deecember skrev 2012-02-20 13:47:55 följande:
Fisk i paket.
Torskfilé i block, halvtinat eller helt tinat.
Smör.
Salt & peppar.
Citron.
Dill & franska örter.
Sparris.
Körsbärstomater.
Små färskpotatisar i klyftor eller tunna potatisskivor. (Helst färdigkokt, annars tar det lite längre tid i ugnen)
Schalottenlök i klyftor.
Broccoli.
Paprika.
Parmesan.
Ta fram en lång foliebit, en till varje portion. Lägg på en klick smör & potatisen varvat med lök. Dela torskblocket till för dig lagom portioner och lägg ovanpå potatisen.
Salta & peppra. Kläm på en citron & häll över fryst dill & franska örter liksom broccolibuketter, sparris och paprikastrimlor. Lägg på en rejäl klick smör. Lägg på några körsbärstomater.
Kläm ihop till ett paket, lägg i en form & ställ in i ugnen på 225 grader i 30-35 minuter beroende på potatisstorlek, om potatisen är kokt och fiskens upptiningsgrad.
Hyvla parmesan på innan servering.
Fortast går det om man gör portionspaket med fisk & potatis, då kan man servera den direkt på tallriken och smöret & örterna utgör såsen.
Går även att grilla under sommaren. (Eller om man nu har grillen framme annars också) Ha i de grönsaker man själv tycker om; ärtskott, sockerärtor, zucchini..
Motivering; snabbt, enkelt & går att variera i oändlighet liksom att det är mycket enkelt att anpassa varje paket till varje persons enskilda smak. Sköter sig själv i ugnen, du behöver bara ha koll så potatisen är mjuk.
Missade en del detaljer tidigare idag, så jag uppdaterade.
En annan favorit är laxtärningar som steks med lök, blandas med creme fraiche gourmet smaksatt med saffran & tomat. Serveras med pasta och eventuellt färska räkor som dekoration.
Supergott! Tar 5 minuter i förberedelsetid, 10 minuter i tillagningstid och verkar betydligt mer avancerat än det är.