• Solrosen25

    Pulverdiet

    Välkommen till tråden för "pulverdietare"!!

    Här är alla som går på pulverdiet välkomna, oavsett om du använder Naturdiet, Allévo, Nutrilett, Modifast, Cambridge eller nåt liknande. Här kan vi diskutera olika saker som rör pulverdiet; sötsug, vattenmängd, tillåtna drycker utöver vatten, kaffe/thé och eventuella lightdrycker. Här kan vi ge/få råd och tips, diskutera ketos, fettförbränning, motion, delmål m.m!

    Kommentarer angående pulverdiet som en "quick fix"/genväg, att personer som använder pulverdiet som viktminskning kommer att gå upp tappade kilon samt ett antal till undanbedes! Det är inte tiden som det tar för en person att gå ner i vikt som avgör om den kommer att hålla sin vikt, utan det faktum att man måste ändra sina matvanor när man börjar äta igen..


    Hinder är det du ser när du tar blicken från målet..
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-02-03 20:42

    Jag använder Naturdiet (kommer förkorta det med ND) Choklad - dels för att det största paketet bara finns i Choklad, samt att den och Cafe latte är kalorisnålast av smakerna.

    För att få fart på "magen" och samtidigt viktminskningen kan jag tipsa om "loppfrön"/psylliumfrön som får svälla i vatten ca 15 minuter. Billigaste sorten, från Indien hittar ni i hälsokosten. Köper ni loppfrön som producerats i Frankrike så rekommenderar jag att de får svälla ca 30 min, för att slippa "tapetklister-konsistensen" som blir om de står längre.

    Hejaheja tjejer!!
  • Svar på tråden Pulverdiet
  • karma30

    Vad kul! Får man fråga hur mycket ner det är hittills, eller väntar du till måndag?

    Jag led igår då vi var ute och grillade korv med barnen, där stod man, frusen och hungrig (stackars mig! ) medan de andra mumsade på.
    Idag känns det tungt igen...Tittade mig i spegeln och känner mig fet och ful, känns just nu som om jag aldrig kommer att bli av med den här övervikten. Samtidigt vet jag att om jag ger upp nu kommer jag bara att avsky mig själv ännu mera. Lustigt hur det där med motivation och humör går så upp och ner medan jag äter pulver, verkar som om man blir mer
    känslig...Märker att mina humörsvängningar påverkar min stackars familj...Usch säger jag bara!
    Tar just nu en timme i taget, klarar jag mig fram till lunch kommer jag vara så stolt! Lycka till nu allihopa!


    yatsy skrev 2008-02-23 09:57:15 följande:
    hur går det för er? det gick jättebra för mig igårkväll och var tvungen och väga mig imorse och det var över förväntan! *skitlycklig* ska köra på en vecka till. Så får jag vara "vanlig" en månad innan jag kör en ny 3 veckors period! faan vad det känns bra just nu! hoppas att det går riktigt bra för er andra med!
  • yatsy
    karma30 skrev 2008-02-23 10:31:59 följande:
    Vad kul! Får man fråga hur mycket ner det är hittills, eller väntar du till måndag?Jag led igår då vi var ute och grillade korv med barnen, där stod man, frusen och hungrig (stackars mig! ) medan de andra mumsade på. Idag känns det tungt igen...Tittade mig i spegeln och känner mig fet och ful, känns just nu som om jag aldrig kommer att bli av med den här övervikten. Samtidigt vet jag att om jag ger upp nu kommer jag bara att avsky mig själv ännu mera. Lustigt hur det där med motivation och humör går så upp och ner medan jag äter pulver, verkar som om man blir mer känslig...Märker att mina humörsvängningar påverkar min stackars familj...Usch säger jag bara! Tar just nu en timme i taget, klarar jag mig fram till lunch kommer jag vara så stolt! Lycka till nu allihopa!
    När jag startade för 2 veckor sedan så vägde jag 76 kg. Och idag vägde jag 70.7 ! Kanske inte sådär jättemycket men för mig är det verkligen det! jag e van och gå ner ett halvkilo i veckan annars. så nu med pulver är det ungefär 2 kg i veckan om man ränkar bort lite av det första. Vätska och mat i magen typ.. :)

    Ja det e svårt med motivationen helt plötsligt. Igår växlade jag mellan och ge upp alltihop till och vilja köra i hela 2 veckor till på bara några sekunder. Och det va flera gånger som jag helt plötsligt blev deppad. men det e bara och komma ihåg då att vill man vara fin får man lida pin!
    detta ordnar du. bit ihop och titta bort. Tids nog kommer du oxå äta korv. Du ska bara bli v med den som sitter på kroppen först! eller hur !? Man får lova att vara en trist och tråkig och humörsvängande mamma och smbo om det är en kort tid och för ett mycket gott ändamål. Tänk va glad och pigg och väldigt lycklig du kommer och känna dig sen när det är klart :)
  • boki

