Inlägg från: MalinEddie |Visa alla inlägg
  • MalinEddie

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    Annika33 skrev 2009-04-30 11:26:02 följande:
    Jag är chockad när jag läser denna tråden!! Nu får ni ju sluta allihop. Jag trodde verkligen att dagens unga mammor hade mer vett i skallen än så. De metoder som Anna förespråkar är definitivt INTE barnmisshandel. Det är inte så att barnet trycks hårt ner på något vis. Jag har sjäv fyra barn som jag lärt att sova hela natten med hjälp av Anna Wahlgrens metod, både genom att buffa och trycka lätt på ryggen och genom att dra vagnen, både utan och med trösklar. Det är inte en hög tröskel som hon menar och det leder inte till något Shaken-baby symtom. Alla mina barn är idag unga vuxna eller i ungdomsåren och de mår alla mycket bra, är intelligenta, pluggar på högskola med höga betyg och har inte på något vis tagit skada av att bli uppfostrade och hjälpta till att sova med hjälp av anna Wahlgrens fantastiska råd. Guud vad tror ni människor egentligen? Det förstår ni väl att hon inte bumpar runt ett barn så att det hoppar omkring i vagnen? Anna Wahlgren är en underbar och klok människa och jag blir verkligen arg och förorättad när människor som ni som rackar ner på henne och hennes metoder när ni inte ens provat dem själv. Varför skulle det vara något fel med att lära sina barn att sova hela natten i egen säng? Tvärtom är det väl barnmisshandel i så fall att inte hjälpa ett barn som vaknar flera ggr per natt. Stackars barn säger jag bara som inte får sova en hel natt i sträck, ibland under flera år!!! Läs Barnaboken ordentligt istället och prova på hennes råd på RÄTT sätt innan ni uttalar er. Från en mamma som HAR erfarenhet av "Sova hela natten-kuren" och alltså vet vad hon talar om.
    Såg du klippet innan Anna raderade det?
    Personligen har jag aldrig sagt att alla som gör shn är dåliga föräldrar. Jag drar inte alla över en kam. De flesta kan tänka själva. Det jag vänder mig mot är klippet tryckpressen och andra situationer när barn for illa pga av kuren och Annas råd.
  • MalinEddie
    jarovean skrev 2009-04-30 14:16:35 följande:
    Tycker Anna W ofta har jätte sunda tankar o råd att ge. Läst hennes bok o tycker den är jätte bra!! Tycker nog risken generellt i Sverige är att vi är för daltiga med våra barn, och att föräldrar inte tar sitt ansvar i uppfostran än vice versa... Sen tycker jag inte hon har rätt i allt...men det har verkligen inte jag heller! Måste oxå säga att tonen här mot henne känns nästan lite som lynchstämmning faktiskt ganska obehagligt.
    Såg du klippet innan Anna städade?
  • MalinEddie
    Silverkatten06 skrev 2009-04-30 14:05:53 följande:
    AW har kommenterat artikeln på aftonbladet: Anna Wahlgren, 66 år, Idag 11:06gfx.aftonbladet-cdn.se/template/ver1-0/gfx/sn...); background-repeat: no-repeat; background-attachment: initial; -webkit-background-clip: initial; -webkit-background-origin: initial; background-color: transparent; padding-left: 13px; background-position: 0px -129px;"> Käre Lars H, du anklagar mig för barnmisshandel, talar om Baby Shake Syndrum och varnar folk. Jag är smått bestört. Vi har talat om barnmisshandel förr, du och jag. Efter mitt larm 1980 - SPÄDBARN DROGAS, som det stod med krigsbokstäver på Expressens löpsedel - slutade du (nästan) skriva ut Theralen åt små barn som inte sov. Du talade om det för mig i vår korrespondens. Året efter "Barnaboken" 1983 skrev du "Barnapappa" - vilken söt titel! - och kom hem till mig och gav mig den. Vad har fått dig nu att sälja din själ? Du vet mycket väl att jag inte är någon barnmisshandlare. Du vet mycket väl hur mycken barnakärlek och inspiration du hämtat från mig. Jag är besviken.  Jag tycker det är intressant att hon inte alls nämner själva tryckpressen som artikeln handlar om utan istället koncentrerar sig på att kritisera Lars H Gustafsson för att sälja sin själ. Även detta sätt att bemöta kritik genom att försöka ge skuldkänslor över en relation är väldigt sektliknande... 
    Jag läste det också. Varför försvarar hon inte sin metod istället för att hoppa på honom. Pinsamt tycker jag. Jag skulle så gärna vilja veta VARFÖR hon tog bort klippet från hemsidan men det lär vi nog aldrig få veta.
  • MalinEddie

