• Forumvärd

    Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-



    Pst du får dela med dig av flera recept! Solig

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 10:18
    OBSERVERA!

    Glöm inte att motivera varför just ditt recept ska vinna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-20 17:19
    Här hittar du fler goda middagstips från Findus:
    www.findus.se/recept/middagstipset

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-29 13:57
    Vann du?
    Här hittar du vinnarna och deras recept
    www.familjeliv.se/Forum-20-178/m63768273.html
  • Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-
  • La Lola
    Jag tar min motivering först:
    Falukorv förekommer i många barnfamiljers meny skulle jag tro.
    Men falukorv måste inte serveras stekt tillsammans med makaroner.
    Nä, gör en smarrig och enkel tacokorvgryta istället! Tacokorvgryta

    Ingredienser:
    En bit falukorv (lagom nog för just din familj)
    Gul lök
    Röd paprika
    Matlagningsgrädde eller riktig grädde
    Creme bonjour Taco
    Salt och peppar

    Strimla korv och lök och stek den lite grann i en gryta.
    Tärna paprikan och lägg i.
    Häll på grädden och skeda i valfri mängd creme bonjour taco (efter tycke o smak)
    Låt puttra lite och smaka sedan av med salt och peppar.

    Servera med valfri pasta.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • ManMa

    Tonfisk- och avokadoröra med valfritt tillbehör.

    Motivering: Snabb, nyttig och enkel rätt som funkar i både tortillas, bakad potatis och som pastasås.

    Recept:
    1 avokado (eller 2 små, men det sabbar ingredienslistan Flört)
    1 burk creme fraiche
    1 röd lök
    1 burk tonfisk i vatten
    1 hårdkokta ägg

    1. Koka ägget och lägg på kylning.
    2. Mosa/mixa avokadon och creme fraichen.
    3. Hacka rödlöken och rör ner.
    4. Rör i tonfisken.
    5. Grovhacka ägget och vänd ner.
    6. Lite salt brukar förhöja smaken.

    Servera med valfritt tillbehör, här hemma har vi oftast bakad potatis till.

  • las vegas casino

    Strimlad kycklingfilé
    klippt bacon
    skivad kabanoss
    hackad lök
    strimlad röd paprika
    champinjoner 

    Allt fräses ihop och sedan har man i kycklingfond, syltlök, grädde och färsk pressad vitlök efter smak och allt få sjuda ihop 10 minuter.  Smaka av med salt och peppar.

    Rätten ska vinna för att den är snabblagad och stora som små som smakar den älskar den. Finns det någon ingrediens man inte gillar är det bara att pilla bort. Sedan går den att servera med både ris, pasta eller pressad potatis. Den är också bra att göra storkok på för att frysa in samt så är den relativt billig.

  • Mammat3

    Het fisk i ugn
    4port
    1 torskblock
    500g krossade tomater
    3 msk chilisås
    3 msk thaisås
    2 dl grädde
    Salt, peppar efter behag.
    Lägg fisken i en ugnsäker form. Blanda alla kvarstående ingredienser. Häll över såsen på fisken och in i ugnen på 225 grader i 20 min.

    Min motivering till denna rätt är att den är så himla lätt att göra och snabbt går det. Man kan även variera rätten en hel del med tillbehör antingen kokt potatis eller så kan man lägga skiva fisken och lägga i fjärilspasta och blanda så har man en lasagne istället. Man kan även byta ut krossade tomater mot vanliga vilket är super gott.

  • deecember
    deecember skrev 2012-02-20 13:47:55 följande:
    Fisk i paket.

    Torskfilé i block, halvtinat eller helt tinat.
    Smör.
    Salt & peppar.
    Citron.
    Dill & franska örter.
    Sparris.
    Körsbärstomater.
    Små färskpotatisar i klyftor eller tunna potatisskivor. (Helst färdigkokt, annars tar det lite längre tid i ugnen)
    Schalottenlök i klyftor.
    Broccoli.
    Paprika.
    Parmesan.

