• Missne

    Lite mens - är det svårare att bli gravid då?

    Finns det någon eller några som vet hur chansen att bli gravid påverkas av att man har lite mens? Jag har nämligen själv spekulerat i att det kanske är svårare, att det är mindre slemhinna för ägget att fästa i i livmodern.

    Jag har nämligen alltid haft väldigt sparsam mens även om jag blöder under 6-7 dagar. Jag behöver i princip aldrig mer än trosskydd. Är det nån annan som har samma problem eller som vet hur det ligger till med det? Jag funderar på om det kan vara anledningen till att jag inte blir med barn...

  • Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?
  • eve82

    Missne: Då har vi försökt lika länge =( Suger när koppen inte sammarbetar med en...*suckar högt* Jag tycker att min mens har blivit ännu sparsammare sedan jag op för utomkveds. Tror att din teori kan stämma där med slemhinnan och liten mens =för tun slemmhinna... Min gyn är knäpp, har tagit upp detta med honom SÅ många ggr, men han menar bara på att bara man får en blödning så är allt OK, att jag skall vara tacksam för att jag blöder så lite...???Tycker oxå det är skönt att ej vara ensam. Blev lite "glad" när jag hittade denna tråden. Ta mig inte på fel sätt nu, men jag har sökt och sökt på FL om just detta och inte hittat något. Trodde att jag var helt själv om detta. Skönt att man hittar någon mer och kan gämföra erfarenheter och kolla vad andra gyn säger.


    vill oxå ha en bula på magen
  • Flat Eric

    Vi har försökt ung ett år. Har varit på utredning, det var då jag gjorde vul och fick reda på att min slemhinna är för tunn. Hade normala värden för övrigt och har alltid fått utslag på äl-stickan. Typiskt nog fick jag aldrig utslag förra månaden (och det var precis efter det som jag började med membrasin) och jag har för mig att man får mer mens om man inte har äl, så ja, jag hade mer mens men jag vet ju inte vad det berodde på.. Har äl nu igen så jag får återkomma om ca två veckor :)

  • Missne

    Tänk att man vill ha mer mens nu... Det har ju alltid varit så praktiskt att slippa blöda så mycket. Men det får man äta upp nu.

  • eve82

    Oliwa: VAD SKÖNT ATT HÖRA.... =) GRATTIS =)


    vill oxå ha en bula på magen
  • Lilla JJ

    Är i samma sits. Blödde lite när jag åt p-piller och trodde att det berodde på p-pillren nu har jag varit utan dem i 7,5 månader och blöder mindre och mindre för varje månad. Har haft samma teori som ts.

  • Flat Eric

    Oliwa: det var skönt att höra! Har oxå varit väldigt orolig över detta.

  • eve82

    papegoja, är du säker på att du inte bara missade att testa... typ att den kom senare el tidigare än vanigt??? Bra att din mens var lite rikligare nu... Hoppas att det fortsätter, men aldra helst att den försvinner i 9 månader =) Och inte visar sig igen fören du har en lill i famnen!


    vill oxå ha en bula på magen
  • Flat Eric

    Precis Missne! Jag har alltid varit sååå glad över sparsam mens men inte nu inte.

  • Flat Eric

    Jo eve82, jag kan ju ha missat, fast jag har alltid fått utslag dag 16 tidigare månader. Tyvärr har min man lite problem med sina rackare så det är lite problematisk ändå.. men tack ändå, vi fortsätter kämpa på! Hur länge har du försökt?

  • eve82

    håller med er, vill blöda mycket nu. Så man slipper oroa sig over detta oxå, bäbisverkstaden är stressig nog som den är. Måste fråga er, hur mycket väger ni??? Lite mens kan ju bero på undervikt... Jag är rätt smal, men ej underviktig.. 173cm och 65kg.


    vill oxå ha en bula på magen
Svar på tråden Lite mens - är det svårare att bli gravid då?