    Anledningen till att jag frågar om männsikor ens sett klippet är eftersom det var det klippet som startade diskussionen. En del verkar tro det handlar om rutiner, buffning och vagning. Rutiner, buffning och vagning är enligt mig bra. Det är när det blir hårdhänt som på klippet "tryckpressen" det blir hemskt enligt mig.

  • MalinEddie
    mackeluring skrev 2009-04-30 15:23:19 följande:
    Förmodligen skulle det inte vara så hårda ord IRL. Varför ska vi då göra det bakom ett nick?
    Jag har iallafall inte sagt något alls jag inte skulle säga i IRL.
  • MalinEddie
    mackeluring skrev 2009-04-30 15:29:39 följande:
    Då mina barn var små, typ stenåldern, så läste jag BB. Det jag fattade då var att det inte alls behövde vara hårdhänt. Filmerna var alldeles för hårdhänt i min smak. Metoden funkade för mej och BB har gett mej en hel del redskap i min roll som förälder. Självklart ska vi alltid ta ALLA metoder med en nypa salt för det är ju vi föräldrar som känner våra barn bäst.
    Det har varit flera som har sagt just det, att metoderna blivit hårdare med åren.
    Som jag har sagt tidigare drar jag inte alla som kört shn över en kam. Det är när barn far illa jag reagerar och tryckpressen var enligt mig ett sådant exempel.
     Jag har själv diskuterat här på fl med människor som anammat AW tänk och som var/är jättetrevliga. De personerna köper dock inte allt hon säger vilket annars verkar vara vanligt bland AW anhängare(jag säger inte du nu då du verkar vara vettig och upenbarligen tänker själv) och det ger tyvärr lite sektkänsla. En av de persoerna jag talar med här på fl har nu efter tryckpressen faktiskt tagit avstånd från AW helt och hållet. Det verkar även som att många AW anhängare vart chockade över videon.
  • MalinEddie
    vittra skrev 2009-04-30 17:18:46 följande:
    Tror du faktiskt har missuppfattat hela diskussionen om du faktiskt tror att det är dessa föräldrar som man vill kasta skit på, det är verkligen inte det det handlar om. Det handlar om sak, inte person som ovan skrev. Det är ju handlingarna som är vansinne och dessa förespråkar och uppmuntrar AW vilket uppenbarligen kan räknas som vanvård i väldigt många fall. Orsakar man medvetet sår på rumpan tex så är det ju ett klart fall av vanvård. Är inte det då relevant i diskussionen menar du?
    Exakt. Det är ju AW och dipl kurare som uppmuntrar föräldrarna att inte byta blöja efter klockan 04.00 även om man vet att barnet bajsat.
  • MalinEddie
    Majblomster skrev 2009-04-30 17:31:58 följande:
    Här är diplomet de får:" Sova hela natten - diplomEfter genomgången kursi såväl teori som praktik förklaras härmedNNbehörig att tillämpa och lära utSova Hela Natten-kuren, skapad av undertecknad,ävensom förmedla god spädbarnsvårdenligt standardmodellensamt Barnabokens filosofi överlag.Inhämtade och prövade kunskaper befogarhenne/honom att hjälpa andra,vilket härmed med glädje intygasGastsjön datum och årAnna Wahlgren"Länk:www.annawahlgren.com/forum/viewtopic .php?t=17... Får de betalt eller sköter de råden på hemsidan gratis? Åker de ut till familjer och "kurar"?
    Gratis råd ger de på hemsidan tror jag men de får betalt när de åker hem till någon och kurar. Jag tror detta, är inte 100% säker. Impertiff som ÄR dipl kurare vet nog bättre.
  • MalinEddie
    en glad skrev 2009-04-30 17:33:55 följande:
    - fast vilket säkerhetstänk har AW - undrar jag? Säger hon någonsin; skaka inte för hårt - små bebisar tål inte det! Eller; ryck inte för hårt i vagnen så att barnets nacke riskerar att skadas... Har aldrig hört det - och vet du säkert att inget barn blivit skadat pga att föräldrar missförsått detta med Attityden och tagit i för hårt? AW borde ta ansvar och inse vad hon håller på med - hon som utger sig för att vara barnens vän!
    Det enda hon säger är ju att det mest gallskrikande barn ska tystna inom 2 minuter om man vagnar tillräckligt brutalt vilket lätt kan få någon att ta i för hårt.
    Hennes egna ord angående detta:

    Vagning

    Vagning betecknar ett stadigt, nästan brutalt, barnvagnsdragande fram och tillbaka. Också här behöver man öva upp tekniken innan (såvida inte barnet är mycket litet och bara behöver hjälpas i ro helt lätt, dvs innan den lilla dragit på sig sömnproblem). Träna med en tyngd i vagnen som motsvarar barnets vikt!


    Dra med långa och snabba, stadiga tag, fram och tillbaka, fram och tillbaka, i högt tempo. Hela din arms fulla längd ska nyttjas när du skjuter vagnen ifrån dig. Det är alltså inte fråga om några små snåla, försiktiga, gulliga rörelser - då får du till slut stå och vagna hela natten. Barnet tycker det är underbart och protesterar/vaknar så fort vagnen står stilla Shocked Exclamation


    Skriker barnet rejält, får du själv ta i rejält. En rejäl knyck ska påbörja varje drag, ungefär som om du högg vagnen i sista sekunden för att hindra den från att trilla nerför ett stup. Effektiv vagning ska få tyst på det mest vrålskrikande barn inom två minuter.


    Vagningen föregås alltid av tillrättaläggande, så att barnet vet vad som gäller. Den avslutas i god tid innan barnet somnar, gärna med några snabba små "skak" i handtaget från sida till sida.


    Vagning kan utföras med barnet liggande på rygg, men ögonkontakt och synintryck är i sammanhanget förödande. Med tunt mörkläggningstyg eller något annat luftigt mörkt över vagnen kan du säkra barnets ostörda avskildhet.


    Små älsklingar som absolut ska lyfta huvudet eller försöka krångla sig "krypandes" ur vagnen, läggs tillrätta igen, snabbt och distinkt. Därefter kan man tillgripa tjuvknepet att vid varje vagningsdrag, mot sig eller ifrån sig, lätt trycka till på lilla huvudet under rörelsen - vare sig det behövs eller inte - som markering: dags att ligga ner och sova Exclamation


    När barnet tystnat och stillnat är det lämpligt att låta den lilla somna i lugn och ro, själv, med vagnen stilla. Efter några minuter kan man sedan börja gå igen.


    "Hugg" alltså vagnen bestämt Exclamation Börja aldrig dra försiktigt och ängsligt, vilket ofelbart leder till barnets förvirring - för att inte säga förtvivlan Sad . Små barn sover gott ute på promenad därför att mamma/pappa i regel är på väg någonstans och tänker på något annat än sin oro för barnet, vilket för barnet betyder betryggande säkerhet hos föräldern/överlevnadsgaranten. Då kan den lilla sova lugnt.


    www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/verktygsladan-vagning
  • MalinEddie
    Plutteli skrev 2009-04-30 18:29:34 följande:
    Hej, vad händer här i tråden? har inte hunnit läsa på hela dagen...
     Anna har kommenterat artikeln på aftonbladet. Hon kritiserar främst Lars H Gustavsson i sitt inlägg. Verktyget tryckpressen säger hon inget om.
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.