• Missne

    Lite mens - är det svårare att bli gravid då?

    Finns det någon eller några som vet hur chansen att bli gravid påverkas av att man har lite mens? Jag har nämligen själv spekulerat i att det kanske är svårare, att det är mindre slemhinna för ägget att fästa i i livmodern.

    Jag har nämligen alltid haft väldigt sparsam mens även om jag blöder under 6-7 dagar. Jag behöver i princip aldrig mer än trosskydd. Är det nån annan som har samma problem eller som vet hur det ligger till med det? Jag funderar på om det kan vara anledningen till att jag inte blir med barn...

  • Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?
  • Flat Eric

    Jag har också BIM på fredag!! Fast senaste månaden (och även denna) har jag haft lite problem med att få utslag på ägglossningstestet :( så jag vet inte om det blir på fredag. Förra månaden var mensen 5 dagar förskjuten.

    Hmm.. 250 kr för hur många tabletter? Jag betalade typ 500 för 150 st.

  • Flat Eric

    Håller tummarna stenhårt för att vi inte ska få mens nån av oss!! Fast jag känner ingenting som skulle kunna tolkas som grav.symtom..

  • Pebbles75

    Hej på er!
    Här har ni en Membrasinknapare till! Jättekul att jag hittade den här tråden!
    Jag tror och hoppas verkligen på Membrasin då förklaringen till vår barnlöshet är min tunna slemhinna (4-5 mm). Det kan vara en effekt av Pergon som jag åt dubbel dos sex kurer av.
    Nu har vi precis påbörjat IVF och jag vill "hjälpa till på traven". För det känns som om ifall slemhinnan är för tunn kommer det ändå inte att funka men jag hoppas ha fel...

    Jag har ätit Membrasin nu i drygt fem veckor och jag tyckte mig kunna märka lite skillnad på förra mensen att den var rikligare! Har också märkt av en rinnande näsa men det kan kan oxå bero på pollenallergi...

    Håller tummarna för er!!!

    Är det någon av er som är inne i eller har gjort IVF-behandling?

  • Flat Eric

    Hej Pebbles75!
    Vad roligt med en Membrasinare till, välkommen hit! Jag väntar på att få göra IVF, en väntan som känns helt olidlig. Under min utredning fick jag höra att om inte min slemhinna växte till sig så skulle det inte gå.. fast det finns ju tydligen de som blivit gravida med endast 3mm tjock slemhinna så det borde ju funka ändå. Vad väntar härnäst för dig, hur långt har du kommit? Känns det bra än så länge?
    Bra för oss andra härinne är ju att du kanske ganska snart gör ett nyt VUL och kan då berätta om det har blivit nån skillnad tack vare Membrasinet!!
    Lycka till med allt!

  • Tessiluni

    Jag hade lika lite mens som du och lyckades med IVF. Slemhinnan var väldigt skör och slemmet som ska hjälpa spermierna på traven fungerade inte. Det dödade spemierna i stället.

  • Flat Eric

    Tessiluni: blev din slemhinna "starkare" av IVF-behandlingen? Alltså hjälpte hormonsprutorna? (har för mig att de skulle hjälpa till enligt gynekologen som remitterade oss till IVF)
    Skönt att höra att du lyckades! Grattis till dig!

  • Tessiluni

    Japp det blev den, har dessutom lyckats bli gravid spontant två gånger själv efter förta ivf. Så enligt läkaren botade ivfen mensproblemet och slemhinnan

  • eve82

    Tjena tjejer! Hur har ni det i vårsolen??? Själv NJUTER jag i fulla drag! Har BIM i morgon, inga menskänningar och liiiiiiiiiiiite ont i brösten! Tror dock bara jag "skenar", dvs är skengravid. Men samtidigt kan jag ej låta bli att tänka om.... Får lite ångest över min rökning, tänk om det bor en bäbbe hos mig... Jag levde som gravid i två år, varken rökte eller drack en droppe. Var SUPERDUKTIG, men jag blev inte mer gravid för de, bara bitter. Så för 5 månader sedan sket jag i att, lika bra att röka och leva som vanligt tänkte jag. Inte bra för fem öre, jag vet, men jag orkade inte längre! Höll på att bli koko *ha ha ha* Mer än vad jag redan är =)

    Hur går det för er andra?? Många med BIM i dagarna väl??

  • Pebbles75

    Papegoja, jag har precit börjat och ska börja spraya nästa lördag!
    Tessiluni, du ger verkligen en hopp!!

    Glömde också skriva att mitt problem är alla blödningar som kommer i tid och otid. Men när jag väl har den riktiga mensen så varar det bara 3-4 dagar och jag använder bara tampong 1 dag och resten trosskydd. Förr när jag åt p-piller (Desolett i 13 år) hade jag riklig mens.

  • Flat Eric

    Hallåååå!! Hur går det?
    eve82 har du fått någon megamens än?? =) Eller känner du några fler grav.symtom kanske? Hoppas verkligen för din skull!
    Och Missne, känner du några symtom åt ena eller andra hållet, det är ju bara två dagar kvar för dig??
    Själv har det inte hänt så mycket, varken åt ena eller andra hållet. Å ena sidan vill jag ha mens idag för då vet jag att min menscykel är regelbunden igen, men å andra sidan vill jag ju såklart INTE ha mens.. på ca 9 månader. Fast jag vet ju att med min mans slöa simmare är det i princip omöjligt. Men man kan ju alltid hoppas.

    Pebbles75: Vad spännande att du ska börja sparya nästa lördag! Om du har lust får du gärna fortsätta skriva här och berätta hur det går. Eftersom jag själv ska genomgå IVF är jag väldigt nyfiken på vad som händer och hur det känns o så. Och så klart nyfiken att få veta hur det går med din slemhinna :) Förresten, du har ju också ätit Membrasin mer än en månad. Har du följt instruktionen på förpackningen, dvs minskat till 2 om dagen efter 30 dagar? Känner mig orolig att det inte ska "räcka" samtidigt borde man väl följa instruktionen.

    Ha en härlig helg i det underbara vädret!!

Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?