Inlägg från: MalinEddie |Visa alla inlägg
  • MalinEddie

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    Annifrid skrev 2009-04-30 22:54:18 följande:
    Men grattis så j-la mycket då, duktiga duktiga du! Alla har det inte som du! somliga har en bebis på åtta månader som ammar var femte minut hela nätterna och börjar gå ned i vikt på dagen för att hon är så trött att hon knappt orkar äta, men ändå inte lyckas komma till ro. lyft dig från din egen lilla tillvaro och se ett större perspektiv och sluta döma. Jag vet att alla inlägg här inte är negativa, men det finns en tendens att lyfta fram och svartmåla det man tycker låter allra värst. självklart är jag en kritiskt tänkande människa. jag köper ingenting rakt av men SHN är en ruskigt genial uppfinning för desperata familjer där sömn är allt annat än naturligt.
    Ok, det där var ju trevligt. På dig lät det som att vi som inte använt shn gick omkring och var hålögda och jag ville bara säga att så är inte fallet. Jag har personligen inte någonstans i tråden dömt alla som använder shn. Det är metoden (videoklippet) tryckpressen jag vänder mig mot och andra hemska saker som rättfärdigas i kurens namn. Det är skillnad.
  • MalinEddie
    Jazlene skrev 2009-04-30 23:01:13 följande:
    jag hr på riktigt sett ett litet barn somna vid fötterna på en mamma som satt vid datorn, hon tyckte det var så sött där barnet sov vid fötterna på henne. Barnet hade stått och gnällt och försökt komma upp, men nej, blankt NEJ, barnet somnade där det stod i princip. Avvisad. ac en frånvarande mamma. Nu tillhörde inte mamman någon anti AW rörelse, utan ville bara surfa på nätet. Men barnet blev ordentligt avvisad under tiden, och överläts åt att lösa sina problem med sömn på egen hand. så JA, genom min erfarenhet så tror jag nog att ni är ordentligt avvisande mot era egan barn när ni sitter här och hatar okända människor. så illa är det.
    Ok jag vill verkligen veta vem du riktar detta till. Jag är hemma tillsammans med min man. Jag studerar, han är föräldraledig. Någon är alltid med barnen. De sover på fasta tider. Just nu sover de och det är därför jag kan sitta här. Jag skulle aldrig avisa de för att sitta vid datorn, ville bara säga det då ditt inlägg faktiskt upprör mig lite.
  • MalinEddie
    Novemberbarn 08 skrev 2009-04-30 23:10:58 följande:
    Trist när det blir såhär tycker jag. Alla får tycka vad dem vill, och det är ju så det ska vara på ett forum. Trodde vi diskuterade huruvida dessa metoder är ok eller inte. Inte kalla varandra för saker och ting. Man kan väl inte bli arg på att någon annan inte tycker likdant? (Isf skulle jag vara skogstokig nu!!) Kan vi inte hålla oss till ämnet ist för att kalla varandra idioter osv?
    Det vore trevligt.
  • MalinEddie
    Plutteli skrev 2009-04-30 23:15:50 följande:
    Nu sover iof min dotter i egen säng och har så gjort sedan hon var 3 månader, jag kommer sällan i säng innan 23.00-24.00 eftersom jag och min sambo hittar på olika saker, och vad gäller egentid så har våra rutiner sett till att vi haft en dotter som (beroende på ålder) sovit från ca 18-20.00 på kvällen så vi har haft massor med egentid. Och jag har då inte skrivit några fördomar om vad du gör eller inte gör med dina barn.
    Ungefär som här då. Barnen somnar runt 18.00 så egentid har vi gott om. De sover nu i egna sängar men är alltid, alltid välkomna att sova hos oss.
  • MalinEddie
    Jazlene skrev 2009-04-30 23:31:05 följande:
    Men du tror inte att barnen upplever ett form av avisande om man hänger sig åt en tråd fylld med hat? jag har varit hemma med min man också... och barnen sökte mig i alla fall , jag antar att barn är rätt lika...är man så hämgiven åt hat som man är i denna tråd så kan jag sätta min handled på att man avvisar sina barn under tiden man hatar. Är det viktigare att fåhata AW och de som använnt sig av metoden, än att vara med sina barn? Är hatet så stort att man bekostar det med sina barn?.... prata i alla fall inte anknytning med mig.
