• Anonym (Valet och kvalet)

    Har cirkusen kring Morgan Johansson påverkat hur du kommer att rösta?

    Jag är nyfiken på (och lite orolig över) vilken "sida" som vunnit respektive förlorat på hela cirkusen kring Morgan Johansson. Jag skulle alltså vilja ha massor av svar beträffande hur den här historien påverkat hur folk kommer att rösta. Tyvärr går det ju inte att göra omröstningar här i KR, men för att göra resultatet så lättöverskådligt som möjligt skulle jag ändå vilja att ni väljer ett av följande alternativ (med eller utan kommentar):

    1. Jag har inte påverkats alls.

    2. Ja, jag har påverkats - jag är nu ännu säkrare på att jag kommer att rösta på ett av högerpartierna (SD, KD, M, L) (specificera gärna parti)

    3. Ja, jag har påverkats - jag är nu ännu säkrare på att jag kommer att rösta på ett av mitten-vänsterpartierna (C, S, Mp, V) (specificera gärna parti)

    4. Ja, jag har påverkats - jag hade tänkt rösta på ett av högerpartierna (SD, KD, M, L) (specificera gärna parti) men detta fick mig att tappa förtroendet för det partiet, så nu tror jag att jag kommer att rösta på ett av mitten-vänsterpartierna i stället (C, S, Mp, V) (specificera gärna parti)

    5. Ja, jag har påverkats - jag hade tänkt rösta på ett av mitten-vänsterpartierna (C, S, Mp, V) (specificera gärna parti) men detta fick mig att tappa förtroendet för det partiet, så nu tror jag att jag kommer att rösta på ett av högerpartierna i stället (SD, KD, M, L) (specificera gärna parti)

    6. Annat (specificera)

    Ser fram emot många svar!

  • Svar på tråden Har cirkusen kring Morgan Johansson påverkat hur du kommer att rösta?
  • klyban
    EnAnonumius skrev 2022-06-10 14:18:45 följande:
    Nej det är inte viktigt för TS.. TS sa i från till dig själv, men du väljer medvetet i att strunta detta. Det är pinsamt uppenbart att du gör det.

    Respektera detta eller stick och starta en egen tråd om DU anser att det är viktigt.
    Du har ingen rätt att sitta och bestämma ÅT (en) TS vad som är viktigt i (en) TS tråd.. Varken här eller i en annan tråd.  När skall du fatta detta? Aldrig?

    Nu är det mitt sista svar jag ger dig som är direkt OT för ämnet. Jag har inte egentlgen lust att sitta och diskutera egentligen med en totalt respektlösa person (som du är), som självrättfärdigar sig, med trams och rantande, med varför han skall att bestämma åt TS(ar) andra om vad som skall vara viktigt för deras ämne.

    Det är där allt med Morgan och denna cirkus uppstod, och hur detta gav den politiska vilden abnormt stor makt.
    Och det bör påverka en val av parti också och veta vem som ska ta ansvar för vad i denna mycket konstiga och udda förtroendeomröstning och detta med något man kunde ha gjort i 8 år, men väntar tills valet är praktiskt taget redan här.

    Man kan inte exkludera en fråga för den är pinsam och när man ska ta ett beslut om vilket parti man vill rösta på och när man drar in cirkusen Morgan  av SD i detta och vad orsak och verkan sen är.


    Detta är viktigt för ämnet i sakligheten för ett beslut, och det är en liten gåta varför vi inte ska se vem som skapade denna cirkus och vad det blev för verkan.
    För sen har de mage att klaga på Socialdemokraterna och för något en politisk vilde gör och den makt som SD och högern gav henne.


     


    Är det verkligen så man väljer parti och ignorera detta?
    Låter som en sådan person aldrig någonsin kan ta ett korrekt politiskt beslut om vilket parti denne ska rösta på, då den ignorerar fakta den inte gillar.

    Och mitt svar är givetvis nummer ett för den exakta frågan i TS, då detta är ingen nytt under himlen, så inget har förändrats.
    Bara att SD gjort det tydligare med denna Morgan cirkus de startade.


    Även röstar jag på parti, inte block, för det antyder en polarisering om man bara ser block och polarisering är alltid dåligt och ska alltid motverkas.
    Jag är definitivt för att man tillåter mer än en tanke i sitt parti, och när det försvinner så inser man något inte stämmer riktigt och om detta sker 100% och alltid, då det motverkar polarisering som bekant inte är speciellt bra.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Anonym (nope)
    Anonym (Velig) skrev 2022-06-10 13:06:09 följande:
    Håller helt med om att Ulf skulle vara en total katastrof. Ryggradslös och saknar pondus. I tuffa tider behöver vi en statsmannamässig tydlig ledare och jag tycker Magdalena är just en sådan politiker. Hård men mänsklig. Och erfaren och kunnig.

