• Plebej

    Angående SD framgång i valet. Tycker du att man nu ska ta hänsyn till de som röstat på SD?

    Angående SD framgång i valet och vår demokrati. Tycker du att man nu ska ta hänsyn till de som röstat på SD? Eller ska man nonchalera dem med hänsyn till att dessa människor inte förstår Sveriges bästa mm. 
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Angående SD framgång i valet. Tycker du att man nu ska ta hänsyn till de som röstat på SD?
  • Moderno
    lövet2 skrev 2018-10-05 20:41:55 följande:

    Självklart inte. Innan SD ens var påtänkt, så fungerade det så här: Ett eller flera partier bildade regering. De övriga partierna var i opposition. De bestämde ingenting, eftersom de inte satt i regering. Det spelade ingen roll hur många som röstat på dem; var de i opposition så var de.
    Nu finns SD. Samma regler gäller för dem. Så länge de inte sitter i regering, så behöver man inte ta hänsyn till vare sig dem eller deras väljare. Ja, man tar förstås hänsyn till dem i egenskap av svenska medborgare, men inte något extra bara för att de röstat på SD.


    SD har en större makt än andra partier historiskt sett haft efter 2018 års val eftersom riksdagen numera består av tre block (för närvarande). Även om C och L har vågmästarrollen är det ändå SD alla måste förhålla sig till (oavsett vad man anser om detta). 
  • Cunnilingus18

    Självklart, samhällsdebatten är just nu så förlöjligad om jag ska vara ärlig. Nästan en hetsjakt på vem som kan vara räddast för SD. Saken är ännu mer löjlig då många partier som just uttalar sig väldigt fjantigt i denna debatten, själva i princip har kopierat SDs politik, som enligt dem själva var ren rasism och nazism senast för ett par år sedan?

    Hur ska de ha det egentligen? Många som gick tillbaka tilde traditionella partierna precis innan valet då de trodde att de anammat mycket av SDs politik, iallfall på pappret. Men många blir nu besvikna på hur alla dessa löften kommer att svikas..

  • Moderno

    Hade en slipad strateg fått bestämma hade SD neutraliserats lika enkelt som S har gjort med MP (enklare).

    - Använd dem när det passar och uteslut dem i andra fall! 

    S och SD har stått nära varandra politiskt på många punkter. Att man inte använt det förhållandet från S sida har varit svårt att begripa. 

    Ett exempel: S hade kunnat "gå med" på de åtstramningar av migrationspolitiken som nödvändiggjordes av 2015 år flyktingsituation i utbyte mot ett förbud mot vinster i välfärden - eller ett stramare regelverk kring offentlig upphandling och arbetsrätten. 

    Nu har dock dessa möjligheter sedan länge passerat. 

  • Padirac
    Plebej skrev 2018-10-05 22:40:42 följande:
    För mig liknar det ingenting annat än som det var i demokratins barndom. Då bara några få som ansågs sig veta "bäst " hade rösträtt. Man valde alltså då vem man ville lyssna på mm. Kanske är detta något att införa på nytt?
    Menar du att du vill ha en storregering med alla partier i riksdagen eller menar du att visa personer inte skulle få rösta?

    För mindre än 100 år sedan fick alla myndiga medborgare rösträtt i Sverige.

    Den parlamentariska modell vi har med proportionalitet istället för majoritetsval som i tex UK ger per se svagare regeringar men mer möjligt inflytande för fler partier.

    I demokratins barndom var det få som fick rösta och den iden bröts till slut för mindre än 100 år sedan i Sverige.

    Hur menar du att vår parlamentarism skulle fungera istf som nu?
  • Skalmans

    Jag har genomskådat övriga partier.

    Anledningen till varför är för skulle dom ge SD makten så skulle vi ha ett parti som står sig starkt då mycket gott skulle komma av att SD får igenom sin politik.

    Vi har haft 8 år av politik som inte fungerar. Vårdköer växer, arbetsklimatet i vården är ohållbar, folk slutar, Kostnaden för personal ökar då inhyrd personal ökar i stället, boende saknas för äldre/äldreboende, poliser saknas då lönen är kass, löven står och säger att vi utbildar och det tar tid att utbilda detta stämmer inte utan det står tomma platser på utbildningen på polishögskolan detsamma gäller utbildning till läkare, sjuksköterskor, undersköterskor det står tomma platser för att arbetsklimatet är ohållbar, lönen till personalen är katastrof med stort K.

