• Teady111

    Ni som jobbar i butik. Vad stör ni er på när det gäller kunder?

    Hej! Jag arbetar själv i en matbutik. Främst i kassan. Det jag stör mig mest på när det gäller kunder är:

    De som inte hälsar (i kassan).

    De som lyssnar på musik och alltså inte hör något annat (när de står i kassan).

    De som talar i telefon. Jag menar snälla, man kan väl säga till den man pratar i telefon med "du vänta lite, jag ska bara betala här". Men icke!

    De som kommer fram och fråga "vad kostar den här?" (När man är upptagen i kassan). Precis som att jag har koll på alla priser i hela butiken. Vad fan tror de liksom?

    När de så fort kommer in genom ingången i butiken och frågar "vart finns den här varan?".

    Vad stör Ni er på? Alltid kul att höra!  :)

  • Svar på tråden Ni som jobbar i butik. Vad stör ni er på när det gäller kunder?
  • Teady111
    Anonym (Hemköp) skrev 2017-09-10 13:30:00 följande:

    Jobbar inom livsmedelsbutik och avskyr när man säger hej utan att få någon respons. Hatar också när vissa kunder försöker pruta ner priser eller säger att varan kosta något än som stod på skylten..


    Då brukar jag ibland gå och hämta skylten med priset och köra upp i fejset på dem ;D
  • Anonym (Anonym)
    Bumpercar skrev 2017-09-10 12:52:08 följande:

    Bumpar tråden med det störigaste kunder gör.

    "Jag vet inte vad jag har för storlek........ kan inte du kolla åt mig?" och utan att vänta på svar så vänder de röven till och rotar runt i byxorna efter lappen, medan de visar the ass crack. "Men kolla då!". Så. Jävla. Vidrigt. Gå in i provrummet och kolla själv, eller kolla innan du kommer till oss.


    MEN JA, ASSÅ HERREGUD USCH!!!!!!
  • Anonym (ICAKvantum)

    Nu är jag kille, men där jag jobbar är det merparten tjejer som är kassörskor, Stör mig på killar/män som på något sätt försöker starta en flirt-session med tjejer i kassan och tror att de (tjejerna) är intresserade av dem bara för att det ingår i deras jobb att vara vänliga och trevliga mot kunderna. En av tjejerna där jag jobbar som ser väldigt bra ut blir tillochmed utsatt för gamla gubbar som försöker stöta på henne, riktigt äckligt att se,

    Alkoholister och pundare som är otrevliga och kaxiga när de nyss har fått pengar, för att sedan när de supit/knarkat upp sina pengar komma och be på sina bara knän om att få krita/ skriva upp varor. Numer säger jag bara rakt ut: Nej, du får skylla dig själv som lagt alla pengar på alkohol/ knark. En gång blev jag hotad för det av en pundare som skulle sa att jag skulle passa mig noga för han kände folk som kunde "ta hand om mig" eller så skulle han göra det själv. Han polisanmäldes naturligtvis. I mina ögon kan de leva på vatten och bröd eller skaffa sig ett jobb.

    Finns nog mer jag stör mig på, skriver mer när jag kommer på det.

  • Anonym (Klädbutiksanställd)

    Jobbar i en klädbutik med kläder för fullvuxna. Blir inte störd så ofta, men förvånad. Som när en kvinna kommer in med sin man och kommer fram och högt och tydligt säger: Han behöver nya byxor och kalsonger med plats för blöja, för han har opererat prostatan. Information overkill. Mannen rodnar över hela ansiktet. Jag också.

  • snuset

    Jobbar i matvarubutik. En av de värsta grejerna är när kunden ska stå och kolla igenom hela skärmen (som visar varorna man har dragit) När det är dags att betala.

    Man själv ba: "men för fan, du får ett kvitto efter betalningen förå se att allt står rätt till!!

  • Anonym (gnäll på er ;))
    snuset skrev 2017-09-12 20:00:34 följande:
    Jobbar i matvarubutik. En av de värsta grejerna är när kunden ska stå och kolla igenom hela skärmen (som visar varorna man har dragit) När det är dags att betala.
    Man själv ba: "men för fan, du får ett kvitto efter betalningen förå se att allt står rätt till!!
    Kan ha varit jag idag. Funderade nämligen på om det räckte med kontanterna eller om jag skulle ta kortet. Snacka om att störa sig på småsaker att man tvär gluttar på skärmen liksom...
  • Anonym (greger)

    Kunder som blir upprörda när jag ska vara jätteartig och använder "ni" istället för "du".

  • Anonym (också apotek)
    En kund hämtar ut ett läkemedel och går nöjt sin väg. En stund senare kommer han tillbaka.

    Kund: -Jag fick fel, jag brukar få en större förpackning. 
    Jag: -Du fick precis det som står i receptet.
    Kund: -Den brukar vara större.
    Jag: -Det här är den största förpackningen som finns.

    Jag skriver ut recepthistoriken, som visar att kunden hämtat läkemedlet 5 gånger och alltid fått samma storlek som nu. Visar det för kunden och förklarar.

    Kund (argt): -Nej, det stämmer inte, jag brukar få en större förpackning. Den här kan jag ju köpa utan recept.
    Jag: -Det finns ingen större förpackning, och de receptfria är mindre.
    Kund: -Jag ska prata med min doktor och få en annan medicinlista, som stämmer.
    Jag: -Gör det du! 
  • Anonym (Surpuppa)

    Har två typer av kunder jag retar upp mig på.

    Nr 1:

    Lång kö, jag har hjälpt kund i butiken och skyndar till kassan som hunnit bli lite för lång. Lilla tanten med rullator är av någon anledning orimligt snabb och därmed först i min kö. Packar upp varor... inväntar vad det kostar. SEN dyker hon ner i rullatorn efter väskan. Rotar en lång stund efter plånbok. Tar upp en sedel och konstaterar sen att hon har mynt också. Ny jakt då mynten ej förvaras i plånbok utan i en liten portmonä. Nya mynt så bara det blir ett nytt projekt. Detta händer med all säkerhet kl 17 när alla andra kunder bara vill hem efter en dags arbete. När köpet som tagit 4 ggr så lång tid som ett vanligt köp är klart, och allt jag kan göra är att le tålmodigt så har jag på inget vis hjälpt de ursprungligen långa köerna. Min är lika lång.

    Nr 2

    Ungdomar med noll koll. Kommer också under rusning eller sista minuterna innan stängning. Lastar upp varor, är i regel för upptagen för att hälsa då halva kompisgänget är med. Sätter i kort. Går inte igenom. "Oj, vänta ska jag bara föra över" Nu brukar jag erbjuda att parkera och ta en kund emellan men nejdå "det går skitfort". Irriterade kunder bakom. Snälla, håll koll på vad ni har på kontot.

    Men för det allra mesta gillar jag mina kunder :)

Svar på tråden Ni som jobbar i butik. Vad stör ni er på när det gäller kunder?