• SkåneM

    Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)

    Ja, jag tycker det vore intressant att få höra från någon som fått cerklage om när de fick det, hur det gick till osv.

    Vi har inte fått diagnosen svag livmoderhals men jag är själv rätt säker på att det var det eftersom de inte hittade något annat fel och min dotter föddes levande och frisk (men för tidigt så hon klarade sig inte).

    Kan man få diagnosen om det redan hänt? Är det inte först vid nästa graviditet de kan se det?

  • SkåneM

    Fillifjonkan: Vilken otrolig pärs ni har varit igenom och ett enormt GRATTIS till att ni nu har en liten pojke!

    Asjaky: Läste i din presentation att hjärtat slutade slå. Satte förlossningen igång pga av svag livmoderhals eller var det en annan orsak till att ni förlorade barnet?

    Ni som vet: I vilken vecka sätter man in cerklage?

  • SkåneM

    asjaky: För mig satte det igång med värkar och troligtvis hade jag då redan varit öppen ett bra tag. Ringde in till barnmorskan som inte tyckte det var något att oroa sig för men när värkarna blev mer regelbundna skulle jag bege mig till sjukhuset när vattnet gick. det gick alltså rätt snabbt för mig men vet ju inte hur länge jag hade varit öppen.

    Jag hade ont av värkarna men det gjorde inte ont att föda fram mitt barn (var då i 22+6). Gjorde mer ont när jag fick dropp för att värkarbetet kunde fortsätta så moderkakan kunde komma ut. Hade rejält ont innan de sövde mig för operation (pga att moderkakan inte kom ut)

  • SkåneM

    Vettan: Varför tyckte läkaren inte att det var bra att du blev gravid efter 3 månader?
    För oss har det nu gått 2 mån sedan vi miste vår dotter och vi försöker bli gravida igen (BIM sön så håll tummarna).

  • SkåneM

    Mian80: Läste att du förlorat ditt barn efter 22+6. Min läkare sa till mig att det inte kunde bero på svag livmoderhals då jag förlorade min Ellen efter 22+6 för det var fel tidpunkt i graviditeten! Han sa att antingen sker det tidigare runt v 20 eller senare kring v 27-28.

    Själv trodde jag helt klart på att orsaken var svag livmoderhals men doktorerna verkar övertygade om att det var en infektion. Blir helt schizofren av detta! Trodde jag inte skulle vara med i denna tråden längre men nu vet jag inte...

    Vid nästa graviditet ska jag kräva både regelbundna odlingar och kontroll av livmoderhalsen, kan ju har varit båsa sakerna också!

    Kram på er alla!

  • SkåneM

    De tog prover på moderkakan och på Ellen men alla de provsvaren var negativa, dvs inga tecken på infektion.

    Läkaren tyckte inte att händelseförloppet stämde med svag livmoderhals eftersom jag fick sammandragningar och vattnet gick.

    Själv är jag orolig för att det var en kombination av båda sakerna.

    Hur lång är en "normal" livmoderhals?

  • SkåneM

    Asjaky: hur gör de för att konstatera svag livmoderhals nu efteråt? Eller blir det uteslutningsmetoden, dvs om de inte hittar någon annan orsak? Du fick väl cerklage denna gången? Hade de inte konstaterat att du öppnar dig då eller var det i förebyggande syfte? höll det inte eller hur miste du barnet denna gången? Förlåt alla frågor men det är så mycket som snurrar i huvudet inför en kommande graviditet och så mycket oro. Förstår inte hur man ska pala med all oro men är väl som med allt annat, man gör det för att man inte har något val.

    Ledsen, detta piggade ju kanske inte upp. Men är helt säker på att det går bra för er nästa gång! Det ska det helt enkelt göra!!

    Kram

  • SkåneM

    Tack för svaren Asjaky! Låter som en bra ide att planera graviditeten innan med sjukhuspersonalen. Är ju så orolig för att man inte ska få rätt stöd (får väl kämpa som en galning som vanligt).

  • SkåneM

    Asjaky: Sa läkaren hur de ska hålla koll nästa gång på ev infektion? I mitt fall tror de ju också på infektion nu men det gör mig så orolig. Hur ofta ska man kollas? Hur snabbt är förloppet dvs från man får infektionen till man mister barnet? När jag miste Ellen såg de inte infektion hos vare sig henne eller moderkakan så de sa att det var en "tidig" infektion men hur kan man då undvika att det händer igen? Är så orolig för detta.....Litar inte alls på sjukvården.

Svar på tråden Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)