    Löven står och säker att det tar tid att utbilda, ja det vet väl alla men att platserna är tomma för att det är ohållbart att arbeta i vården med den ständiga stressen som finns.

    2015 var året då vi tog emot all invandring fast vi inte hade kapacitet och det blev kaos.

    Det var redan kaos innan då Sverige alltid stått med öppna armar fast samhället lider och även folk lider.

    Löven och alla andra partier utan SD står och pratar om allas lika värde, det handlar inte om allas lika värde utan politikerna tror att Sverige tjänar pengar på alla som kommer hit och att det skulle vara bra för Sverige.

    Bara struntprat rakt igenom.

    Varför pratas det inte mer om denna segregeringen som invandringen skapar?

    Löven ger bidrag till Arbetslösa, invandrare, ungdomar.

    Nystartsjobb, utvecklingsanställning, särskilt anställningsstöd, förstärkt anställningsstöd och 2016 togs FAS3 bort och i stället så startade enkla jobb, man får en anställning i kommunen med lägsta möjliga lön på 18500kr och man ska vara behjälplig gör arbetsuppgifter som typ lastar av övrig personal då det ska vara enkla.

    Hur kommer man vidare som lång tids arbetslös av att få ett sådant jobb.

    För er som inte vet vad FAS3 är så hamnade långtidsarbetslösa där och dom ska jobba gratis och detta var skit då det startade platser för folk och för varje plats och person fick dom 5000kr i månaden för att ha.

    Eller vad sägs som att sitta och måla olika saker, låter ok. Personen är färdigt med sakerna som ska målas då säger personen, måla om i en annan färg bara så här du något att göra.

    Någon fick gå och plocka skräp.

    Myrorna och Erikshjälpen tog imot folk, dag är det 4 st anställda på myrorna övriga var bara platser för FAS3 /Gratis arbetare.

    I min kommun fanns över 260 st olika anordnare.

    Detta galenskaperna att det fram till 2016 har varit lagligt att arbeta gratis.

    Finns fortfarande en del platser kvar och arbetsförmedlingar som anvisar till FAS3 platser.

    Varför pratas med inte mer om detta, för enligt dom styrande politikerna så fungerar det så bra.

    Folk får ej klaga eller neka plats då förlorar dom försörjningsstöd, akassa, aktivitetsstöd.

    Dessa personer har idag fått enkla jobb, skulle vilja fråga Stefan löven hur han har tänkt att dessa ska kunna komma vidare i jobb när dom inte kan söka jobb då dom saknar utbildning.

    Varför blir man inte erbjuden en utbildning så man kommer vidare.

    Känner mågna i 30-60 års åldern, ska dom behöva sätta sig i skolbänken för att få jobb.

    Här har vi invandringen igen som ställer till det att det nu inte finns några jobb då dom är tillsatta av invandrare med bidrag, vad kostar det samhället i långa loppet att arbetsföra människor får gå runt i enkla jobb och inte kommer vidare.

    Varför ska alla invandrare behöva få jobb i dom lägre status yrken?

    Är detta jämställt och enligt folks lika värde?

    Jag vill se invandrare på alla arbetsplatser men detta kommer inte hända då sittande politiker har varit för ett slappt samhälle som ska vara uppdelat.

    Jag säger in med SD i regeringen och låt SD få bestämma dom är bra för Sverige.

    Se hur S och M har skött landet när dom suttit vid makten, Detta har inte fungerat.

    Sluta skylla på folks lika värde och att SD är rasistiska och allt annat dom står och säger.

    Det får vara ett slut på detta klass samhälle och segigrerade samhälle.

    Invandrare måste förstå att detta är Sverige och här anpassar vi oss efter våra seder och bruk, inte bygger om det eller anpassar oss efter alla olika kulturer som finns.

    Vad ska vi döpa om landet till om det inte får lov att vara svenskt då vi måste ändra på allt?

    SD hatar inte invandring utan förstår att vi måste bevara Sverige och stänga gränserna fram tills vi har ett hållbart klimat, vi måste samarbeta med andra länder om det kommer en flyktigvåg igen så alla som flyr får dom bästa möjligheterna för ett nytt liv.

    Se på landet hur det ser ut med moskéer och olika religioner, varför måste vi bygga dessa?

    Vi ska inte bygga om landet, vi ska hålla Sverige svenskt, religionen kan man ha i hjärtat man måste inte bygga olika byggnader eller klä sig på ett vist sätt.

