• Solrosen25

    Pulverdiet

    Välkommen till tråden för "pulverdietare"!!

    Här är alla som går på pulverdiet välkomna, oavsett om du använder Naturdiet, Allévo, Nutrilett, Modifast, Cambridge eller nåt liknande. Här kan vi diskutera olika saker som rör pulverdiet; sötsug, vattenmängd, tillåtna drycker utöver vatten, kaffe/thé och eventuella lightdrycker. Här kan vi ge/få råd och tips, diskutera ketos, fettförbränning, motion, delmål m.m!

    Kommentarer angående pulverdiet som en "quick fix"/genväg, att personer som använder pulverdiet som viktminskning kommer att gå upp tappade kilon samt ett antal till undanbedes! Det är inte tiden som det tar för en person att gå ner i vikt som avgör om den kommer att hålla sin vikt, utan det faktum att man måste ändra sina matvanor när man börjar äta igen..


    Hinder är det du ser när du tar blicken från målet..
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-02-03 20:42

    Jag använder Naturdiet (kommer förkorta det med ND) Choklad - dels för att det största paketet bara finns i Choklad, samt att den och Cafe latte är kalorisnålast av smakerna.

    För att få fart på "magen" och samtidigt viktminskningen kan jag tipsa om "loppfrön"/psylliumfrön som får svälla i vatten ca 15 minuter. Billigaste sorten, från Indien hittar ni i hälsokosten. Köper ni loppfrön som producerats i Frankrike så rekommenderar jag att de får svälla ca 30 min, för att slippa "tapetklister-konsistensen" som blir om de står längre.

    Hejaheja tjejer!!
  • Svar på tråden Pulverdiet
  • smaily
    Guavasylt skrev 2008-02-29 18:49:20 följande:
    Håll ut Smaily! Efter regn kommer solsken.
    Tack guava hoppas verkligen det :)
  • Guavasylt

    Alyssa, hur funkar ketosstickor? Jag bara antar att min fruktansvärda andredräkt är ett säkert tecken på att jag förbränner! Jag stinker verkligen värre än en drake!
    Igår fuskade jag för första gången och åt en Allevo bar istället för en soppa. Den smakade ju inte direkt kexchoklad, men det var gott att ha något att tugga på! Nu har jag tre dagar kvar på min kick-start!
    Jag ska hålla ut! Och sedan ska jag inte börja gluffa igen!

  • Alyssa

    Guavasylt

    Jag köpte mina stickor på apoteket Keto-Diastixs heter de. Man mätr med urinet och så finns det en skala på burken man kan jämföra färgen med.
    Du är inte ensam om att ha hemsk andedräkt, fy det spelar ingen roll hur många ggr man borstar tänderna.
    Jag har faktiskt fuskat lite jag med, tog en tugga av en kycklingvinge igår av sonens middag. Ville så gärna ha salt!

    Idag visar vågen -5kg och jag har två dagar kvar på min första vecka. Jag MÅSTE klara av två veckor sen blir det hårdträning och nyttig mat som gäller.

  • Memmelisa

    Jag e ny på tråden o e påväg ner med Camebridge. Kör just nu helkur och är inne på dag 5. Jag gick upp från 73 till 108 under graviditeten, så det är en del att gå ner. Börgade att träna o äta nyttigt för drygt två o en halv månad sedan o har hittills gått ner 15 kilo!!!! *stolt*
    Pulverdieten, är svår o jag är hungrig som bara den. Dricker massa vatten men inget hjälper så just nu är det jättejobbigt

  • Guavasylt

    Välkommen Memmelisa! Stark jobbat att gå ner 15 pannor. Jag hoppas att du kommer att må bättre om ett par dagar om du bara håller ut med pulvrandet och inte fuskar.
    Jag är på min 13:e dag med Allevo kick-start nu och jag förbereder mig på att börja äta så smått igen imorgon. Då ska jag också försöka börja motionera, men det blir nog svårare eftersom jag är en riktig tvättäkta latmask som verkkligen avskyr gym. Däremot tycker jag om att promenera och vardagsmotionera, så jag hoppas kunna börja där. De senste åren har jag varit så tung och trött att jag inte orkat göra mer än så, men jag tror att det går bättre nu när jag kommit under 90 kg.

  • Memmelisa

    Allevo? Det har jag aldrig hört om. Hur fungerar det?
    Hur känner du dig efter 13 dagar? Hur hade du det i börgan?
    Gott att börga äta nu iallafall hehe...
    Nä... Jag ska försöka att inte fuska


    Guavasylt skrev 2008-03-03 10:27:51 följande:
    Välkommen Memmelisa! Stark jobbat att gå ner 15 pannor. Jag hoppas att du kommer att må bättre om ett par dagar om du bara håller ut med pulvrandet och inte fuskar. Jag är på min 13:e dag med Allevo kick-start nu och jag förbereder mig på att börja äta så smått igen imorgon. Då ska jag också försöka börja motionera, men det blir nog svårare eftersom jag är en riktig tvättäkta latmask som verkkligen avskyr gym. Däremot tycker jag om att promenera och vardagsmotionera, så jag hoppas kunna börja där. De senste åren har jag varit så tung och trött att jag inte orkat göra mer än så, men jag tror att det går bättre nu när jag kommit under 90 kg.
  • Guavasylt

    Allevo funkar som de flesta andra pulvermetoder, men man kan också välja att betala ett par hundralappar och få en nätsida www.allevo.nu med viktanalys, recept, forum och annat. Först gör man en kickstart i 2 veckor och äter bara deras soppor och shakes (det finns 6 smaker och jag tycker att de är ganska goda). Jag har gått ner 5,3 kg.
    Allevo är en VLCD-metod, men man äter 5 soppor/shaker om dagen. Cambridge är bara 3 va?
    Efter kick-starten är det som ett vanligt viktminskningsprogram enligt tallriksmodellen. Om man har mycket att gå ner kan man göra en ny kickstartperiod efter en månad.
    Jag tyckte hungern var värst dag 4-7, sedan blev det bättre. Nu känns det nästan naturligt att inte äta annat, men imorgon ska jag börja äta lite mat också.

  • boki

    Ja jag började lite smått igår, åt frukost och ett mellanmål (+en liten bit sockerkaka). Känns som dom här två veckorna har gått jättefort och resultatet: -6,5kg :) Ska köra kombinderad kur nu och sen kanske köra en "ren kur" igen om några veckor. Det konstiga var att jag trodde man skulle bli piggare av att äta "riktig" mat, men jösses vad trött jag var igår..
    Hur går det själv guavasylt? Startar du med vanlig mat idag endast eller kombinerar du med alevo?

    Lycka till memmelisa, dom första dagarna är tuffast sen går det på rutin :)

Svar på tråden Pulverdiet