Inlägg från: MalinEddie |Visa alla inlägg
  • MalinEddie

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    Plutteli skrev 2009-04-30 21:00:05 följande:
    nädå, den fanns sparad i en blogg som jag fick länkad på ett annat forum
    Stackars pojken säger jag bara. Jag kan inte fösrtå varför de inte avbröt kuren. Jag har läst tråden för några månader sedan och kommer nog inte läsa den igen då jag vart så otroligt illamående och ledsen förra gången{#lang_emotions_cry}
    Bra att den fanns sparad.
  • MalinEddie
    CattieNess skrev 2009-04-30 21:14:26 följande:
    Vilket bra svar!
    Tack{#lang_emotions_smile}
  • MalinEddie
    Jazlene skrev 2009-04-30 21:19:30 följande:
    Beyond Eternity skrev 2009-04-30 21:00:53 följande: riktiga vänner talar med en mellan två ögon, man gå inte och ut offentligt, varken på en arbetsplats, eller i ett klassrum och anklagar någon så hårt. Det är inte vänligt. Det är förnedrande. Så gör man inte. Så gör inte jag mot mina vänner. GÖR DU?
    Men vad vet vi om deras vänskapsrelation? Jag vet iallafall inget.
     Dessutom säger ju Lars att han hade brutit mot läkaretiska regler om han inte agerat.
  • MalinEddie
    Plutteli skrev 2009-04-30 21:26:26 följande:
    Jag håller med helt, att inte inse att det är ett övergrepp mot barnet att fortsätta känns så hemskt. Min dotter på 8 månader vaknar va 4 ggr per natt å äter, bättre nätter 2ggr men aldrig mindre. Jag skulle ändå aldrig komma på tanken med en sådan behandling! Speciellt som det sakta blivit bättre av sig självt allteftersom hon blir äldre och mer självständig, som nyfödd och de första månaderna vaknade hon och åt runt 10 ggr på en natt, men det har liksom slutat av sig självt när hon blivit trygg i att jag och min sambo alltid finns och alltid kommer hjälpa henne.
    Nej jag tycker inte det finns något som rättfärdigar vad pojken fick gå igenom. Blir förbannad bara jag tänker på den där historien.
  • MalinEddie
    Jazlene skrev 2009-04-30 21:51:07 följande:
    Heder och värdighet känner du till dessa begrepp? känner man en människa personligen såsom Lars gör, så berättar man att man misstycker och ger människan en chans att förändra sig. Läkaretiska regler eller inte, så sticker man inte kniven i ryggen på folk hur som helst, det går inte i hop med något etiskt tänkande alls.
    Jag tycker det är bra att han agerade emot detta. Han såg videon och det är nog inte så lätt att ha på sitt samvete utan att göra nåt skulle jag tro oavsett vänskapsrelation.
  • MalinEddie
    olga1979 skrev 2009-04-30 22:01:10 följande:
    Beyond Eternity skrev 2009-04-30 21:02:41 följande: Som sagt, den finns kopierad och sparad på en blogg, så den är inte kvar i AWs forum längre..länk:www.angelfire.com/art/ladydahmer/crap /anna.ht... Kreativt ^^
    Tycker du pojken vart rätt behandlad?
  • MalinEddie
    Impertiff skrev 2009-04-30 22:02:31 följande:
    Det är upp till var och en att bestämma om man vill ha betalt och hur mycket.
    Ok jag sa att jag trodde, inte visste{#lang_emotions_smile}Vet nämligen en dipl kurare här på fl som sa att de tar betalt för hembesök så jag bara antog att det var så men det var ju bra att du redde ut det hela.
  • MalinEddie
    Annifrid skrev 2009-04-30 22:21:17 följande:
    Och jag har följt SHNkuren "till punkt och pricka" som någon skriver och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser denna tråd. Skratta är nog det som ligger nära till hands egentligen men det är sorgligt att som ni går på när ni inte vet hur det är. Självklart ska ett barn på 8 månader (någons exempel) inte vakna 8 gånger per natt och äta och strula. Stackars barn säger jag. Hur ska det gå när han eller hon börjar på dagis och måste orka med en lång och intensiv dag... Det kallar jag "barnmisshandel". Oavsett vilken "metod" ni tillämpar eller inte tillämpar så tänk på att barn behöver sömn lika mycket som mat för att fungera och orka. Och det är ert ansvar som föräldrar att lära er barn sova (nej det är inte en kunskap vi föds med, vilket många på denna tråd vittnar om).
    Jag tillhör de som inte tror barn tar den sömn de behöver. Jag tror vi ibland behöver hjälpa de på traven. Vi har fasta rutiner kring nattning för båda barnen och det fungerar fint. Vi har styrt lite så att säga MEN aldrig att jag skulle få för mig att göra "tryckpressen" på mina barn. Det finns gränser för vad som är ok när det kommer till att hjälpa sina barn till god sömn tycker jag.
    Förövrigt om du orkar backa i tråden finns det en tråd när Anna själv uppmannar en förälder att inte byta blöjor under vargtimmesuppvak.
  • MalinEddie
    Annifrid skrev 2009-04-30 22:38:18 följande:
    Men visst, spring på natten, vakna hålögda och se era trötta barn kämpa för att orka med dagen. Själv tar jag en jobbingtur varje kväll kl 19 när barnen på klockslaget sover, nöjda och skrattande det sista de gör innan de tigger om en extra rogivnande buffning och ramsa (de brukar ramsa med mig när jag går ut). (och nej till alla övertolkande puckon: jag joggar inte iväg och lämnar barnen själva hemma, de har en förälder till).
    Vi har inte använt shn men är inte hålögda. Mina barn är pigga och glada. Dottern har ett stort sömnbehov och sover ofta mellan 18.00-7 och sedan 2 timmar på dagen. Lillkillen sover oftast mellan 18.00-5.30 med två amningar. Han sover omkring 3 timmar på dagen.
    Vi har fasta rutiner vid nattning.
  • MalinEddie
    Jazlene skrev 2009-04-30 22:44:21 följande:
    NEJ, vill jag skrika ut, Nej och åter nej. Jag har knappt själv den förmågan, hur kan man tro att ett barn har det? Förhoppningsvis tar de precis den sömn de behöver för att jusst så pass överleva. Det gör jag själv också. Men visst ska de mer än bara överleva? de ska ju leva också de små liven.
    Jag håller faktiskt med dig nu. Jag tror inte heller att barn tar den sömn de behöver alltid. Dock inga skrikmetoder för min del.
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.