• Lully Hill

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Hej Hoppfull!
    Åh så roligt för er!! Tänk vad underbart att det fungerade!! Stort grattis!!
    Ja det blir nog så, jag skippar IVF. Jag har gjort en ÄD för något år sedan på AVA i Tamerfors som misslyckades. Därför vill jag också ha immunterapi nu eftersom jag har konstaterat förhöjda Killer Cells. Har man förhöjda sådana i blodet eller livmodern så kan de attackera embryot direkt innan det ens fastnar. De lär sig att detta är främmande föremål, 50% är ju mannens. Vid ÄD är ju 100% främmande. Man har ett "för bra" immunförsvar helt enkelt. Eftersom jag varit patient hos AVA i Tammerfors kontaktade jag dem igen. Kände mig trygg där. Jag har ett år på mig (har precis fyllt 45) nu sedan får jag väl byta till Riga om det inte fungerar.

    Har du fått många frågor från mödravården och från andra om din ålder etc. Hur graviditen gått till etc. Har förstått att endel kan få rätt närgångna frågor!
    Hur svarar du isåfall? Jag tänker att man kanske måste tänka lite framåt, på framtiden, redan nu. Skall man låta den lille själv få bestämma vilka som skall få veta och inte. Det handlar ju om personlig integritet och så, var drar man gränsen. Jag har funderat lite på det. Har du något råd? hur tänker du? Jag är jättetacksam om du vill dela med dig av dina tankar kring det. kanske i inboxen om du inte vill skriva här.

    Tack för tipset om akupuntur, har tänkt på det. Bor du i stockholm? Isåfall tar jag gärna emot tips på duktig akupuntör.

    Jag är så glad för din skull, njut av att vara gravid! Det måste vara härligt!

    Kram från Lully.

  • Lully Hill

    Hej Hoppfull10!
    Tack för ditt svar!
    Så skönt att du fått byta barnmorska. Även om de måste fråga om vissa saker så har jag förstått att vissa BM ventilerar sina funderingar och åsikter väl mycket!. Det görs ju inga prover på ärftliga sjukdomar på genetiska mammor och inte heller på papporna. Det är en risk man får ta då och även vid ÄD. Dessutom är jag övertygad om att det tas vissa prover på donatorerna och om det finns kända sjukdomar i donatorns släkt så får de inte donera. AVA är en mycket seriös klinik dessutom. Dumt att fråga dig om det!

    För mig är det här med gener inte så viktigt. Ser mer kroppen som ett skal och att det är själen som är människan. Tror att själar hör samman på ett högre plan. Kroppen är ett fodral. Låter kanske flummigt för vissa. Även om jag nu behöver hjälp med "byggnadsmaterialet" så har jag allt "byggt" och skapat min  biologiska och själsliga lilla unge själv. Så ser jag det. Sen självklart måste barnet få veta det "tekniska" i ett tidigt skede.

    Klokt sätt att hantera närgångna frågor du har. Så skall jag nog också försöka svara på frågor från folk som jag tycker inte har med oss och den biten att göra. Det kan vara folk på fester, bekantas bekanta och arbetskamrater. Alla vill en inte alltid så väl.
    Hälsningar Lully

  • Lully Hill

    Hej! Jag känner som du! Först alla prover, Dr G är ju anhängare av det här med dold klamydia och vaginal någonting, prover tas och skickas till Grekland. Resulterar oftast i att han brukar ordinera 3 olika starka antibiotika kurer under flera månader. Vad gör inte det med kroppen? Detta för en sjukdom som läkare i Sverige inte testar och jag tror detta är tillochmed så att de hävdar att den inte finns eller påverkar. Han menar till och med att man även kan födas med detta! Jag vet inte vad man skall tro!!? Allt det och allt resande, få läkare att skriva ut ev antibiotika, skicka prover mm plus att i min ålder måste man ju ändå resa för ÄD eller IVF och skaffa mediciner för det och hålla på. Jag vet helt enkelt inte om det är värt det, vad man skall tro och om man orkar!!!

    Känner mig som en trött krigare som länge slagits mot demoner och som nu stupat, men kanske kanske kan samla ihop lite kraft till en "sista strid"!!
    Kram Lully

  • Lully Hill

    Bling, jag håller med dig. Visst skall man göra det som doktorn ordinerar om det är rimligt. I mitt fall har jag en dr i Athen som träffat mig, tagit prover och ordinerat en sak. När jag sen kontaktar Dr G på telefon så förespråkar han en massa andra prover utan att veta min bakgrund etc. Så där kan man ju hålla på. Vad jag känner är att när skall man bestämma sig för en doktor, och att följa hans rekommendationer och gå på det? Det kanske är dax för mig nu att hålla mig till min Athendoktor och vara nöjd och tro på hans metod. Jag är trots allt 45 och har kämpat i 10 år. antingen går man väl sönder eller blir tokig annars!

  • Lully Hill

    Hej alla!
    Är på resande fot och har svårt att ta fram länkar via mobilen men googla på Alan Beer clinic och på reproductive immunology. Där hittar ni bra info inledningsvis. All info som finns är på engelska. I detta ämne gäller det att själv vara mycket aktiv för du får INGEN hjälp från Sverige!! Är ni intresserade så tycker jag ni skall köpa boken "Is your body baby friendly?" på nätet! Det är jättebra och ger bra info om de olika immunologiska problem som finns, behandlingar etc. Det finns ett fåtal kliniker som praktiserar detta för detta är mycket nytt, ca 7 år. Banbrytare är Alan Beer i USA som också skrivit boken och är tyvärr numera avliden. Min klinik heter Life clinic i Athen och finns på nätet, så har du Fertility Academy med Dr Gorgy i London. Har du kontakt med en bra gynekolog i Sverige kan de hjälpa till med några inledande prover men sedan finns ett antal viktiga prover som skickas till lab i USA och som verkligen konstaterar vilka immunproblem som finns. Det finns olika immunproblem. Jag har ett autoimmunproblem dvs överaktivt reaktivt immunförsvar, patientkategori tre tror jag. Sedan kan man ha antikroppar mot mannens spermier dvs man är "vaccinerad" mot dem mm mm. Allt beskrivs i boken! Tecken på mina immunproblem kan vara exempelvis gravid en gång och aldrig mer, många missfall, ägg som aldrig fastnar, stela leder särskilt fingrar på morgonen, IBS mage, eksem, blossande hud etc. Grejen är att ju fler IVF, ÄD du gör så blir det bara värre tills din kropp är som en rytande lejongrop som sliter embryona i stycken! Det är som att vaccineras gång på gång! Kroppen lär sig känna igen mannens främmande celler och dödar dem! Det normala är att kvinnans immunförsvar skall gå ner och acceptera dessa främmande celler men det sker inte hos alla. Beroende på problem finns olika immumbehandlingar, bla kortison och gammaglobeintransfusioner och behandling med mannens blod sk LIT.

    Intressant som jag läst bland immunologiska sjukdomar och mottagningar är att om du har en allvarlig konstaterad autoimmun sjukdom typ MS, SLE kan du få denna behandling i Sverige. Oftast har du behandlingen redan för att bli bättre från din sjukdom och får även stödjande behandling med kortison och Ivig vid graviditet. Det är dock inte reproduktionsläkarna som gör detta utan immunologerna som behandlar sina patienter för dessa sjukdomar och som gör för sina patienter också vid graviditet, rätta mig om jag har fel här.
    Hälsningar Lully

  • Lully Hill

    Ja min Athen doktor har inte nämnt något om ÄD är sämre. Främmande celler som celler, 50 el 100 procent har kanske inte så stor betydelse bara du får behandling! Behandling med kortison får man ju också då man tagit emot donerade organ för att kroppen inte skall stöta bort dem, det är intressant i samanhanget äggdonation tycker jag. Intressant att veta att du fick prednisolon, tänkte just fråga dig om du fick det. Jag har skall också ta det vid min ÄD och hoppas mycket på det. Funderar nu om jag skall nöja mig med det eller åka ett antal gånger till Athen och få Intrlipid transfusioner. (samma effekt som gammaglobein men är växtbaserat och inte en blodprodukt som gamma är)
    /LH

  • Lully Hill

    Hoppfull10!
    Hur länge har/ska du äta Prednisolon enl din ordination och när började du ta dem? Var det innan ET?
    /Lully

  • Lully Hill

    Hej Jessica,
    Kan absolut vara så! Läs på på de länkar som vi hänvisar tiil! I boken "Is your body baby friendly?" beskrivs bla liknande fall som ert. Kör igång köp bokenoch sök info. Så ni inte missar en massa tid som jag och min man gjort! Sedan kan ni besluta om ni vill gå vidare och kontakta en klinik för att ta alla prover. Du har inget att förlora, förutom tid och pengar förstås. Häng här på tråden om du vill ha råd och mer info för flera här har kommit ganska långt i informationssök, provtagningar och även behandlingar!
    Lycka till!
    /Lully

  • Lully Hill

    Tack Hoppfull10! Bra att veta för att kunna ta ställning isamband med min behandling. Det gäller ju att ständigt vara på sin vakt och ifrågasätta! Phuu!
    Förlåt att jag är lite kort här, är ute och seglar och sköter FL via mobilen! I nästa vecka kommer jag vara mer pratsam! Kram på er alla!/LH

Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.