• Lilja84

    Ditt/dina bästa recept!

    Eller ja dom behöver ju inte vara dina egengjorda , men dina favoriter om inte annat

    Det gäller alla olika recept  :
    Mat
    Efterrätter
    Drinkar
    Bullar/kakor osv

    Behöver lite nytt känner jag ..

  • Svar på tråden Ditt/dina bästa recept!
  • PeggyLee

    Fråga igen... Tror ni att det går att göra ugnspannkaka med en bit rökt bor isället för fläsk???

  • lumewi

    Rökt bor?
    Jag brukar ha i det jag känner för, feta, oliver, skinka mm så det går säkert bra.

  • PeggyLee

    Ja kära tider *skäms*
    Naturligtvis menade jag rökt BOG!!! Ber om ursäkt

    Tack i alla fall!

  • glammis

    jättegod och kaloririk pasta!

    sås: cocktailtomater, ärtskidor, minimajs, matlagningsgrädde, creme fraiche tomat och basilika, massor av knaperstekt bacon och grillad kyckling
    koka färsk pasta och ha till - mums!

  • Snuffsa

    Provade att göra Kina-grytan som jag hittade här ikväll! Och den blev jättegod. Rekomenderas!

  • Lilja84

    putt putt

    Någon som har goda recept med dipp och tillbehör ?


    Livet kan ge dig skit ibland , men då plockar man upp det och slänger det i soporna
  • Nettan73

    Dippa blomkål (och andra grönsaker) i ajvar- dipp; blanda creme fraiche o ajvar relish efter smak, salt o peppar - dippa o njut!

  • PeggyLee

    Hallå tjejer!
    Har ni ngt mumsigt recept på en enkel rabarberpaj?
    Mvh Peggy (som har en hel hög med rabarber i trädgården... )

  • Ärtan1

    Hittade den här på fl och åt den igår... sååååå god

    Knäckig rabarberpaj

    2-3 dl socker
    2 dl och 2 msk mjöl
    125 g smält smör
    1 ägg
    Rabarber
    3/4 tsk bakpulver

    1. Lägg rabarbern i en ugnsfast form.

    2. Vispa ihop 1- 1½ dl socker, 1 ägg och 2 msk mjöl.

    3. Häll över rabarbern och grädda i 200 grader i 10-15 minuter

    4. Tag under gräddningen fram en kastrull coh smält smöret.

    5. Rör i 1 - 1½ dl socker, 2  dl mjöl och 3/4 tsk bakpulver och värm upp.

    6. klicka ut smeten över rabarberna, den behöver inte täcka allting för smeten sväller i ugnen.

    7. In i ugnen igen tills allt fått fin färg.

  • Cyril

    Ärtan1: Tänkte testa rabarberpajen för den verkar ju super! MEN, undrar bara: Ungefär hur stor ugnsform är degen/smeten ämnad för?

Svar på tråden Ditt/dina bästa recept!