• Missne

    Lite mens - är det svårare att bli gravid då?

    Finns det någon eller några som vet hur chansen att bli gravid påverkas av att man har lite mens? Jag har nämligen själv spekulerat i att det kanske är svårare, att det är mindre slemhinna för ägget att fästa i i livmodern.

    Jag har nämligen alltid haft väldigt sparsam mens även om jag blöder under 6-7 dagar. Jag behöver i princip aldrig mer än trosskydd. Är det nån annan som har samma problem eller som vet hur det ligger till med det? Jag funderar på om det kan vara anledningen till att jag inte blir med barn...

  • Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?
  • thj
    Missne skrev 2007-03-30 09:50:38 följande:
    thj: Skönt att höra att du lyckats få så många barn trots lite mens. Det ger oss hopp!! Jag har alltid velat ha många barn, men den drömmen är väl svår att uppnå nu när åren bara går och inget händer. Man får vara glad om man får ett! Annars får det bli tvillingar eller trillingar så att det blir många fort.Jag har frågat gynekologen för flera år sen om det kan vara ett problem med lite mens men de sade då att det inte var det. Det var dock innan jag hade försökt bli gravid så då kanske de säger så för att inte skrämma upp en.
    Jag ska ge dig alla mina krafter för att du ska få bli mamma inom en snar framtid!
    Du hinner med fler...

    Har du försökt länge?

    Kram!
    Och
    lycka till!
    Så ska du se att snart ser du ut så här:
  • Missne

    thj: Jo, jag har försökt sen dec-04 på egen hand. Har inte påbörjat utredning förrän i år. Så jag hoppas att man kan få svar på vad som kan vara felet. och i såfall få hjälp på traven med att bli gravid.

  • Missne

    Hej igen på er!
    Jag har nu knaprat membrasin i några dagar. jag vet inte om det är inbillning, men det känns som min näsa rinner mer (tror inte att jag håller på att bli förkyld). Igår var jag ute och krattade löv och näsan rann som bara den och det sved i nässlemhinnan.
    Eve82. Har du börjat knapra med? och har du känt några biverkningar i så fall?.
    Papegoja: Har du känt några biverkningar? När knaprar du, varje dag eller bara mellan mens och ÄL? Jag började direkt jag fick dem och det var efter ÄL.

    Nån annan som vet eller har tips?

  • Pethrelita

    Själv tror jag inte att det stämmer, att det skulle vara svårare. Jag personligen blöder 2 dagar och det är inte mycket jag blöder dessa två dagar och jag blev gravid utan några som helst svårigheter och då lider jag även av extremt svåra menssmärtor som medför alltför hög feber, kräkningar och i vissa fall att jag hamnar i medvetslöshet om jag inte får smärtstillande i rätt tid.

  • Missne

    Pethrelita: Vad skönt att det finns fler som inte har problem att bli gravid trots lite mens. Det känns skönt att det finns hopp

  • Flat Eric

    Hej igen! Nu var det länge sen jag var här. Ville bara säga det att det är ju skönt att det inte behöver vara så att lite mens gör det svårare att få barn MEN tror fortfarande att det KAN vara så att lite mens beror på tunn slemhinna som i sin tur gör det svårt för ägget att fästa. Lika bra att kolla upp sin slemhinna om man inte hittar något annat fel, man har ju inget att förlora iaf!

    Missne: hur går det för dig ?Har det hänt något nytt? Jag har inte kännt något alls av att äta membrasinet.. Det känns nästan lite konstigt, hade nästan kännts bättre om man på något sätt märkte att det funkade. Fast snart har jag nog mens igen, får se då om det är någon skillnad. Jag har ätit dem varje dag nu i en månad, 4 st om dagen!! Fast helst vill jag ju inte ha någon mens den här månaden...

    Eve82: hur går det för dig med ditt knaprande?

    Vad kostar membrasinet via nätet förresten?

  • eve82

    halloj tjejer!! Jag knaprar membrasin för fullt =) Väntar med spänning på ett + eller en meeeeeega kraftig mens, hoppas på att få använda dubbla skydd denna ggr.. =)Trot mina piller kostade runt 226kr + frakt.. allt som allt var det ca 250kr, svindyrt men klart värt det om de funkar! När skall du ha mens papegojan, jag skall ha min på fre. Hoppas hoppas att piller gör nytta, just nu känns det som om jag blöder mindre och mindre för varje månad, rädd att den håller på att försvinna. Hur går det för er andra?? Några plus??? STOR PÅSKKRAM PÅ ER

  • Missne

    Papegoja: Inget nytt under solen här utom att jag börjat knapra både Membrasin, rosenrot och multivitaminer för några dagar sedan. Mycket nytt för kroppen på en gång. Jag tycker att jag känt av skillnad i nässlemhinnnan som har svidit och runnit massor (tror inte att det är förkylning eller inbillning.

    Jag har BIM på söndag så då hoppas jag att "påskägget" har satt sig i den nya slemhinnan. Jag håller tummarna för att varken du eller jag får nån mens på åtminstone så där 9 månader framåt

    kommer inte ihåg vad jag betalade för membrasinet, men det var rätt så dyrt. Har fraktsedeln nånstans så jag kan kolla det. Vad betalade du?

  • Missne

    eve82: Har du känt av några symptom av membrasinet? Då har vi BIM nära varandra alla tre. Hoppas att vi plussar allihop

Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?