placeringen sen följs det upp på förlossningen också. Så det känns super! Han ligger med huvudet ner men dock rätt högt upp(?!?) så hoppas han inte vänder sig igen . Kanske vågar mig på att börja med yogan som kanske hjälper honom ner lite. Hoppas bara inte moderkakan ligger ivägen för honom:/

    Ja kolla youtube, jag har hört gott om denna

    :) inte riktigt yoga kanske men bra övningar ändå:)

    Förstår det, då är ju alla veckor guld värda<3 Min tapp var också 4, någonting...

    Åh vad härligt har ni något favoritställe? Klart ni inte ska sluta med det!! Nör dottern var 3 månader åkte vi 3 v till Italien, 2 v i Toscana och 1 i Rom:) Helt perfekt!
    skönt att du känner att din bm är en trygg person som har koll på saker o ting! hon är ju förmodligen van vid att folk är lite oroliga i graviditeten, och du har ju haft en anlending då du fått lite olika svar från läkarna.

    bra med läkartid om 2 veckor i alla fall där ni förhoppningsvis får slutgiltigt besked. så länge han ligger med huvudet ner är det ju bra i alla fall - då slipper ni förhoppningsvis vändningsförsök etc. det tar väl fortfarande några veckor innan de fixerar sig helt.. men vad vet jag :) min ligger också med huvudet nere men hade ganska mkt plats och fostervatten så inte omöjligt att hon skulle få för sig att vända sig Kyss vi får väl se..

    I Italien gillar jag ställena runt Comosjön och även Florence, Rom och Bologna. Sen är det ju fint nere i Ligurien vid Cinque Terre byarna också, något vi inte gjort däremot är att vara nere vid kusten runt Rimini och där - kanske är trevligt? Finns ju inget hav här i Schweiz (men många underbara klara sjöar) så alltid härligt att komma till medelhavet när man reser. 

    Vi har inte bestämt om vi ska skaffa bil eller inte heller, beror lite på min mans jobb om han ska skaffa en genom dem - annars är det ju väldigt smidigt med tåg i det här landet och tycker väl att det verkar helt ok att åka tåg med en liten (förutom att man får limitera packningen lite hehe!)

    Är ni klara med inköpen nu?
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2019-03-12 09:00:16 följande:
    Förmodligen senare. Vi håller på å renoverar hela utsidan av huset. Byggt ut vardagsrummet, ska byta alla fönster å panel, plus bygga ny altan så när allt e klart å ser så fint ut då skaffar vi larm haha ;)

    Aha okej jag förstår att det måste vara jobbigt :/ också att man måste lära sig å ta det lugnt kan ju va svårt ibland. Sånt måste jag påminna mig själv om varje dag :P

    Det lät som en bra kurs :) bra med information om tiden efter förlossningen också. Jag kan typ inte så mycket om hur man tar hand om en bebis.. så försöker läsa på så mycket som möjligt :P jag har ju i mitt jobb bytt gaaanska mycket inkontinensskydd på mina tanter så man tänker ju att en liten bebis inte ska va nåt problem.. men dom e ju så små å känns så ömtåliga :P

    Ja just andningen e nog bra att öva på. Testade den där övningen där man sträcker fram armen å knyter näven det hårdaste man kan å glömde såklart bort att andas. Så försöker köra den varje dag å träna på andningen.

    Vad skulle du vilja ha för musik då? :) jag skämtade med min kille om att de skulle sätta på Britney Spears - work bitch under krystandet haha för den brukade jag alltid lyssna på när jag sprang förut men vill nog åndå ha kanske lite lugnare musik faktiskt xD

    Nja.. jag funderar lite fram å tillbaka på det här brevet. Får se om jag skriver nåt. Å om jag gör det blir det ganska kortfattat :) bara om typ vilken smärtlindring jag vill ha, vill gärna ta ett bad om möjlighet finns. Typ så :)
    Oj vilket projekt! vad roligt! när planeras det att bli klart? gör ni mycket själva..? (antar att du inte gör så mkt just nu dockDrömmer!)

    ja precis bebisarna är ju jättesmå (speciellt vissa) men jag tror man lär sig rätt snabbt hur de vill att man handskas med dem.. hoppas jag i alla fall! de växer ju otroligt fort nu i slutet - förra veckan vägde lillan drygt 1,4kg och de beräknar att hon blir upp till 4 kg innan bf.det är ju 2,5kg på 10v! Förvånad

    inte hört om den där övningen, men finns nog massor med grejer man kan göra för att förbereda sig mentalt i alla fall tänker jag. 
    haha jag brukade vara ett britney-fan så hade nog inte vart någon dum idé - men jag tänker att jag ska försöka samla ihop en lista med 'positiva' låtar både lugna och lite poppigare. de säger att det är bra och avslappnade att gå runt o dansa i förlossningsrummet - så varför inteSolig!!

    Ja det där med bad vill jag också prova i alla fall - har haft flera vänner här som velat föda i vatten och fått testa, men den enas värkar blev svagare i badet och den andra kände att hon måste springa på toa hela tiden och klättra in och ur poolen så det kändes som att bestiga mount everest till slut. så vi får väl se ;) 
    sen får man inte vara i vatten om man får epidural här i alla fall.
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF