• mariamoln

    Höst- och vintermammor i Luleå 2009/2010 del 3

    Mijamarijan: Jag är inte drabbad, vill inte gå på nån föräldrautbildning. Min bm blev nog lite chockad när jag sa det och tyckte att man absolut ska gå. Känner inte för att sitta i ett rum med massa okända människor och prata förlossning, se förlossningsfilm och göra en massa sådana grejer. Det kan jag istället göra med mina gravida/redan förlösta vänner och släktingar. Dessutom tror jag att min kille inte heller hade velat. Tackar vet jag Google, där hittar man allt! ;)

  • mariamoln

    Förresten, igårkväll så låg jag och min kille i sängen och testade kön-tricket med en pendlande nål ovanför magen och det cirkulerade bara. TJEJ!

  • mariamoln

    Sok: Det spelar väl ingen roll vad man har. Jag hoppas att mitt barn inte blir könslöst bara för att jag inte är förlovad/gift, men däremot blir det ju en oäkting! ;) Man håller ovanför magen, haha, om du inte har en magnet i magen som gör att du kan ha föremål liggandes på magen som rör sig, hahaha ;)

  • mariamoln

    Wozah: Jag är helt tvärtom, är nog den mest obrydda i hela världen. Ett hjärta av sten ;) Är inte en sån som gräver ner mig och ältar saker i evigheter. Har märkt att sen jag blev gravid så har mitt tålamod försvunnit, blir skitirriterad på folk som velar fram och tillbaka och inte kan ta något beslut, ja eller nej och jag är nöjd :)

  • mariamoln

    I början trodde jag att jag kommer att få en tjej men nu vet jag fan inte. Frågar Micke hela tiden om vi ska kolla könet på nästa ultraljud men får som inget svar av honom. Tror att vi kanske skulle se om det fanns en snopp för att den är "out there" men tvivlar på om vi skulle fatta om det var en tjej då vi egentligen inte vet vad vi ska leta efter på ultraljuden. Om ni förstår?

  • mariamoln

    Wow, en kvinna från försäkringskassan ringde mig nyss men jag har ingen aning om vad hon egentligen ville mig, haha. Så snurrigt samtal! Hon skulle i alla fall räkna ut min fp baserad på min inkomst som jag hade innan jag började plugga och jag hoppas att jag får en massa pengar, hehe. Och jag skulle inte tappa min hp för att jag studerar eller har en ny arbetsgivare. Så skönt!

  • mariamoln

    Nu ringde kvinnan igen från fk. Hon hade räknat ut att min fp skulle vara minst 391 kr/dag. Är det mycket eller lite? Vad har ni andra?

  • mariamoln

    Sinne: Oj, så du har lägsta?! Skumt, de måste ju verkligen ha räknat fel för min uppfattning är att du har jobbat ganska mycket!

  • mariamoln

    Sinne: Kvinnan jag pratade med sa likadant, att jag skulle bara säga att jag godkände det per telefon. Har egentligen ingen aning om hennes ärende, om vad hon egentligen ville, och efter att hon babblade om saker som jag inte förstod nåt av så sa jag bara "jaja, okej". Men får ju hem papper på det hon är räknat på. Min årsinkomst, som jag räknat på, var 10 000 mindre än vad hon hade räknat så det är ju bara bra för mig. Skulle jag tro..

    Åsa: Nu i efterhand känns det skönt att jag jobbade som ett as men fan vad jag tyckte att det var jobbigt när jag väl gjorde det...

Svar på tråden Höst- och vintermammor i Luleå 2009/2010 del 3