Sexlivet under corona – studie förvånar forskarna

Artikelbild: Unsplash / Sinitta Leunen
Artikelbild: Unsplash / Sinitta Leunen

Färre fritidsaktiviteter, mer tid hemma. Ett enkelt mattetal, trodde många forskare, som siade om en riktig babyboom till följd av månadslånga lock downs och restriktioner som håller oss hemma. Men den mängden tillbringade tiden hemma verkar definitivt inte ha varit något som varit särskilt bra för sexlivet. Nu visar en amerikansk studie motsatsen till det forskarna trodde: nämligen att vi har mindre sex nu än pre pandemin.

Läs också: Öka sexlusten med snippsauna – den omtalade hälsotrenden

“Netflix and Chill” – inte så sexigt längre

Studien, som gjordes på amerikanska Kinsey-institutet, visar att det framför allt är unga vuxna på “singelmarknaden” som har haft svårt att hitta någon för intimare umgängen. Inte särskilt överraskande i sig, eftersom den vanligaste dejten brukar vara att ses på en bar eller ett kafé.

Nej, det som överraskat forskarna betydligt mer är folk i parförhållanden. Det verkar helt enkelt som att paren har tröttnat på hela “Netflix and chill”-umgänget. Behovet av att komma ut och träffa lite annat folk och ha lite egentid är kanske större än någonsin, och tiden då vi längtade efter att träffa våra partners mer verkar vara ett minne blott. Är du trött på att se din partner lufsa runt i pyjamasen? Då är du alltså inte ensam.

Kämpar ni på med sexlivet därhemma? Eller är det tvärtom bättre än någonsin? In och diskutera med andra om sexlivet under pandemin i vårt forum!