Inlägg från: MalinEddie |Visa alla inlägg
  • MalinEddie

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    realda skrev 2009-04-30 18:40:09 följande:
    Nej det är inte relevant att kopiera en länk till något som en förtvivlad förälder skrivit
    Det är relevant eftersom det är AW och hennes dipl kurare som svarar föräldrarna att inte byta blöja i vargtimmen. Det är hennes metoder vi diskuterar här.
    Även om föräldern är fötvivlad orkar nog han eller hon nog byta blöja på sitt barn, annars borde man nog skaffa hjälp.
  • MalinEddie
    Plutteli skrev 2009-04-30 18:50:47 följande:
    jasså? finns länk?
    Här har du inlägget{#lang_emotions_smile}Anna Wahlgren, 66 år, Idag 11:06 Käre Lars H, du anklagar mig för barnmisshandel, talar om Baby Shake Syndrum och varnar folk. Jag är smått bestört. Vi har talat om barnmisshandel förr, du och jag. Efter mitt larm 1980 - SPÄDBARN DROGAS, som det stod med krigsbokstäver på Expressens löpsedel - slutade du (nästan) skriva ut Theralen åt små barn som inte sov. Du talade om det för mig i vår korrespondens. Året efter "Barnaboken" 1983 skrev du "Barnapappa" - vilken söt titel! - och kom hem till mig och gav mig den. Vad har fått dig nu att sälja din själ? Du vet mycket väl att jag inte är någon barnmisshandlare. Du vet mycket väl hur mycken barnakärlek och inspiration du hämtat från mig. Jag är besviken.

    www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5015762.ab
  • MalinEddie
    realda skrev 2009-04-30 19:06:29 följande:
    Nej nu lämnar jag denna tråd. Ni har absolut ingen respekt för något eller någon. Ändamålet helgar medlen eller hur? En flock hyenor är en god beskrivning på drevet här. Jag som känner Anna personligen kan intyga att en mer barnvänlig person finns inte. Och hon har mitt fulla förtroende att vara barnvakt när som helst. Men många här borde fundera över vad allt ert hatande gör med era barn; såntdär känns i luften liksom...
    Jag hatar inte Anna på något sätt. Jag känner henne inte. Jag tror inte jag någonstans i tråden sagt något om hennes person. Det är bland annat hennes shn vertyg tryckpressen jag ifrågasätter. Det vore bra om du kunde skilja på sak och person.
  • MalinEddie
    mackeluring skrev 2009-04-30 19:13:24 följande:
    Det skriver jag på! Barn gör inte som vi säger att de ska göra. De gör som VI gör.
    Jag hoppas mina barn reagerar om de ser något som tryckpressen.
  • MalinEddie
    snusmumriken2 skrev 2009-04-30 19:14:39 följande:
    Har hon? Var då? Missminner jag mig inte så stod det ju i artikeln att Aw inte ville uttala sig. Har hon ändrat åsikt?
    Om du läser inlägg 1419 ser du det.
  • MalinEddie
    mackeluring skrev 2009-04-30 19:21:41 följande:
    Vet du att det hoppas jag med. Jag hoppas också att om de hamnar i en diskussion, håller god ton och inte rackar ner på andra som tycker annorlunda. För det tycker jag är viktigt. Att se och acceptera olikheter utan att speeda upp till 110km/h......
    Jag också och jag har försökt att hålla så god ton som möjligt. Ibland väcker bara sådana här diskussioner väldigt mycket känsklor och det är lätt att bli upprörd när man anser att barn far illa.
  • MalinEddie
    Plutteli skrev 2009-04-30 19:18:08 följande:
    hmm, ok, fattar inte alls vad hon egentligen vill med den kommentaren, förutom då att hacka på Lars
    Inte jag heller. Tycker mest det blir pinsamt när hon ägnar energi åt att hoppa på Lars. Kan hon inte förklara varför klippet inte finns kvar på hennes hemsida istället. Jag är verkligt intresserad av att veta vad det beror på.
  • MalinEddie
    Plutteli skrev 2009-04-30 20:55:29 följande:
    Jo verkligen... Usch, läste en ny tråd från hennes forum om en liten kille som slog huvudet i sängen/väggen när han skulle börja kuras... 26 nätter tog det innan han började sova hela nätter med hjälp av SHN, fast inte ens då sov han väll egentligen nonstop utan vaknade men somnade om av sig själv eftersom det ju ändå inte var nån ide att ropa..
    Jag trodde den tråden var bortagen.
  • MalinEddie
    MalinEddie skrev 2009-04-30 20:59:06 följande:
    Jag trodde den tråden var bortagen.
    Jag minns den dock. Mycket sorglig historia.
  • MalinEddie
    Jazlene skrev 2009-04-30 20:56:21 följande:
    Hon hoppade inte på Lars tycker jag - TVÄRTOM. Lars tog ställning mot henne. Han stack kniven i henne, i ryggen dessutom. Hur skulle det kännas för dig_om någon du trodde var din vän_, praktiskt taget bakband dig, och anklagade dig för att vara upphovet till barnmisshandel? Det skulle aldrig falla mig in att försvara varken bajsblöjor, knivar, eller tryckpressen eller tvålar, men lika fullt tycker jag att detta som pågår här är FEL.
    Ok, vi har alla olika glasögon. Jag vet förövrigt inget om deras vänskapsrelation. Jag antar att Lars kan tänka själv och inte gillade vad han såg på videon och agerar därefter. På hans hemsida säger han så här:

    Lars

    Jag är smått överväldigad av en sådan respons - den stämmer till eftertanke. Jag har tidigare varit mycket försiktig med att kritisera AW. Jag har respekt för mycket av det hon gjort. Hon betydde till exempel mycket för att få bort den slentrianmässiga medicineringen av barn med sömnsvårigheter. Jag vet också att hon betytt mycket för många föräldrar som sökt hennes hjälp. MEN… när jag fick se klippet med tryckpressen fanns inget att fundera över. Jag hann alltså granska filminslaget mycket noga innan det togs bort. Hur någon kan försvara en sådan metod förstår jag bara inte. De medicinska riskerna är uppenbara. Men det finns något mer, som ju tydligen många andra reagerat på också: ett okänsligt sätt att utöva ett betydande tvång mot ett barn man inte ens har någon relation till… nej, det var förfärligt att se. Att inte reagera efter att ha sett detta hade varit ett brott mot mina läkaretiska regler.


     


     

Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.