    Ja du vad ska man säga. Idag på dagen har jag knappt ängnat nån tid åt denna tråd. Jag har tittat in kort ibland när barnen sov eller var ute med promenad med sin pappa. Så jag har varit med de i stort sett hela dagen, duger det? Nu har de sovit sedan 18.00 så jag varvar denna tråd samtidigt som jag pluggar.
    Sedan vet jag inte vad det är för hat du pratar om. Jag hatar ingen utan jag reagerade starkt på ett vertyg i shn kuren.
  • MalinEddie
    liv10 skrev 2009-04-30 23:45:36 följande:
    fast när jag läste boken uppfattade jag det som att man ej skall plocka upp dem (för att inte störa deras sovning) utan byta i sängen utan att tända lampan (har för mig att hon rekomenderade en nattlampa), känns som en väldig skillnad mot att låta dem ligga i bajs.....?
    Det är så jag också har uppfattat det..ibland. Det verkar dock som att AW och de dipl kurarna då och då rekomenderar att inte byta alls i vargtimmen för att undvika onödig trafik.
  • MalinEddie
    liv10 skrev 2009-04-30 23:56:10 följande:
    Love 4 Leo skrev 2009-04-30 23:52:34 följande: jag bad om källa till att man skall ta strypgrepp, men har ej fått det- kan du snälla bara tala om vart det står så jag kan få läsa det innan jag uttalar mig. jag sa ju just att detta med bajsblöjan har jag uppfattat helt annorlunda när jag läst hennes böcker- har ej läst att den ej skall bytas- visa gärna vart ni läst att den ej skall bytas så jag kan ta ställning.
    www.familjeliv.se/hem/exiteme/galleri.php
  • MalinEddie
    liv10 skrev 2009-04-30 23:56:10 följande:
    Love 4 Leo skrev 2009-04-30 23:52:34 följande: jag bad om källa till att man skall ta strypgrepp, men har ej fått det- kan du snälla bara tala om vart det står så jag kan få läsa det innan jag uttalar mig. jag sa ju just att detta med bajsblöjan har jag uppfattat helt annorlunda när jag läst hennes böcker- har ej läst att den ej skall bytas- visa gärna vart ni läst att den ej skall bytas så jag kan ta ställning.
    Här bla:
    www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php&highlight=bajs
    www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php&highlight=bajs

    Jag har dock uppfattat det som du har dvs att man byter i sängen på natten men det är skrämmande att AW och dipl då och då råder föräldrarna att istället ignorera bajsblöjan som i trådarna ovan.
  • MalinEddie
    Plutteli skrev 2009-05-01 06:16:23 följande:
    Ser inte felet i att citera eller länka till anonyma foruminlägg på AWs sida. Vi diskuterar ju ändå hennes metoder och vad som händer om det går snett, vi blir ständigt frågade efter vad det eller det står osv osv, och hur skall vi då kunna visa det utan att få länka till en tråd i forumet eller lägga in delar av trådar här för att påvisa det ni efterfrågar?
    Precis.
  • MalinEddie
    Love 4 Leo skrev 2009-05-01 01:29:29 följande:
    Har varit på AW sida och läst om den lilla pojken som fick SHN och hade innan en vana att dunka huvudet i väggen och jag tror inte det är sant! Man kan ju inte tro att ngn kan behandla ett barn på detta sätt, minst sitt eget. Det är ren och skär dynga föräldrarna får som råd och stackars pojk, vilken ångest! Nej, nu är jag inte bara kritisk till de mer extrema metoderna utan även SHN om den utförs i blindo. Snälla någon barnläkare eller någon som jobbar med dessa frågor; ta detta på allvar, det är INTE ok!
    Den historien är verkligen ett exempel på när barnet glöms bort i processen. Kuren blir viktigare. Jag tycker det är fruktansvärt rent ut sagt att ingen bad föräldrarna avbryta när pojken upenbarligen for illa. Det tog 26 dagar att bryta ner det stackars barnet.
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.