• Tue 5 Nov 2019 16:44
    2631562 visningar
    5757 svar
    5757
    2631562

    Vad blir det för mat?

     


    Vad äter ni till middag idag? :) 

    (Vi ska äta stuvade makaroner, falukorv och morotsstavar.) 

  • Svar på tråden Vad blir det för mat?
  • Sun 17 Jan 2021 18:28

    Grillad kyckling.

  • Sun 17 Jan 2021 18:40
    Nandez skrev 2021-01-17 18:28:48 följande:

    Grillad kyckling.


    Mm gott :)

    Chili con carne med ris blir det här idag :)
  • Sun 17 Jan 2021 18:47
    Djurvän03 skrev 2021-01-17 18:40:05 följande:
    Mm gott :)
    Chili con carne med ris blir det här idag :)
    Ja, det var gott

    Chili con carne är gott  
  • Tue 19 Jan 2021 19:07

    Ugnsgratinerad falukorv

  • Tue 19 Jan 2021 20:21
    Nandez skrev 2021-01-19 19:07:33 följande:
    Ugnsgratinerad falukorv

    Nog  2år sedan jag åt falukorv senast, men tycker det är jävligt gott när jag äter den.


    Och har en som jag oftast gör då.


    Och en med falukorv som man skär nästan igenom så det blir skivor, smakrik ost ala cheddar mellan varje skiva.
    Hela tomter, där man har en del katrinplommon som får bada under denna, salt, peppar och torkad dragon.
    Serveras med potatismos.
    Detta körs på 200-225g tills osten ser fin ut och tomaterna bubblar i ugnen.


     


    Plommonen är nog för att balansera upp syran i tomaterna i grunden, gillar man inte plommon alls, så ta ca1tsk per burk tomater man använder.


     


    Idag blir det en citronkyckling med dragon(Torkad och inlagd), med ris.
    En rätt som triggar ens smaklökar i de subtila smakerna, så väl som smakrika smakerna.

  • Wed 20 Jan 2021 17:13
    klyban skrev 2021-01-19 20:21:51 följande:

    Nog  2år sedan jag åt falukorv senast, men tycker det är jävligt gott när jag äter den.


    Och har en som jag oftast gör då.


    Och en med falukorv som man skär nästan igenom så det blir skivor, smakrik ost ala cheddar mellan varje skiva.
    Hela tomter, där man har en del katrinplommon som får bada under denna, salt, peppar och torkad dragon.
    Serveras med potatismos.
    Detta körs på 200-225g tills osten ser fin ut och tomaterna bubblar i ugnen.


     


    Plommonen är nog för att balansera upp syran i tomaterna i grunden, gillar man inte plommon alls, så ta ca1tsk per burk tomater man använder.


     


    Idag blir det en citronkyckling med dragon(Torkad och inlagd), med ris.
    En rätt som triggar ens smaklökar i de subtila smakerna, så väl som smakrika smakerna.


    Tyvärr så gillar jag inte varma tomater.
  • Wed 20 Jan 2021 17:24

    Varma mackor.

  • Wed 20 Jan 2021 18:28
    Nandez skrev 2021-01-20 17:13:31 följande:
    Tyvärr så gillar jag inte varma tomater.

    Krossade?
    För det kan nog få det att funka också.


     


    Kanske det går göra en grädd/mjölkbaserad i en liknande still, och med någon mer grönsak.

  • Wed 20 Jan 2021 18:57
    klyban skrev 2021-01-20 18:28:33 följande:

    Krossade?
    För det kan nog få det att funka också.


     


    Kanske det går göra en grädd/mjölkbaserad i en liknande still, och med någon mer grönsak.


    Tveksamt men man vet aldrig.
  • Hippol­yte
    Wed 20 Jan 2021 19:02

    Korv och paprika.

Svar på tråden Vad blir det för mat?