    Varför jag skulle rösta på M, jaadu pga uteslutningsprincipen antar jag. Politiskt är jag inte tydligt varken höger eller vänster. Har hjärtat till vänster men älskar frihet, småföretagande och självbestämmande. Och brinner för miljöfrågor. Jag har tidigare röstat på alla partier tror jag utom SD och sossarna men MP röstar jag aldrig någonsin mer på.

    Jag drömde inatt faktiskt att jag röstade på sossarna så jag har väl undermedvetet bestämt mig då ;)
    Magdalena är en erfaren politiker men samtidigt representant för sitt "lag". Och så länge sossarnas primära mål i livet är makt till vilket pris som helst så kommer de fortsätta vända kappan efter vinden, blåser det vänstervindar så går de gå åt vänster, blåser det som nu högervindar så går de åt höger och det spelar ingen större roll vilka man behöver backstabba för att hålla sig kvar vid makten. 

    Angående politik så är vissa saker bara helt inkompatibla med varandra och det enda man kan göra är att försöka upprätthålla någon slags balans.

    Miljö och konsumtion är saker som inte går att kombinera till exempel, konsumtion kommer alltid påverka naturen negativt, det är mer en fråga i vilket uträckning. Dagens politik går inte ut på på om vi ska eller inte ska fucka upp naturen, den går ut på hur mycket vi kan komma undan med att så vi kan fortsätta konsumera som vanligt. Många verkar till och med använda klimatpolitik som ett sätt att tjäna pengar.

    Pengar och självbestämmande går inte heller att kombinera med allmännytta för ett företag går alltid främst ut på självnytta, dvs att DU ska tjäna så mycket pengar du kan. Har en företagare möjlighet att prioritera sina egna vinster före allmännytta och natur så KOMMER personen alltid välja sig själv. Företagande går inte att släppa helt fritt och tro att det kommer sjävsanera sig, har aldrig fungerat och kommer aldrig någonsin funka heller oavsett hur mycket man gärna försöker få oss att tro det.

    Kapitalism och socialism går inte att förena, det enda man kan göra är att försöka upprätthålla en balans. Tittar man på hur blocken röstat genom åren ser man ju en klar röd linje i vad man prioriterar.  Att vi sen blivit bortskämda, tar saker för givna är mer önsketänkande och självbedrägeri än något annat vilket de olika partierna oxå är duktiga på att anspela på. Många verkar på allvar tro att välfärden är något som är som en del av naturen som någon slags klippa som bara fanns där sen tidernas begynnelse och kommer fortsätta vara där oavsett vad man gör. Man vabbar, tar ut sjukledighet, föräldraledighet men rösta gärna blått och för masslakt av just de saker man gärna drar nytta av och tror att de på något magiskt sätt ändå kommer finnas kvar trotts slakten man röstar ja för.Drömmer
  • Anonym (nope)
    klyban skrev 2022-06-10 13:41:20 följande:

     


    Anonym (nope) skrev 2022-06-10 13:26:43 följande:
    Jag väljer 1) Jag har inte påverkats alls.

    Det är bara samma gamla patetiska bråk i sandlådan mellan blocken för att försvaga sina motståndare och vinna billiga poäng inför valet.

    Det är bara optiks, hade dom gjort detta för 1-2 år sedan, så hade vi haft en helt annan fråga istället och man insett det inte var en uppenbar agenda som nu när valrörelsen är redan är i startgroparna.


     


    Och SD och högern gjorde detta till en extremt dyr poäng ska tilläggas, och det får dom ta ansvar för, för ingen annan kan.


    Det är ju så uppenbart genomskinligt som det kan bli. Jag menar, all vet att kriminalitet hör ihop med sociala problem, det finns det liksom gott om vetenskap och studier kring sen lån tid tillbaka.

    Högern har genom tiderna konstant bedrivit en politik som smular sönder alla faktorer man VET motverkar kriminalitet, socialt skyddsnät, möjlighet till utbildning, inkludering, drägliga arbetsförhållanden och skäliga löner, ect, etc.
    Bevisligen verkar de inte bry sig ett skit om kriminalitet, det enda de bryr sig om är att deras verkliga uppdragsgivare (marknadskrafterna) blir nöjda.

    Men nu när det vankas val så har man mage att sitta och gnälla över Morgans misslyckanden, när de själva bidragit till skiten mins lika mycket genom att bedriva djungelns lag politik. Jag menar, varför i helvete ska en ung kille i förorten INTE bli kriminell när våra politiker så tydligt markerar att det är piratmentalitet och ta vad du kan och lämna inte kvar något för någon annan som gäller?

