• Missne

    Lite mens - är det svårare att bli gravid då?

    Finns det någon eller några som vet hur chansen att bli gravid påverkas av att man har lite mens? Jag har nämligen själv spekulerat i att det kanske är svårare, att det är mindre slemhinna för ägget att fästa i i livmodern.

    Jag har nämligen alltid haft väldigt sparsam mens även om jag blöder under 6-7 dagar. Jag behöver i princip aldrig mer än trosskydd. Är det nån annan som har samma problem eller som vet hur det ligger till med det? Jag funderar på om det kan vara anledningen till att jag inte blir med barn...

  • Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?
  • Flat Eric

    Hej Missne!
    Har för mig att jag läst här på FL att man absolut inte ska fortsätta med rosenrot efter äl, det kan ge skador på ev foster eller nåt. Så endast fram till äl.

    Jag var idag på ivf-möte. Gjorde vul men visst faaaan glömde jag att fråga om slemhinnan!! Hur är det möjligt?? Jag förstår inte själv, måste ha fått en akut hjärnlossning. Kanske berodde det på att jag blev så paff över att vi skulle få sätta igång med ivf.försök nr 1 redan nästnästa vecka, även om vi inte har gått i ivf-skola o allt. Det hade jag aldrig trott! Och dessuom började läkaren babbla om att jag inte hade jättemånga äggblåsor i äggstockarna och då blev jag antagligen så nervös över det att jag glömde slemhinnan :( Men å andra sidan så kommenterade inte läkaren att slemhinnan såg tunn ut... så det kan ju vara ett gott tecken. Om jag nu startar min ivf-behandling redan om 1,5 v så blir det fler vul då jag kan fråga om slemhinnan!

    Missne, ska inte du på utredningsmöte snart?

  • Flat Eric

    Missne, såg nu att du ju skrivit att du ska på info möte den 7/5. Samma dag som jag påbörjar min ivf-behandling. Hoppas ditt möte går bra!

    Trevlig helg!

  • Missne

    Papegoja: Det är sånt som händer att man glömmer fråga det man har tänkt. Man blir ju lite uppstressad och speciellt när man får veta oväntade saker. Kul att ni får börja IVF så snart. Grattis, Vilken chock, då hinner man väl knappt börja gruva sig. Kul när det går snabbare än väntat för en gångs skull. Det är man inte bortskämd med direkt...

    Tack för infon om rosenroten också, jag har nämligen för mig att jag läst nån stans att man skulle sluta efter ÄL men minns inte var. Man vill ju inte skada det eventuella livet som man hoppas på ska bli till.

    Då är nästa hållpunkt 7 maj både för dig och mig. Lycka till med IVFen.

  • Missne

    Hur går det för er tjejer? Själv har jag BIM 8 maj. Eftersom jag passerat ÄL så har jag slutat med rosenrot och det har gjort att jag även glömt att ta membrasintabletterna. så vissa dagar har jag tagit en, ibland ingen och ibland 2. Hmm vet inte hur stabilt det är att ta så olika hela tiden. Måste skärpa mig. Hur går det för er andra då, ingen som plussat?

  • Flat Eric

    Missne: Hur gick det för dig igår? Blev du nåt klokare?

    Och hur går det för er andra? Eve82, vad har hänt med dig?

    Själv är jag nu i full gång med IVF-försök nr 1. Tar sprutor i magen morgon och kväll. De flesta andra verkar ta en nässpray istället, vet inte varför jag måste ta sprutor.. Kommer at vara helt blå och prickig över magen om en månad!

  • delfinus

    hm....nu har jag läst lite längre bak i tråden och fått en liten tankeställare....Lite mens= svårare att bli gravid?

    Jag började m p-piller när jag var 14 pga supermkt mens...Jag tog sista pillret i december och sen dess har jag haft mens i ca dagar och inte alls speciellt mkt...

    Blev gravid förra året pga slarv m mina piller och gjorde abort pga att det var så jobbigt med i stort sett allt i mitt liv just då...Kan det helt plötsligt ha ändrats? Har jag svårt nu?

    //förvirrad som vill ha ett knytt i magen....

  • Flat Eric

    HoppetKärleken: Jag tror inte att min metod är kortare. Jag ska ta mina "suprefact sprutor" morgon och kväll i ca 10 dagar, sedan förhoppningsvis få en blödning och minska till en spruta om dagen och sedan efter ytterligare ca 10 dagar påbörja hormonstimulering. Men jag förstår inte varför alla andra tar nässpray..

  • HoppetKärleken

    Förstår det det papegoja har facktiskt aldrig hört talas om din variant men det verkar finns tusen olika så jag tror att det kommer bli super bra med sprutor istället för spray, det kanske till och med är mindre biverkningar av sprutorna?

  • Havsblå

    Det jag har fått höra av min läkare på IVF avdelningen är att "lite mens" är ingen orsak till barnlöshet. Det är den infon jag har fått.

Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?