    Lagstifta om att all ansikts klädsel som döljer ansiktet är förbjudet då detta är ej svenskt och passar inte in här, passar inte det flytta till något land som passar din religion/kultur som accepterar det om det är så viktigt, i Sverige går man ej med sånt då detta ej anses som svenskt.

    Vilket land har vi om vi ska göra om Sverige som ska passa alla andra?

    Ska vi bete oss som politikerna och sluta samarbeta för att man tycker olika.

    Jimmie Åkesson kan samarbeta med alla för att få Sverige till det land som vi kan leva i och vara stolta över för det är för Sveriges bästa.

    Övriga partier vill inte ge Jimmie Åkesson makt för han är en duktig politiker.

    Om man flyr från krig, varför ska man då inte återvända när kriget är slut?

    Om det är problem i landet man flyr ifrån varför löser man inte problemen där.

    Lös problemen och samarbeta med alla länder, bygg upp krigshärjade länder.

    Detta är enligt SD att sätta in resurserna där dom behövs.

    Samma sak med klimatfrågan ska vi svenskar behöva betala dyrt när det går att göra det billigt i dom länder som skiftar ner mäst.

    Vi får betala dyrt exempelvis för bensinen/diesel fast det skövlas regnskog som är dåligt för klimatet för att få in lite miljötillsatser.

    Detta är hur politikerna tycker att man sköter politik man provar en sak istället för att ha belägg eller riktig fakta att det är bra och det fungerar/ vi är försökskaniner.

    Se på flygskatten som dom vill införa, men att detta straffar medborgaren har ingen betydelse.

    Det finns miljömässiga flyg och bättre flygbränsle, varför har inte politiker varit mer intresserad tidigare att ställa krav på flygbolagen att investera i detta tidigare?

    Är detta hållbart i längden?

    Nej så tänker dom inte utan bara fattar beslut och provar.

    Se på försvaret det beslutades att läggas ner, nu ska vi ha ett förvar och hur mycket kostar inte det skattebetalarna när all fungerande utrustning såldes billigt/ Överskottsbolaget sålde massor med förvars kläder m.m

    Aktioner med fordon m.m.

    Olaglig Cabotage trafik förekommer i stor skala då det saknas poliser som kan kontrollera detta.

    Beställaransvar saknas och är fritt fram för företag att köpa en tjänst men om åkeriet sköter sin del spelar ingen roll då företaget inte behöver bry sig.

    SD är imot cabotage trafik.

    Jag säger ställ släpen med varer på i hamnen så kör svenska chaufförer med rätt lön och avtal och framför allt med rätt utbildning och säkerhetstänk, lastbilar med lagliga däck och utvilade chaufförer som kör enligt kör och vilo bestämmelserna.

    Här har vi sittande bestämmande politiker som låter detta få pågå, detta slaveriet.

    Är dessa lika värda som löven står och säger, det handlar ju om lika värde med invandringen att vi inte kan säga nej till den.

    Är ni stolta ni som röstade på S och Stefan löven, ta ert ansvar och rösta ej på honom igen eller vill ni ha det så här ?

    Chaufförer får ej avtalsenlig lön utan arbetar för 20-30kr i timman och sover i lastbilen, en del snor diesel för att kunna jobba.

    Detta är Sverige, varför har vi inte svenska chaufförer och svenska lastbilar så allt sköts på rätt sätt är frågan.

    Sover ni som röstade på S och M gott om natten? Har ni ingen känsla eller verklighetsuppfattning hur det ser ut i Sverige?

    Sitter ni i era fina klass samhälle där inget händer er?

    Snart är detta slut för invandrare ska vara välkomna över allt så öppna era fina områden och släpp in dom, dom är lika mycket värda och precis som du och jag.

    Hur tror ni det ser ut när detta ökar att inga invandrare får bo i eran fina värld utan dom ska vara utanför i sitt område ?

    Så kommer det att bli eller hur?

    Ta er en ordentlig funderare utan att hoppa på mig, ligger det ingen sanning i det jag skrivit?

    Ska vi blunda och köra på som vi alltid har gjort eller måste något hända där olika grupper i samhället krigar mot varandra som politikerna gör idag lite för att dom är olika?