    Det är tydligen helt ok för Volvo att fuska till sig miljarder i skattepengar genom att hota med att man kommer varsla tusentals samtidigt som man delar ut miljarder i bonus till aktieägare och sen ger staten lånfingret och deklarerar att man minsann inte tänker betala tillbaka ett skit... det är bara business och framgång... men det är inte alls ok för en ung kille i förorten att sälja knark... hycklerin och dubbelmoralen är ju snudd på komiskt.Drömmer

  • klyban
    Anonym (nope) skrev 2022-06-10 14:52:30 följande:
    Det är ju så uppenbart genomskinligt som det kan bli. Jag menar, all vet att kriminalitet hör ihop med sociala problem, det finns det liksom gott om vetenskap och studier kring sen lån tid tillbaka.

    Högern har genom tiderna konstant bedrivit en politik som smular sönder alla faktorer man VET motverkar kriminalitet, socialt skyddsnät, möjlighet till utbildning, inkludering, drägliga arbetsförhållanden och skäliga löner, ect, etc.
    Bevisligen verkar de inte bry sig ett skit om kriminalitet, det enda de bryr sig om är att deras verkliga uppdragsgivare (marknadskrafterna) blir nöjda.

    Men nu när det vankas val så har man mage att sitta och gnälla över Morgans misslyckanden, när de själva bidragit till skiten mins lika mycket genom att bedriva djungelns lag politik. Jag menar, varför i helvete ska en ung kille i förorten INTE bli kriminell när våra politiker så tydligt markerar att det är piratmentalitet och ta vad du kan och lämna inte kvar något för någon annan som gäller?

    Det är tydligen helt ok för Volvo att fuska till sig miljarder i skattepengar genom att hota med att man kommer varsla tusentals samtidigt som man delar ut miljarder i bonus till aktieägare och sen ger staten lånfingret och deklarerar att man minsann inte tänker betala tillbaka ett skit... det är bara business och framgång... men det är inte alls ok för en ung kille i förorten att sälja knark... hycklerin och dubbelmoralen är ju snudd på komiskt.Drömmer

    De väntade i åtta år, och när de valde att skrida till verket, så gav dom en politiskt vilde en abnorm makt, och detta kan bara SD och högern ta ansvar, då ingen annan kan ta det.

    Det riktigt komiska är att detta gängvåld kommer bara fortsätta att öka, så betyder det att för var ökning ska man ha en missförtroendeomröstning?
    Men jag vet redan nu att då komemr de blir skogstokiga över exakt samma, som nu då inte har betydelse längre?
    Varför inte sakpolitik och hur man löser problemet istället än optiks inför valet?
    Och sen att detta stoppar de livsfarliga förslagen att kompensera för stora ökningar av levnadskostnader, som komiskt nog höger klagar på, men inte vill se en kompensation komemr till medborgaren.
    Det är förbudet mot droger som tagit oss hit. och eftersom staten lämnat över en industri värd tiotals miljarder.
    Det är därför gängen bråkar för och under håller vedergällningar, men ingen vågar se den elefanten i rummet.
    Och komiken nog en fullständig konsensus av partierna, även V pratade som de fallit in i den konsensusen också, fast de står de har konsumtion som avkriminaliserat(Inte för den löser några gängproblem)


     


    Det är otroligt intressant att vi ska glömma av och dölja fundamentala saker i politiken, som berättar vad de gjort.
    Men vänta i 8 år, och valet praktiskt taget redan här, då inser man att det inte längre handlar om Morgan det allra minsta.

    Därför så är ettan det enda valet fortfarande, sen vilket parti man röstar på är en bra fråga, men ingen som startade denna betydelselösa cirkusens och dyrbara pga SD.
    Block röstar jag inte på, för det berättar det är polariserat och sektaktigt när sen synkroniseringen inkommer som ett brev på posten.
    För vid den punkten har man slutat sakpolitik för lösa saker i samhället, och vad ska vi med det till?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Tecum
    Anonym (Harakiri hellre än höger) skrev 2022-06-10 01:22:04 följande:
    Varför in hela friden tänkte du rösta på M för?

    Tyvärr har S numera gått mer åt höger och svikit sina huvudväljare med sin passiva och rigida politik. Det är nästan omöjligt att få till förändringar med sossarna förutom när deras makt är hotad och knappt det. Kan dock hålla med om att jag tror Magdalena är bäst på att sköta landet efter sina långa erfarenhet som finansminister och aktiv politiker. Ulf skulle vara en smärre katastrof. Han är så falsk och den värsta kappvändare jag skådat. Tror han helt saknar empati och hjärta.
    När L, M och KD satte sig i knät på Jimmy Åkesson uppstod ett jättevaacum i mitten i svensk politik, ett utrymme som C inte klarar att fylla själva. Klart att S genast såg möjligheten att attrahera borgerliga väljare som inte köper äktenskapet med SD. Och egentligen gynnar det V då hela vänsterblocket blir starkare samtidigt som V kan ta röda väljare från S. Så varför klagar vänsterväljare på det?