    Det stämmer så väl det du skriver yatsy men ibland känns det så svårt, som nu killarna äter lördagsgodis och chips!!! Plus att jag gjorde vvåfflor ute på altanen här på förmiddagen i solen och det luktade sååå gott! nu är det jobbigt men bara ca 7timmar kvar att stå ut :)

  • smaily

    Hej tjejer!!!
    välkommen Guavasylt =)

    Igår så vart vi bortbjudna på middag :(
    tänkte jag får väl göra så gott jag kan, så jag åt faktiskt massor med sallad+ kyckling (inte det knapriga skinnet)klyft potatisen samt såsen lät jag bli, det var inte lätt men jag lyckades TJOHOOOOOOOO.

    Och jag håller med er tjejer att humöret är verkligen upp och ner likaså motivationen :( men vi kämpar på som attan!!!!!

    Tänk så j-kla snygga vi blir till sommaren ;)

    i kväll till Melodifestivalen ska jag faktiskt ta mig en "liten" skål med viktväktar popcorn.

    ha en jätte bra helg

  • yatsy
    boki skrev 2008-02-23 13:58:02 följande:
    Det stämmer så väl det du skriver yatsy men ibland känns det så svårt, som nu killarna äter lördagsgodis och chips!!! Plus att jag gjorde vvåfflor ute på altanen här på förmiddagen i solen och det luktade sååå gott! nu är det jobbigt men bara ca 7timmar kvar att stå ut :)
    Ja man måste verkligen komma ihåg varför man säter sig själv på pulver dieten :) tänk va härligt och roligt det blir och äta våfflor, när man kan göra det med gott samvete!
  • Guavasylt

    Tack för välkomnandet Smaily! Det här är mitt livs första bantingsförsök, så jag känner mig som en dum nybörjare. Jag väntar och hoppas fortfarande på att jag ska bli av med hungern, men jag kör ju VLCD (Allevo) så jag får ju bara ca 550 kcal om dagen. Inte så konstigt om man är hungrig antar jag... Var och köpte två nya smaker idag, varm champinjonsoppa och kall tropisk shake. Har inte provat svampsoppan ännu, men shaken var god. Allevos hallonshake är däremot vidrig, tycker jag. Nu har jag alltså ätit mig igenom hela sortimentet och jag är bara på dag 6 - snacka om att jag inte kommer vilja äta soppa på ett bra tag!

    Vilken var anledningen till att ni valde pulver och inte någon annan medtod? Själv blev jag blev inspirerad av en kompis som gick helfart Extravaganza och nu tappat 20 kg. Däremot så ville jag inte gå på möten, så jag valde Allevo istället. Och det verkar ju vara gjort en hel del studier på VLCD som tyder på att det är bra för oss som har mer än 30 i BMI. Enligt mina broschyrer ska man inte köra kickstart (alltså VLCD) längre än till man når BMI 28, sedan ska man börja äta enligt tallriksmodellen. Jag ser fram emot det och ska verkligen kämpa för att inte börja svulla igen.

    Trevlig helg!

  • mamma 03 05

    Hur går det för er? Känner mig jätte pigg och motiverad för tillfället Har tränat 20min på min crosstrainer idag, vilket är väldigt bra för mig, måste träna upp min kondition.

    Jag är 1,5 kg från mitt första delmål = helkroppsmassage ska jag få då

  • Guavasylt

    Känns bra idag, fortfarande hungrig nästan hela tiden, men jag mår fint för övrigt! Tänkte passa på och städa lite idag. Eftersom varken jag eller sambon äter annat än pulver så är det ju inte så mycket disk och man behöver inte åka och handla hela tiden. Tycker att man får mycket tid över nu. Kanske kanjag t.o.m. putsa några fönster...

  • boki

    Godmorgon alla.. Har ni överlevt helgen med allt vad det brukar betyda (godis, god mat ev vin osv). Här har det gått över förväntan! Nu har jag klarat mig en hel vecka på "ren kur" (förutom några morötter och några nötter) det trodde jag faktiskt inte när jag startade förra måndagen :)
    Resultatet på vågen -4,8kg !! Jag förstår att dom två första är vatten men ändå, känner mig motiverad att klara en vecka till nu!
    Lycka till ni andra med "vägdag" idag :)

Svar på tråden Pulverdiet