    Ta fram en lång foliebit, en till varje portion. Lägg på en klick smör & potatisen varvat med lök. Dela torskblocket till för dig lagom portioner och lägg ovanpå potatisen.
    Salta & peppra. Kläm på en citron & häll över fryst dill & franska örter liksom broccolibuketter, sparris och paprikastrimlor. Lägg på en rejäl klick smör. Lägg på några körsbärstomater.
    Kläm ihop till ett paket, lägg i en form & ställ in i ugnen på 225 grader i 30-35 minuter beroende på potatisstorlek, om potatisen är kokt och fiskens upptiningsgrad.
    Hyvla parmesan på innan servering.

    Fortast går det om man gör portionspaket med fisk & potatis, då kan man servera den direkt på tallriken och smöret & örterna utgör såsen.
    Går även att grilla under sommaren. (Eller om man nu har grillen framme annars också) Ha i de grönsaker man själv tycker om; ärtskott, sockerärtor, zucchini..

    Motivering; snabbt, enkelt & går att variera i oändlighet liksom att det är mycket enkelt att anpassa varje paket till varje persons enskilda smak. Sköter sig själv i ugnen, du behöver bara ha koll så potatisen är mjuk.
    Missade en del detaljer tidigare idag, så jag uppdaterade.

    En annan favorit är laxtärningar som steks med lök, blandas med creme fraiche gourmet smaksatt med saffran & tomat. Serveras med pasta och eventuellt färska räkor som dekoration.
    Supergott! Tar 5 minuter i förberedelsetid, 10 minuter i tillagningstid och verkar betydligt mer avancerat än det är.
  • mandelblomma

    italiensk torsk som ungarna gillar, borde vinna för att barn behöver äta massa god fisk!
    Men den är perfekt som bjudrätt också!
    Ingredienser
    en bitTorskrygg, en per person.
    Salta på fisken och ha dem i en ugnsfast form.
    Strimla parmaskinka, en per bit fisk är rätt lagom
    ta sedan en bot mozzarella och smula över fisken till ett lagom täcke.
    En kruka basilika som du dekorerar allt med, men spar lite till efter ugnen.
    På sidorna lägger du skivade färska champinjoner och hela cocktailtomater. Lite salt på, gärna örtsalt.
    In i ugnen på 120 grader tills den är uppe i 52 grader. Torsk vinner på att tillredas långsamt!


    På slutet så slår du på grädde så svamp och tomater täcks, smaka av med lite fiskfond och balsamvinäger.
    Servera med pressad potatis
    Perfekt bjudrätt då den är enkel att förbereda ända tills den ska in i ugnen.
    Så gott!!

    Trevlig fredagskväll.
  • mandelblomma

    Falukorv brukar vara populär mat och kan vara riktigt god, i det här receptet blir den både nyttig och god och är snabblagad.
    Lite mer än bara stroganoff men lika snabblagad!
    Ingredienser

    En falukorv
    Ett paket bacon klippt i bitar
    Två paprikor i valfri färg skurna i mindre bitar
    En lök rätt finhackad.
    Tio champinjoner
    Två rivna morötter.
    En dl chilisås
    Buljong, fond eller tärning
    Lite tomatpuré
    salt och peppar
    2½ dl grädde av valfri sort
    Två gröna äpplen

    Stek allt i omgångar och ha i chilin, grädden och tomatpurén.
    Låt koka och ha i buljong, jag tog oxfond.
    Smaka av med salt och bitpeppar.
    Vill man ha lite sting i grytan tar man ett par tsk tabasco.
    Koka allt 10 minuter och du har en riktigt god korvgryta som totalt tog 20 minuter att laga. Dvs samma tid riset kokar på.
    De sista fem minutrarna innan grytan serveras har du i äpplet som du hackar i rätt små bitar.


Svar på tråden Dela med dig av ditt middagstips! Ta chansen och vinn 3000:-