Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Masarin
    Som jag tolkar det är det pojke om man kan se konturerna av droppen i vattnet. Självklart kan ju inte droppen sjunka som en sten men min löses upp totalt, jag ser inte ett spår av några droppkonturer.

  • Vilda Tiger

    Här bakas det tunnbröd idag.

    Sa jag att jag fick tid hos sjukgymnast på onsdag? Det fick jag iaf. Får åka över hela stan för att komma till Östra men fogarna gör rätt ont nu så det är det klart värt om jag får lite hjälp att minska smärtan.

  • Vilda Tiger

    Sunstroke
    USCH va trist att få det sådär blankt och hårt! Min läkare sa iofs också "ja vi får se, du kanske kan jobba fram till v 36" men min bm är jätteförstående och jag tror inte det kommer att bli problem då jag känner att jag måste gå hem. Det hade jag oro inför för några v sedan men sedan jag fick min nya bm känner jag att det kommer att ordna sig. Här blir de allra, allra flesta diab sjukskrivna de sista fyra veckorna bara för att man går på så himla många kontroller då och därför har svårt att klara av ett vanligt jobb. PLUS att man, som du säger, helst ska ha finfina värden de sista veckorna för barnets och sin egen skull. Herregud, ska du behöva ljuga om värden för att de ska förstå att det är JOBBIGT att få till ett bra sockervärde?! Det verkar som om en del tror att då man kan visa upp fina värden så bara går det av sig självt. De fattar inte alltid att man har lagt TIMMAR varje dag på att testa, planera mat, röra sig rätt och försöka pussla ihop livet runt sin diabetes.

    Evell


    Du - det där vet jag inte riktigt hur jag ska kunna kommentera... HEMSKT gjort av honom! Jag kan dra paralleller till en grekvän jag hade förr som sa att i Grekland var det otrolgit viktigt för gravida unga att inte gå upp. Det var ofta snack om ren bantning under gravven för att de skulle hålla sig smala och fina. Kanske har den där mongoläkaren sådana erfarenheter med sig? Iaf - BRA att du sa till! Jag har själv haft mycket ätstörningar och denna gravven vågar jag iaf titta på siffrorna. Det gjorde jag inte under hela förra gravven, då jag faktiskt (vet jag nu i efterhand) vägde 107 kg två v före jag födde. Nu är jag uppe på 90 och är ändå 10 cm kortare än va du är - om något skulle få för sig att kommentera det på ett nedvärderande sätt skulle de gärna få sig en propp. Det är väl ingen som går in för att bli jättestor direkt! Jag hr superlätt för att lägga mig på mig och även jag säkert ätit mig till en del extrakilon av lättja och sug så är det INTE bara det det hänger på. Stå på dig! Och låt det rinna av dig!

  • Vilda Tiger

    Wille
    Ja, det poppar ut bebisar och du är nära du med ju! Ang mina fogar: Ja, det har börjar göra ont då jag går nu. Jag ha bälte och vet vilka rörelser jag ska satsa på och vilka jag ska undvika (har läst mig till själv) men den här snön är DÖDEN för fogarna! Förra gravven hade jag ont sedan v 19, gick på kryckor och var sängliggande sista veckorna. Ami frågade mig om jag inte fick erbj om rullstol då, men vet du va det knepiga är? Jag fick inte ens erbj om att träffa en sjukgymnast! De bara kontasterade att "jaha, du har lånat kryckor från en kollega" och inte mer sedan. Och ÄNNU konstigare är ju att JAG inte reagerade på att de inte gjorde det! Jaja -nu vet jag bättre och jag är glad att jag har kommit ända till vecka 24 innan fogarna stör mig.

  • Vilda Tiger

    wille
    Ang jobb så har jag som mål att orka och kunna jobba till och med vecka 14 -  då det är påsklov. Det vore en smidig tid att byta lärare för mina elever. Då är jag i v 34 då jag går hem. DOCK inser jag ju att jag kanske inte orkar så lång tid... helt okej för min del att bli sjukskriven tidigare, jag skulle ändå känna att det var SKÖNT att få rå om mig själv hemma, men jag har lite skuldkänslor gentemot mina elever. De har haft mig i ett arbete som heter Projektarbete hela ht och fram tills nu och om en månad är det dags att lämna in den stora rapporten. Det vore rätt orättvist, känner jag, om en vik ska betygsätta deras arebte då jag har haft dem hela kursen. Men så tänker jag att det kna jag sköta mkt hemifrån och då kan jag ju jobba de 10 % DET gäller och vara sjukskriven från resten. Äh - mycket tankar. Vad gäller kroppen orkar jag några veckor till om det fortsätter som nu. Blir det värre vete katten...

  • Vilda Tiger

    Men för mig funkar sushi alldeles utmärkt, tack och lov. Jag äter det ofta och visst tar jag lite extra insulin men jag brukar hålla mig på godkända värden ändå. Stackars er som inte kan äta det! Men OJ va ni får njuta av det efter att ni fött sedan.

  • Vilda Tiger

    MEEEN! Jag skrev ju massa och nu är det borta! Jag skickade iväg det och allt... DUMMA!

    Jag var iofs mest ego. Ville säga att trots att Ebyl har rätt i att mitt socker oftast gör som jag vill så stämmer det INTE sista dygnet. Jag har haft några supelåga, oförklariga värden och sedan rekyler på det, som jag sällan får annars. På det en dotter som sover illa och behöver tröstas en gång i timmen natten igenom. Pust... jag känner mig inte bara trött, jag känner mig som hundra år gammal.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare