• Anonym (Ägg)

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

  • Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
  • Knasis

    Att TS cirkulerar på Facebook var väl lite TS syfte med hela trådstarten..


    Hoppas inte för mycket så mister du inte allt
  • Anonym (Ägg)
    Knasis skrev 2013-06-27 21:30:49 följande:
    Att TS cirkulerar på Facebook var väl lite TS syfte med hela trådstarten..
    Hoppas inte för mycket så mister du inte allt

    Visste faktiskt inte att man kunde göra så, har för övrigt inte settvdär här på fb
  • HjälpsamtTips
    titti81 skrev 2013-06-14 22:12:22 följande:
    Tack då slapp jag förklara.

    Kära Anonym (Ägg).
    Äggvitan är själva skalet i rått tillstånd. Skala därför det råa ägget och smula ner skalet i marängsmeten. Svårare än så är det inte!
    Lycka till med dina maränger och hoppas de blir riktigt kripsiga och goda!
  • Anonym (Ägg)

    Meeeeeeen vilken tid de tar att vispa äggslem o socker. Det måste gå fortare med kokta ägg?

  • stickkontakt
    Anonym (Ägg) skrev 2013-07-19 12:03:54 följande:
    Meeeeeeen vilken tid de tar att vispa äggslem o socker. Det måste gå fortare med kokta ägg?
    Oj, har du hållit på i över en månad och fortfarande inte fått till några maränger? Förvånad
  • MLB
    Anonym (Ägg) skrev 2013-07-19 12:03:54 följande:
    Meeeeeeen vilken tid de tar att vispa äggslem o socker. Det måste gå fortare med kokta ägg?
    Testa.

    Och ifall du vill att det ska bli ihoprort annu snabbare, satt dom i micron. Men ta ett dussin agg, det blir jamnare kaos da.
  • Kjellgren
    stickkontakt skrev 2013-07-19 12:05:11 följande:
    Oj, har du hållit på i över en månad och fortfarande inte fått till några maränger? Förvånad
     
  • ytrewq

    Det skrämmande med sådana här trolltrådar är att det mycket väl hade kunnat vara allvar...

  • Anonym (väcka björnen)
    Anonym (Ägg) skrev 2013-07-19 12:03:54 följande:
    Meeeeeeen vilken tid de tar att vispa äggslem o socker. Det måste gå fortare med kokta ägg?

    Alltså NEJ är det kokt så kan du inte få till det helt enkelt.... 

    Elvisp så går det "snabbt", och det heter inte "äggslem" det heter helt enkelt äggvita...

    Så nu har jag gjort dig glad och hjälpt till att hålla igång din tråd.... även delat på FB för tråden är så galen....   
  • Anonym (Ägg)
    stickkontakt skrev 2013-07-19 12:05:11 följande:
    Oj, har du hållit på i över en månad och fortfarande inte fått till några maränger? 

    Ja det tar ju tid att vispa glömde bort att jag ville göra maränger, fixar idag istället. Nu är dom i ugnen iaf
  • Lotten93
    Anonym (Ägg) skrev 2013-07-19 12:48:24 följande:

    Ja det tar ju tid att vispa glömde bort att jag ville göra maränger, fixar idag istället. Nu är dom i ugnen iaf
  • Anonym (Ägg)

    Marängerna i somras blev Inge bra, jag provade att koka äggslemmet då, det blev inte bra. Idag gjorde jag ett nytt försök där jag bara vispade äggslemmet och DET BLEV GOTT jag kan göra maränger!

  • TeamCaz
    Anonym (Ägg) skrev 2013-11-25 19:42:48 följande:
    Marängerna i somras blev Inge bra, jag provade att koka äggslemmet då, det blev inte bra. Idag gjorde jag ett nytt försök där jag bara vispade äggslemmet och DET BLEV GOTT jag kan göra maränger!



    Grattis
    Jag Älskar Min Fina Familj
  • taquine


    Anonym (Ägg) skrev 2013-11-25 19:42:48 följande:
    Marängerna i somras blev Inge bra, jag provade att koka äggslemmet då, det blev inte bra. Idag gjorde jag ett nytt försök där jag bara vispade äggslemmet och DET BLEV GOTT jag kan göra maränger!

    Jag älskar att du älskar mig som jag älskar mig
  • ChaosMum
    Anonym (Ägg) skrev 2013-11-25 19:42:48 följande:
    Marängerna i somras blev Inge bra, jag provade att koka äggslemmet då, det blev inte bra. Idag gjorde jag ett nytt försök där jag bara vispade äggslemmet och DET BLEV GOTT jag kan göra maränger!
    Äggslemmet!
    Vi borde bi bästisar!!
    Karma is a bitch and I love bitches ;)
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?