Inlägg från: Myran H |Visa alla inlägg
  • Myran H

    Hur kan man tro på horoskop?

    Alltid intressant att se vetenskap kallas för "gissningar" (händer ganska ofta i diskussioner om universum, evolution och så vidare) på sådana här ställen som är helt och hållet datorbaserade. Jag menar, hur tusan tror man att datorerna man använder är konstruerade? Hopmonterade på måfå, "det här kanske funkar HOPPSAN den kan räkna!!"

    Mindre intressant, mer beklämmande är att en del blandar ihop astrologi och astronomi, eller tror att de är jämbördiga. Att astrologi är en vetenskap. Att astrologi är logisk, att det är "klarlagt" hur planeterna "påverkar oss".

    Det går ju inte att övertyga en troende, men för de intresserade (antagligen mest icke-troende), här är en trevlig liten länk: www.badastronomy.com/bad/misc/astrology.html

  • Myran H

    Janne, vetenskapsmän kan väldigt väldigt ofta svara på "varför" och "hur", det är ju det deras jobb HANDLAR om. Inte på ALLA frågor ? men det är de knappast ensam om?

    För övrigt funkar, säg, Newton riktigt bra ännu efter trehundra år. Dagens vetenskap bygger på´gårdagens vetenskap, och morgondagens vetenskap bygger på dagens. Och tänk så finurligt att det är INBYGGT i vetenskapen att ifrågasätta rådande kunskap. Det gäller knappast astrologi!

Svar på tråden Hur kan man tro på horoskop?