Ditt/dina bästa recept!
Eller ja dom behöver ju inte vara dina egengjorda , men dina favoriter om inte annat
Det gäller alla olika recept :
Mat
Efterrätter
Drinkar
Bullar/kakor osv
Behöver lite nytt känner jag ..
Eller ja dom behöver ju inte vara dina egengjorda , men dina favoriter om inte annat
Det gäller alla olika recept :
Mat
Efterrätter
Drinkar
Bullar/kakor osv
Behöver lite nytt känner jag ..
CHOKLAD TOSCA KAKA
Tid: 25 min + 45 min i ugnen + 10 min i ugnen
200g mörk blockchoklad
2 dl vetemjöl
175g smör
½ tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk snabbkaffe/finmalet
3 st ägg
Toscasmet
100 g hasselnötter
2 msk ljus sirap
100 g sötmandel
2 msk mjölk
100g smör
2 msk vetemjöl
2 dl socker
1 ½ msk kakaopulver
Tillbehör: ev vispad grädde
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund
bakform, ca 23 cm i diameter, gärna löstagbar botten.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem på svag
värme tillsammans med matfettet. Ta från värmen. Tillsätt
sockret i chokladblandningen. Blanda därefter ner ett
ägg i taget och rör mellan varje.
3. Blanda kaffepulver, vetemjöl, bakpulver och rör till en slät
smet. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen
av ugnen i ca 45 min.
4. Gör toscasmeten medan kakan gräddas. Grovhacka
nötterna, mandeln. Mät därefter upp resten av
ingredienserna i en kastrull och sjud upp blandningen
under omrörning.
5. Ta kastrullen från värmen och tillsätt nötblandningen.
Bred toscasmeten över kakan och ställ in den i ugnen
Igen ca 10 min.
Kakan behöver inte vara helt genomgräddad utan kan
Gärna vara lite kladdig i mitten.
Mmmm smakar smaskens?..gott i gott gott
En god fisk till vardags
Senapsfisk;
blanda några matskedar senap, citron, salt o peppar med en burk creme fraiche. Lägg valfri vit fisk i en ugnsfast form och bred röran över och in i ugnen i 175 grader i 20- 30 min. Mums!
vad gott det lät .. båda 2
Mer mer
Aivar bröd
7dl vatten
50g jäst
1krm salt
Vetemjöl kanske12-13dl vet inte riktigt
Jäs ca30 min
Kavla ut som bulldeg bre på Aivar relich rulla ihop till limpa
Jäs ca45min
pensla med ägg strö på vallmofrön
Grädda i 225g i ca 10min
vad är Aivar relich ?
Fyllda pannbiffar:
500 g köttfärs
1 gul lök (ej nödvändigt men, älskar lök )
1-2 ägg
6 msk ströbröd
12 msk vatten
Salt
peppar.
Fyllning
Fetaost
hackat smörgåsgurka
Finhackad rödlök.
Sås:
1 grönsaksbuljong
CremeFraiche franska örter eller någon annan smak.
1 dl Milda minimat.
Gör såhär:
Gör iordning pannbiffröran. Gör ganska stora, platta, och lägg i så mycket fyllning du vill ha. Och rulla sedan ihop dem.
Stek på låg värme tills de är genomstekta.
Servera med potatis och grönsaker! Jättesmaskigt och lätt!
(har kommit på detta själv och är inte så bra på att förklara... Men, hoppas det det går bra om du väljer att testa )
Falsk tosca kaka
Kakan
4ägg
6dl socker
3dl mjöl
2tsk bakpulver
8msk kakao
2tsk vaniljsocker
2krm salt
175g smält smör
Smeten
75g smör
2dl socker
1 1/2dl grädde
1dl sirap
1 påse kokos
Vispa socker och smör blanda i de övriga ingredienserna till kakan häll i en smord ugnsplåt
Grädda 12-15 min i 200 grader
Koka smör, socker, grädde och sirap blanda sedan i kokosen rör hela tiden bränner annars fast. Häll smeten på den varma kakan
Grädda i ca 10 min
250 g spagetti
1 grillad kyckling
4 hg räkor
3 msk smör
½ tsk curry
½ tsk paprikapulver
3 msk vetemjöl
3½ dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl torrt vitt vin eller 1-2 msk citronsaft
1-2 paprika
+ soya, salt, örtsalt, lökpulver och riven ost, efter behag.
Koka spagettin som sedan breds ut väl avrunnen i smord ugnsform. Droppa gärna över lite soya, och örtsalt.
Bena ur kycklingen och rensa räkorna. Blanda med spagettin.
Stuvning: Fräs smöret tillsammans med curry och paprikapulver. Rör ner mjölet och späd med vatten, buljongen, mjölk, grädde, vitt vin eller citronsaft.
Låt sjuda till ”tjock smet”.
Häll på stuvningen över spagettin och dyl. Tillsätt paprikan/paprikorna. Ta lite ytterligare soya, och salta med lökpulver.
Strö riven ost över.
In i ugnen, ca 25 min i 250 grader.
Aivar relich = nån paprika guga jätte gott