• Missne

    Lite mens - är det svårare att bli gravid då?

    Finns det någon eller några som vet hur chansen att bli gravid påverkas av att man har lite mens? Jag har nämligen själv spekulerat i att det kanske är svårare, att det är mindre slemhinna för ägget att fästa i i livmodern.

    Jag har nämligen alltid haft väldigt sparsam mens även om jag blöder under 6-7 dagar. Jag behöver i princip aldrig mer än trosskydd. Är det nån annan som har samma problem eller som vet hur det ligger till med det? Jag funderar på om det kan vara anledningen till att jag inte blir med barn...

  • Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?
  • HoppetKärleken

    Underbart att hitta denna tråd...har samma problem som ni andra typ ingen mens eller i alla fall mycket lite, vet dock inte om min slemhinna är tunnare än normalt har aldrig kollat upp det men har inte heller blivit gravid på naturlig väg. Har dock lyckast bli gravid vid första IVF och mitt första FET tyvärr slutade båda i missfall. Tror dock att slemhinnan blir tjockare av alla hormoner under en IVF.

    Min "mens" eller rättare sagt miniblödnig är i ca 2-3 dagar och det droppar lite så troskydd räcker gott och väl, har fått mindre och mindre mens under åren och jag är helt övertygad om att det är en bidragande orsak till vår barnlöshet.

    Lycka till alla tjejjer i tråden läste igenom alla inlägg och vill önska er alla lycka till, skriver säkert något igen är lite dålig bara på att göra inlägg läser mest

  • Pebbles75

    Hej på er!
    Jodå jag fortsätter att skriva! I promise!
    Jag tog 4 st Membrasin i 6 veckor (lite kompromiss mittemellan vad det säger på förpackningen) och nu tar jag endast 2 st. 6 veckor måste ju vara bättre än 4... Jag äter så många andra tabletter samtidigt så det får vara nog.

    HoppetKärleken! Såg att du också har ledbesvär! Det har jag också, tyvärr. Är det så att om man har det att det är större sannolikhet att ÄL påverkas/uteblir?

  • eve82

    Hej godingar, tittar in en snabbis (sitter på jobb), måste iväg =( Mensen har ej kommit, dock negativt gravtest i dag. Så den e la på g =( Hoppas den ej försvunnit...*ha ha ha* Så lite som jag blödit den senaste tiden! Någon som varit med om att mensen blir sen pga membrasin??? Kram på er & trevlig lördag!

    Papegoja: Hur går det??? HÅLLER TUMMAR OCH TÅR FÖR + PÅ STICKAN!!! =)

  • Flat Eric

    Har precis fått min mens.. Ja, man blir ju lika ledsen varje gång men samtidigt börjar jag nästan vänja mig nu. Dessutom var jag ganska förberedd - kände inga symtom på grav och har dessutom fått en del obehagliga finnar under veckan vilket alltid är ett tecken på att mensen e på g (började när jag slutade med p-piller, väldigt tråkigt!!) Tycker dock att det verkar komma ganska mycket blod, måste ju vara ett bra tecken!!

    Eve82: Det kanske inte är för sent än, håller tummarna för att du får + snart och ingen mens. Hoppas, hoppas.

    Pebbles75: Kul att höra att du fortsätter skriva!

    HoppetKärleken: Roligt (ja, du förstår vad jag menar) med en till! När du gjorde IVF sa de inget om din slemhinna då?

    Nu ska jag försöka släppa alla tankar på mens och barn och slemhinnor under helgen och bara njuta av det fantastiska vädret! Ha det bra allihop!

  • eve82

    Beklagar att mensen kom papegoja, själv önskar jag att min ville komma! Än inte ett spår, och inte något plus heller. Tänk om den är borta!!!!!!!!!!!!! Min mens försvann i flera år när jag var yngre (hade en liten sväng av matproblem), nu har jag tappat några kilon igen (deppig pga bäbisverkstad som ej funkar, tre års kämpande har gjort sitt), är så rädd att mensen är borta med vinden!!! Då blir jag ju verkligen inte gravid. Hur gör man för att få tillbaka den???? SKIT EVE ÄR RÄDD!!! =(

  • Missne

    Hej allihopa!
    Här har det varit viss aktivitet sen jag var inne sist. Har varit datorlös hela helgen och därför inte kunnat följa vad som sagt de senaste dagarna. Fick mensen i lördags . Som vanligt blev man nedstämd av det. Tyckte kanske att det var lite mer, men vet ite det kanske bara är inbillning. Men jag har ju bara ätit membrasin i två veckor så att det kanske blir mer nästa månad, kan man hoppas. Men det fina vädret gjorde ju att man ändå kunde rycka upp sig . Såg att både du Eve82 och du papegoja också fått mensen. Tusan också att ingen av oss plussade. Men vi får ta nya tag.

    Hoppet och kärleken: Kul att du också hittat hit!
    Tessiluni: Skönt att höra att IVF kan bota mensproblemet och graviditetsproblemet. Det ger hopp!
    Pebbles: Lycka till med spryningen och IVF.

  • Flat Eric

    Okej alla Membrasinätare, märker ni någon skillnad på er mens?? Då menar jag inte bara mängden utan också annat... Varnar känsliga läsare här.. Min mens har under helgen varit ganska mysko (för mig iaf), lördag morgon och lördag kväll kom det en betydande mängd, alldeles tjockflytande och segt, kändes nästan som om hela slemhinnan kom ut i en klump, yak! Detta känner jag INTE igen. Mellan morgonen och kvällen kom det inte en droppe! Sen har söndag och måndag varit som vanligt, dvs lite blod fördelat över hela dagen. Konstigt värre, eller är det kanske så det är normalt sett??

    Tråkigt Missne och Eve82 att det inte blev något plus för någon av oss. Fast ändå bra Eve82 att du fick mens trots allt. Nu har vi en ny chans om sådär två veckor. Hur lång menscykel har ni, dvs när har ni ägglossning nästa gång? Jag bör ha ägglossning den 29/4, brukar ha på dag 16.

  • Missne

    Jag har nog nästa ÄL 26 el 27 (dag 12 el 13). Har ganska kort cykel dessutom, mellan 22 och 25 dagar (oftast 24 dar, denna gången var det 23 dagar).
    Varning här med för känsliga läsare! Min mens har också varit lite mysko. Även här mer tjockflytande första dagen, där blodet var blandat inkapslat med som snorigt slem. Igår var det mer som vanligt och idag (dag 3) har jag i princip inte haft nåt alls. I vanliga fall har jag ju småstänk i uppåt 6 dagar. men det kanske kommer mer? Som sagt lite konstigt är det.

  • Risgrynet

    Innan jag fick barn hade jag pyttelite mens. Kunde som max använda en mini-tampong och detta bara under första-andra dagen. Mensen varade i tre-fyra dagar. Hade lååång cykel (35-42 dagar). Blev sen gravid på första försöket och nu efter graviditeten har jag en cyekl 28-30 dagar och mensen är normal-riklig.

    Så, du ska nog inte oroa dig om det är det du gör.

Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?