    Någon falskare och mer skenhelig än Ulf K har vi inte sett i svensk politik sedan jag vet inte när! Jimmy är åtminstone konsekvent, övriga ledare i högerblocket är kappvändare.
  • Postman
    klyban skrev 2022-06-10 12:41:42 följande:
    Borde du då inte rösta på dom som inte gav denna makten till en enskild politisk vilde och skapade cirkusen?
    Som jag skrev, det är en soppa och jag är inte imponerad utav någon av sidorna eller enskilda partier i denna fråga.

    Jag håller med Embla här ovan. Jag är sjukt trött på politiker och tjänstemän som skyller från sig eller inte vill ta ansvar. Jag tycker det är uselt att våra valda inte försöker kompromissa mer för nationen och folkets bästa.
  • klyban
    Postman skrev 2022-06-10 15:39:16 följande:
    Som jag skrev, det är en soppa och jag är inte imponerad utav någon av sidorna eller enskilda partier i denna fråga.

    Jag håller med Embla här ovan. Jag är sjukt trött på politiker och tjänstemän som skyller från sig eller inte vill ta ansvar. Jag tycker det är uselt att våra valda inte försöker kompromissa mer för nationen och folkets bästa.

    Valrörelsen har praktiskt redan börjat, och vad ville man uppnå med att vänta i 8år.
    Detta har inte mycket med Morgan att göra inser man, och det finns ett par alternativ och det är att hindra kompensationerna till de svenska medborgarna och av en akut ökning av kostnader till följd av pandemin, men sen ökade mer och blev bra värre med kriget av putin.


     


    Och det som gör mig perplex det är de klagar på ökade kostnader, men fixa det just ska vi inte göra.
    Och varför, jag trodde deras klagande var viktigt, ja, det lät i alla fall så.
    Och folket får stå där med lång näsa, för 1000:- räcker till många mil och sen kanske man hittar en ny lösning att stabilisera kostnaderna för drivmedel.


     


    Jag inser detta är bara agenda och att man gav en abnorm makt till en politisk vilde.
    Och hade omröstningen gått igenom, så hade NATO-frågan skjutits upp, och då blir man också frågande till varför det var så EXTREMT bråttom att gå med i NATO.
    2+2 blir inte fyra och ur de agerar och pratar.inser man.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Anonym (Påverkar inte)

    Påverkar mig inte alls.

    Kommer rösta på Medbeorgerlig Samling.

  • Anonym (nope)
    Tecum skrev 2022-06-10 15:28:16 följande:
    När L, M och KD satte sig i knät på Jimmy Åkesson uppstod ett jättevaacum i mitten i svensk politik, ett utrymme som C inte klarar att fylla själva. Klart att S genast såg möjligheten att attrahera borgerliga väljare som inte köper äktenskapet med SD. Och egentligen gynnar det V då hela vänsterblocket blir starkare samtidigt som V kan ta röda väljare från S. Så varför klagar vänsterväljare på det?

    Någon falskare och mer skenhelig än Ulf K har vi inte sett i svensk politik sedan jag vet inte när! Jimmy är åtminstone konsekvent, övriga ledare i högerblocket är kappvändare.
    Centern är inget mittenparti annat än till namnet. Deras politik är en extrem form av nyliberalism som får moderaternas högerpolitik att se ut som rena socialismen.

    Möjligen gynnar det V att sossarna flirtar med högern för makt, men det gynnar absolut inte den del av befolkningen som inte driver egna företag eller är väldigt rika. V är för små för att kunna stoppa alla idiotier centern och högern får för sig att göra (som tex införa fria marknadshyror) med sossarnas tysta medgivande.
  • Anonym (Valet och kvalet)
    Flash Gordon skrev 2022-06-10 09:41:32 följande:

    Jag tror ganska så exakt ingen kommer att byta från det ena blocket till det andra bara för att det har väckts misstroende mot Morgan eller för att statsministern hotade med att avgå.

    Det ä bara de två blocken som drar skiljelinjerna än hårdare.


    Det är som tur är inte sant - jag har det senaste fått reda på inte mindre än tre olika personer bara i min bekantskapskrets som alltid röstat M, men som i höst kommer att rösta S, och där det avgörande var just misstroendeförklaringen mot MJ (även om de även tidigare lutade mer och mer åt S)! Så jävla bra alltså! Snacka om strategisk miss fr Kristersson! XD XD XD
Svar på tråden Har cirkusen kring Morgan Johansson påverkat hur du kommer att rösta?