• Missne

    Lite mens - är det svårare att bli gravid då?

    Finns det någon eller några som vet hur chansen att bli gravid påverkas av att man har lite mens? Jag har nämligen själv spekulerat i att det kanske är svårare, att det är mindre slemhinna för ägget att fästa i i livmodern.

    Jag har nämligen alltid haft väldigt sparsam mens även om jag blöder under 6-7 dagar. Jag behöver i princip aldrig mer än trosskydd. Är det nån annan som har samma problem eller som vet hur det ligger till med det? Jag funderar på om det kan vara anledningen till att jag inte blir med barn...

  • Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?
  • Missne

    Oliwa: Ja det var ju skönt att det inte är helt kört därför iallafall.

    Papegoja: När du fick besked på VUL att slemhinnan var för tunn undersökte de dig bara därför då eller såg de bara det när de gjorde VUL. Det jag menar är var det en speciell cykeldag de gjorde VUL. Jag har ju gjort både VUL och även spolat äggledarna men de har aldrig sagt nåt om slemhinnan .

    eve 82: Jag har också sökt här på FL men inte hittat nåt om detta problem och lade därför ut denna tråd som jag genast fick så otroligt många svar på. Vad kul!!!

  • Oliwa

    Tack så mycket!

    Däremot har jag funderat på om min äl ändå kan vara "rubbad", för enl UL så har bebisen kommit till UNDER mensen. Kanske det ändå är nåt fel hos mig eftersom jag trots regelbunden mens uppenbarligen inte har äl på dag 14, utan snarare på dag 5. Eller så är det en ovanligt stor bebis jag väntar!! :-/

  • Flat Eric

    Oj, du skrev ju att ni också försökt ett år, förlåt!

  • eve82

    Pappegoja: Jobbigt med samnbons simmare =( Var kvaliten mycket under det normala? De sägs ju att vitaminer kan hjälpa kvaliten, tror det är zink + E-vitamin eller något... Äl kan diffa iblan, särskilt om man är lite stressad, och kan bero på membradinet oxå. Jag brukar alltid ha äl på dag 14, men nån ggr har det spökat, en gång fick jag utslag på dag 9 (den ggr jag blev gravid) och en ggr på dag 19??? Ibland spökar ju systemet...*ler* Sammanlagt har jag försökt i tre år, har under tiden haft ett tidigt MF och ett utomkveds (graviditet som fäste i äggledaren istället för i livmodern). Nu är det dock 13månader sedan jag var gravid sist =(


    vill oxå ha en bula på magen
  • Flat Eric

    Oj, så mycket som skrivs! Jag hinner ju inte med!
    Eve82, jag är också smal - 170 och väger ca 53, men tror inte det beror på det.
    Missne, när jag gjorde VUL var det pecis runt äl (fast den månaden då jag ju inte hade äl-utslag..) och det var en del av utredningen. De trodde inte det var nåt "fel" på MIG, endast min man.

  • eve82

    man skall kolla slemhinnan på dag 21 har jag förstått då jag läst på =)


    vill oxå ha en bula på magen
  • Flat Eric

    Alltså de trodde inte det var något fel på mig INNAN vul, men sedan blev det värsta grejen, då var plötsligt mitt problem värre..
    Eve82, jag propppar i min man alla möjliga vitaminer o rosenrot :) Tråkigt att du haft både mf och utomkveds, hoppas det funkar nästa gång! Håller tummarna för oss alla!

  • Flat Eric

    Jaha, dag 21, det visste inte jag. Till mig sa det att slemhinnan var som tjockast precis vid ägglossningen. Men min var klart ändå för tunn, ca 4 mm för tunn.

  • Missne

    eve82: Jag är också 173 och väger 66 och det är ju inte underviktigt, snarare rätt så medelviktigt. mitt i BMI-spannet tror jag. Du kanske skrev fel vikt???

    Papegoja: Men du skrev att de såg att din slemhinna var för tunn när du gjore VUL. Jag bara funderar på om jag ska be att de kollar det på mig nästa gång jag ska dit på besök.

  • Missne

    Dag 21 alltså? Jag var ju där dag 20 och gjorde VUL och då sade de att allt såg bra ut. Och dag 11 (har oftast ägglossning dag 12)gjorde jag spolning av äggledarna och då sade de heller inget om slemhinnan. Hmmmm man undrar ju om de kollade tjockleken på slemhinnan? Måste kolla detta nästa gång med dem.

Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?