Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Wille
    Ja, hon är bra smart!

    Ulli
    Jag blir så ledsen då du skriver så... jag gick också upp 35 kg. Gick du ner det du gick upp sist? Jag gick ner allt men gick upp fem kg igen innan jag fick plus på stickan denna gång. Iaf, till din fråga- jag är vegan och dricker en del sojamjölk. Jag tycker inte att den höjer nämnvärt. Jag har svårt att jämföra med vanlig mjölk för det har jag inte druckit på många år nu, men jag brukar inte ta så mkt insulin då jag gör en shake på sojamjölk. Jag brukar ta sex, sju halvtinade jordgubbar, kanske två dl sojamjölk, en fjärdedel banan och liiiite sötningsmedel och mixa det. Jag går på måfå så jag har inte exakta mått men det blir iaf en supergod shake. Till den tar jag en eller två enheter, men det kan ju vara olika från person till person, jag vet inte hur känslig du är.

  • Vilda Tiger

    Ullis
    Jag hade mycket vatten i kroppen, säkert mer än 10 kg. Det försvann ju utan ansträngning. Sedan var det hemma-viktväktande, jag har tidigare gått ner mkt med dem och det sitter liksom i ryggmärgen. Jag gick dagliga vagnpromenader också. Det tog knappt ett år och då var jag jättenöjd, då jag fick kämpa ganska mycket! Jag har svårt för att gå ner i vikt... Hittills har jag gått upp lite mindre än förra ggn men det är ändå 13 kg nu, i v 23. 8 enligt BM men jag gick ju fort upp några kilo innan inskrivningen, vilka jag räknar med anser att så länge jag har lite förnuft i mitt ätande så ska jag inte oroa mig. Min syrra gick upp över 30 kg med alla sina barn och det enda hon åt extra med sista var apelsiner... jag menar att man itne alltid kan styra över viktuppgången så som man kan som icke-gravid och då är det inte värt att må dåligt över de där kilona som kommer smygande. Jag är också rund och har gått över 90-kilosgränsen nu men jag Anl till att jag blev ledsen är för att DU inte verkar kunna slappna av och njuta av gravven utan oroar dig över vikten. Klart man inte ska släppa loss och moffa hej vilt (inte varje dag iaf ) men man ska ju kunna njuta av en fika då och då och äta sig mätt under dagarna.

  • Vilda Tiger

    Ulli
    Din son var vara 18 månader då han fick diabetes va? Har för mig det... iaf - hur var det? Han har pump minns jag -låter han den vara? Sköter du den med fjärrkontroll eller får du plocka fram den? Hur går det med blodprov på honom?

  • Vilda Tiger

    Tjohoo
    TUSEN GRATTIS till er och er lilla flicka! Får vi se kort? Har ni något namn klart? Berätta gärna mer om hela händelsen när du orkar. Grattis igen!

  • Vilda Tiger

    ebyl
    Men HERREGUD va roligt! Dubbelt grattis då! Shit pomfritt sicken chock, jag har full förståelse för att det är mkt tankar som snurrar nu. Hur kom det fram? Såg du det själv eller hur sa de det? *nyfiken*

  • Vilda Tiger

    Blehnda
    Man brukar ju säga att över 140 är tjej och under det kille. Härligt med en så livlig bebis! Jag njuter av varenda buff jag får. Mest håller min bebis på att bonka på min högra sida från mitt håll, oftast långt uppe. Den ligger nog med huvudet nedåt och sparkar på mamma.


     


    Masarin


    Menar du då bebisen kommit? Min dotter kommer ju bara att vara 22 månader då nästa kommer så jag är nog rätt noga med att även hon ska få känna sig liten fortfarande. Men överlag är det nog viktigt att det äldre barnet får hjälpa till, kanske får en speciell uppgift (typ stoppa in nappen då bebis är ledsen) och att man visar att man behöver och älskar det stora barnet lika mkt i den nya situationen som innan.

  • Vilda Tiger

    ebyl
    Va underbart det är att ni får så mkt stöd! Det är GULD värt, det tycker iaf jag som har Lyckelis farföräldrar så nära och då de är såååå hjälpsamma och snälla. Idag jobbar både jag och Marcus (det blir så två dagar i månaden) och då hänger Lyckeli hos dem hela dagen.

    Blehnda
    Jag tror ju jag har en tjejja i magen jag med. Jag är lite i en bf-maj-tråd och där har mååånga kollat kön. EN väntar tjej men resten har grabbar i magen. Jag kan tipsa dig om ett test som jag har läst om, som ska vara utformat av en bm som sagt att det stämmer i 99 fall av 100. Det funkar bara om du har börjat få mjölk i brösten. Du klämmer fram en droppe och droppar ner den i en msk full med vatten. Du får inte vidröra vattnet med bröstvårtan. Om droppen genast delar sig så är det en tjej i magen, om den inte gör det är det en kille. Jag kunde aldrig testa med Lyckeli då jag inte läckte så mkt mjölk innan, men jag gjorde testet igår och droppen delade sig (ja, änna blandade ut sig med vattnet) med en gång så mina misstankar om tjej blev ännu starkare.

  • Vilda Tiger

    Wille
    Ja, om du ser kanterna på droppen så är det nog en kille ja. Så har jag tolkat det iaf. Min droppe bara blandar sig med en gång, så man ser bara lite ljusa strimmor där mölken är liksom. Inga kanter av droppen på något sätt.

    Blehnda
    Jag har också börjat blöda näsblod men jag ser inte samband med lågt socker som du gör. Så jobbigt! Bra att du rä hemma och vilar och käkar frukt nu. Jag har få känningar nu för tiden, nästan så jag saknar dem för nu får jag ju hålla mkt hårdare i det där gottiga man kan äta då man ligger lågt.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare