• Missne

    Lite mens - är det svårare att bli gravid då?

    Finns det någon eller några som vet hur chansen att bli gravid påverkas av att man har lite mens? Jag har nämligen själv spekulerat i att det kanske är svårare, att det är mindre slemhinna för ägget att fästa i i livmodern.

    Jag har nämligen alltid haft väldigt sparsam mens även om jag blöder under 6-7 dagar. Jag behöver i princip aldrig mer än trosskydd. Är det nån annan som har samma problem eller som vet hur det ligger till med det? Jag funderar på om det kan vara anledningen till att jag inte blir med barn...

  • Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?
  • Missne

    Hej!
    Har varit på vårt återbeök nu och fått diagnosen "oförklarligt barnlösa". Känns dock inte som att man utrett så särskilt mycket. Efter sommaren ska jag börja med Pergotime och köra det i ett par månader. Om det inte funkar så ska jag få ställas i kö till IVF. lite besviken att jag inte får börja direkt med pergotime, men de hade inte tid förrän efter sommarn. Känns som man slösar med tiden.
    Papegoja: kul att du kommit igång med IVF. Hoppas verkligen att det går bra. För mig blir väl det tidigast vid årsskiftet med planen som är nu. Det kan hända att jag oxå fåt ta sprutor när det blir dags för IVF, det lät så. Går det bra, känns lite läskigt att sticka sig själv.

    Tanten har ju oxå kommit lika punktligt som vanligt häromdagen. Tyvärr

  • Missne

    Vill bara berätta att jag ska få börja med Pergotime på söndag . Jag slipper vänta till efe semestrarna. Hur har det gått för er andra, Papegoja - hur har det gått med IVF-försöket??

  • eyry

    nej jag har lika som dig och jag har snart tre, så det stämmer inte här

  • MajaMärta

    Missne - har ni gjort insemination? Hinner inte läsa alla sidor... Jag har också lite mens, mindre än i tonären tror jag, och använder bara trosskydd numera. Men det borde inte spela roll? Ingen gyn. har någonsin frågat i alla fall.

  • Missne

    Nej, jag har frågat gyn tidigare innan jag ville bli gravid om det var nåt som inte var bra. Men de svarade då bara att det inte spelade nån roll. Det jag funderar över nu är om det ändå kanske kan vara ett tecken på att slemhinnan bryts ned efter ÄL pga progesteronbrist och att det därför är bara lite när väl mensen kommer. Ska fråga detta nästa gång jag ska till gyn, men det kanske är nån annan som vet här på FL?

  • eve82

    hur går det för er tjejer. Här har min mens försvunntit helt =( Skulle varit här för en månad sedan och inte ett spår av den... Deppiar för det, inte är jag gravid heller... Avvaktar ett tag till, skär ner på träningen och hoppas på att mensen dyker upp.. Annars blir det väl en vända ner till gyn =(

  • Missne

    Eve82: Tråkigt att du blivit av med mensen , om det nu inte är för att du är gravid. Är det helt uteslutet? Du verkar så säker på din sak. Jag håller iallafall tummarna för att det är därför mensen är borta. Själv ska jag börja med Pergo på söndag för första gången. Känns lite pirrigt. Därför kommer jag nu att sluta med Membrasin och rosenrot så att det inte blir några konstigheter och att de påverkar pergon. de har ju inte gett nåt resultat på två cykler iallafall.

  • Pebbles75

    Hej tjejer!
    Jag har inte hört av mig på länge. Jag har ju gjort mitt 1:a IVF och är idag på ruvardag 8! I och med att jag började med injektionerna så slutade jag med Membrasinet. Sprutorna gör ju ändå att slemhinnan blir tjock och på ultraljudet innan Äggplocket så var min slemhinna 10 mmm!!! Jag blev så himla glad för jag var ju ändå rädd att det inte skulle lyckas med min vanligtvis alldeles för tunna...

    Nu tar jag Progesteronvagitorier 3 ggr/dag och det är nästan det jobbigaste då det blir så kladdigt.

    Så nu håller jag tummarna till testdagen! Och skulle det lyckas så är det ju tur att IVF finns som hjälper till.

  • Flat Eric

    Hej på er!
    Trodde att den här tråden helt lagt av, men det är ju jag som har missat att hänga med!

    Missne: Kul att du redan fått börja med pergo, hoppas nu att det gör susen! Kan man känna av pergon på något sätt? Hur tar man det?

    Pebbles75: Spännnade, håller tummarna för att det ska gå vägen! Är det IDAG du har testdag förresten?? Herregud, LYCKA TILL!!! Hoppas verkligen!
    Själv har jag äggplock på fredag. Är lite nervös eftersom jag endast hade 6 äggblåsor på vul i måndags, men det är klart det behövs ju bara ett ägg... Min slemhinna var i måndags 6 mm, vilket känns helt ok men inte toppen. Jag käkar fortfarande mebrasin, hoppas att dt inte gör någon skada. Du skev att din slemhinna var 10 mm innan ÄP, mättes den på ÄP-dagen eller hur långt innan?? Hoppas att min ska tjocka till sig lite till.

    Eve82: Hmm, jobbigt det där att mensen försvinner. Hoppas det ordnar sig. Hur mycket tränar du egentligen?? (Blev lite nyfiken)

Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?