  • Padirac
    Cunnilingus18 skrev 2018-10-05 22:59:29 följande:
    Självklart, samhällsdebatten är just nu så förlöjligad om jag ska vara ärlig. Nästan en hetsjakt på vem som kan vara räddast för SD. Saken är ännu mer löjlig då många partier som just uttalar sig väldigt fjantigt i denna debatten, själva i princip har kopierat SDs politik, som enligt dem själva var ren rasism och nazism senast för ett par år sedan?
    Hur ska de ha det egentligen? Många som gick tillbaka tilde traditionella partierna precis innan valet då de trodde att de anammat mycket av SDs politik, iallfall på pappret. Men många blir nu besvikna på hur alla dessa löften kommer att svikas..
    Du behöver nog lyssna mer på SDs företrädare och läsa deras principprogram om du tror att de andra partierna kopierat SDs politik.
  • Plebej
    Jag tycker med andra ord inte om det sättet man idag försöker få folk vad man får och inte får tänka och tycka. Vem är det egentligen då som egentligen drar upp riktlinjerna? Är det egentligen politikerna själva? Eller ligger det rent av ännu högre nivå? Är det rent av något man kommit överens om på överstatlig EU nivå? Ja vad kan då nästa steg vara? Man kanske rent av inte kan lämna EU som t ex nu britterna röstat om mm, mm. 
  • Padirac
    Plebej skrev 2018-10-05 23:10:59 följande:
    Jag tycker med andra ord inte om det sättet man idag försöker få folk vad man får och inte får tänka och tycka. Vem är det egentligen då som egentligen drar upp riktlinjerna? Är det egentligen politikerna själva? Eller ligger det rent av ännu högre nivå? Är det rent av något man kommit överens om på överstatlig EU nivå? Ja vad kan då nästa steg vara? Man kanske rent av inte kan lämna EU som t ex nu britterna röstat om mm, mm. 
    Vem förbjuder dig att tro och tänka som du gör och vill göra?

    Eller menar du att andra inte får föra fram sina uppfattningar om de går mot dina uppfattningar?

    Kan du utveckla vad du bygger din uppfattning på?
  • Cunnilingus18
    Padirac skrev 2018-10-05 23:04:19 följande:

    Du behöver nog lyssna mer på SDs företrädare och läsa deras principprogram om du tror att de andra partierna kopierat SDs politik.


    Är ganska insatt i politiken och ja de har kopierat fråga efter fråga. Bara ta det med att förbjuda tiggeriet. Som Sd fick väldigt mycket kritik för, bara för 2 år sedan. Nu innan valet så har både moderaterna och sossarna vänt i frågan. Men M har redan svikit sina väljare då de lovat att att backa på förbudet i hopp om att kunna förhandla med Mp.

    En annan stor sak är öppna era hjärtan politiken där både sossar och moderater har svängt i frågan. Sossarna har ju även påstått att de stängt gränserna och att vi ligger på EU-nivå, vilket iof bara är en bluff som många som inte är så insatta har gått på.

    Så även om de inte har kopierat så mkt i praktiken så har de iallfall börjat använda SDs retorik. Och om du har missat det så kan du ju bara kika lite på SVTs valprogram innan valet där även msinstream media pratat om denna trend..
  • Padirac
    Cunnilingus18 skrev 2018-10-05 23:15:47 följande:
    Är ganska insatt i politiken och ja de har kopierat fråga efter fråga. Bara ta det med att förbjuda tiggeriet. Som Sd fick väldigt mycket kritik för, bara för 2 år sedan. Nu innan valet så har både moderaterna och sossarna vänt i frågan. Men M har redan svikit sina väljare då de lovat att att backa på förbudet i hopp om att kunna förhandla med Mp.
    En annan stor sak är öppna era hjärtan politiken där både sossar och moderater har svängt i frågan. Sossarna har ju även påstått att de stängt gränserna och att vi ligger på EU-nivå, vilket iof bara är en bluff som många som inte är så insatta har gått på.

    Så även om de inte har kopierat så mkt i praktiken så har de iallfall börjat använda SDs retorik. Och om du har missat det så kan du ju bara kika lite på SVTs valprogram innan valet där även msinstream media pratat om denna trend..
    SD har kopierat BSS politiska mål, googla BSS ett försök att väcka debatt, det är det material som SD delade fram till 2004.
    Jag kan med 100% säkerhet säga att övriga partier inte har kopierat BSS politiska mål utan att fara med osanning.

    Åkesson och Karlsson har till och med stolt proklamerat att det nuvarande principprogrammet är det som mest liknar och nästintill är identiskt med BSS politiska mål.

    Analyser visar att SDs politiska mål är mer radikala och långtgående än BSS politiska mål var.
Svar på tråden Angående SD framgång i valet. Tycker du att man nu ska ta hänsyn till de som röstat på SD?