Inlägg från: Melancholic |Visa alla inlägg
  • Melancholic

    2004 - juli - föräldrar del 4..........

    sådär då, då har man med den.

    filur: det är roligt när dom kan uttrycka sig sådär bra ändå ;)

  • Melancholic

    disel: grattis till lillkillen! :) hoppas allt fortsätter gå bra där hemma!

  • Melancholic

    hehe, fan vad roliga era ungar e som röjer till olika låtar. william brukar mest röja till när han själv sjunger herr gurka! haha. annars är det jag som röjer här hemma till lucas prata - and she sais ;)

  • Melancholic

    pejuliatra: urs då stackarn. vet hur min son var när han käkade pencelin i vintras och vart lös. var helt frätande bajset och aj vad ont han hade :( hoppas det går över för henne snart!

  • Melancholic

    fan för höst och förkylningar säger jag bara..nu sätter det igång igen. förhoppningsvis har dom väl lite mer motståndskraft än förra hösten/vintern. plågsamt å se sonen sitta och ta ett djupt andetag innan varje tugga mat. å typ sitter å flåsar å till slut inte äter alls.

  • Melancholic

    guldhjärta: självklart, välkommen! söt liten tjej du har!

  • Melancholic

    ja, det är lustigt hur lika dom e också..skönt å veta att man inte är den enda som tycker det är lite körigt ibland. jäkligt rolig ålder också!

  • Melancholic

    man får se hur det blir i år. nu går sonen på hostmedecin å håller väl på å bli kvitt förkylningen nu för virusprickar börjar dyka upp och det brukar kunna vara tecken på att det håller på att avta..
    förra vintern var ju djävulsk, var förkyld konstant. iof hyffsat pigg för det mesta men fick ju bakterier vid ett tillfälle som satte sig på både ögon, öron och neråt luftvägarna så där vart det pencelin. tycker inte han är mer sjuk än vanliga precis. vart magsjuk 2 ggr tror jag. är glad så länge det bara är vanliga barnsjukdomar han får å inte nåt som består. har han tur så blir han som mig senare och bygger upp ett superförsvar. jag e aldrig sjuk!

  • Melancholic

    verkar gå vinterkräksjukan på dagis och skolor nu..vi har inte fått det än *peppar peppar*

  • Melancholic

    krulltott: ja det är jobbigt med magsjuka ungar om man har fobi mot kräk kan jag tänka. sonen har redan varit magsjuk 3 ggr(tror jag). första gången var han 11 månader, då fick jag lite panik men jag tror att dom flesta tycker det är lite lättare att greja när det är barnen..

  • Melancholic

    min son tycker mycket är läskigt, dock itne mörker så mycket. nästan allt annat är det dock. men dom blir ju mer och mer medvetna om saker som sagt. och trotsen har verkligen börjat visa sig nu. ett extremt uppmärksamhetsökande konstant. så fort man koncentrerar sig på något annat så är det bus eller skrik osv. får man inte som man vill så slåss man.
    det där med att titta på en och sen kasta saker i marken känner jag igen mycket! så jobbigt!
    det lustiga är att min son är väldigt lugn och "snäll" när man är ensam med honom, men så fort man är flera så ska han testa den har är minst van vid. mig är det inte så stor vits med medans han gärna kan gå loss på pappan sin eller någon av mina vänner. men det beror mycket på personen och deras sätt att hantera hans bus på!

  • Melancholic

    krulltott: hua vad jobbigt! knepigt med sånt därnt..hoppas det någon gång går över iaf!

  • Melancholic

    oj oj oj vad dött det har varit här nu då ;) är det bara jag som inte ligger i gravidkrämpor nu lr? :P

    hur vet man förresten när trotsen verkligen är riktig trots?
    jag menar vid 1 år så började den egna viljan ta ut sin rätt, när 2 år började närma sig så har testandet varit från morgon till kväll men när är det trots då? eller är det trots light man har hemma nu och det kommer vara kaos lagom till 3 år eller? förstår inte riktigt när man får kalla det för det!?

    måste bara lägga in lite skryt också, är så impad av att min son kan så många färger nu. han kan peka ut röd, grön, blå, gul, svart, vit, rosa, lila och orange :D *stolt*

  • Melancholic

    dotter04: jo det är väl sant. ligger väl där nånstans mellan 1 och 3½ och är bättre och sämre i perioder. tycker ofta det är ett sånt himla snack om det här att "det där är inte trots, vänta tills dom är..".

    erik: å vad jag längtar tills jag får gå på kvartsamtal igen. har ju aldrig tid att hämta nuförtiden och allt går så snabbt på morgonen så man hinner aldrig prata så mycket med personalen om hur han är på dagis. hör bara småsaker hit och dit. har fått för mig att william också får klippa på dagis för han tjatar om det hemma och när han frågade om saxen en morgon på dagis så sa dom att det var för mycket "små" barn där(hm, trodde han räknades bland de små hehe).

  • Melancholic

    min kille gillar inte alls tecknat. intresserar honom inte alls. astrid lindgrens filmer har dock verkat ganska roliga så ska införskaffa någon sån. däremot så brukar han tycka sånt som vi kollar på är roligt ibland typ "americas funniest homevideo" osv, men det är ju inte så konstigt. är mycket tokiga djur osv. en av de få sakerna han vänder huvet till iaf "oj han ramla" osv :P

  • Melancholic

    simrin: hehe, roligt att hon har en bestämd smak ;) min son är inte så brydd i hur sakerna ser ut alltid men det är ju inte ofta han vill ha de "snygga" kläderna man köper utan det ska enbart vara de bekväma. så det gäller att ha "mjuka byssorna" rena at all times. fast ibland vill han vara som mamma och pappa å då ska man ju såklart ha jeans :P

    min kille kom hem med sitt första egengjorda armband från dagis igår. dagen innan, när det inte var färdig så hade han berättat för dagispersonalen att det var till pappa men när han kom hem så lät det annorlunda "ja ha de själv" hehe. svårt att hajja att småttingarna kan göra sånna där grejjer. ganska pillrigt ju! ska nog köpa hem lite pärlor jag!

  • Melancholic

    ja det är ganska bra när man har livliga barn med småpyssel eller saker man kan sitta stilla med en liten stund iaf.

    jag har införskaffat kritor och målarblock, målarfärg, penslar och lera. ska nog köpa lite pärlor hem också så han kan få pyssla lite med det.

  • Melancholic

    mammasknodd, min son slåss för fullt när han blir arg. brukar bli inskickad på rummet om han inte slutar, för han gör en riktigt illa då han slåss med knytnävar. många blåmärken blir det. hoppas på att han aldrig börjar bitas för det lär nog göra ännu ondare :S

  • Melancholic

    Erik: min kille har mycket mardrömmar nu. vissa ggr är han ledsen å berättar vad han drömt om. andra ggr vill han bara sitta med oss i soffan eller så kommer han upp å lägger sig jättenära mig i sängen. tror det händer så mycket nu för honom mitt i trotsåldern, å på natten går han ju igenom allt det som hänt under dagen. inte undra på det blir lite jobbigt ibland. tror det är så periodvis..går nog över..

Svar på tråden 2004 - juli - föräldrar del 4..........