Inlägg från: Miani |Visa alla inlägg
  • Miani

    Barn som är sydamerikansk/svensk

    Min man är från USA men hans familj härstammar från Mexico - "hispanic", alltså. Gills det...? :)

  • Miani

    Hej Lisa F! :)
    Mycket var annorlunda i USA, men mycket var också likt. På ytan likt, kanske jag ska säga. Det jag tyckte var annorlunda var folks beteende, lägre standard på hus o s v där än här och så det totalt uppfuckade sjukförsäkringssystemet... :( Det var främst därför vi bestämde oss för att bo i Sverige istället - här måste man inte ha värsta superförsäkringen för att skaffa barn och här finns föräldrapenning! ;) Här trivs vi båda två så här stannar vi!
    Firar ni Día de los Muertos eller liknande nu snart - gör man det i Colombia, förresten? Det är mest jag som jobbar på att vår dotter ska få lära känna sin bakgrund, min man är inte så intresserad... Vi gör så att vi äter en god middag och har foton på min pappa och morfar (som är i himlen båda två ;)) på bordet och håller ett litet tal till dem och så. Lite försvenskat får det bli, det skulle nog inte vara så uppskattat med party på gravarna här... ;)

  • Miani

    Hej Lisa F!
    Vi äter mest svensk mat, men ibland gör (mest jag) "spanish rice", refried beans etc. Maken gör goda tortillas och enchiladas! Sen har vi börjat göra tamales till jul. Min svärmor skickade över ett litet kit med masa harina och majsblad, så det blir tamales i år igen - mums!!

  • Miani

    Hej Lisa F!
    Tamales är en deg av grovt majsmjöl som smetas ut i torkade majsblad och fylls med kött eller kyckling, vitlök, chili m m och ångkokas. VRÅLGOTT, men väldigt pyssligt att göra och tar halva dan minst...så det äts oftast till högtider och så. I min mans släkt samlas alla kvinnor innan jul och gör det tillsammans - mysigt!
    San cocho - vad är det?
    Min mamma kommer hit i helgen, det blir kul! Vad ska ni göra? Ha det bra!
    Kram från Maria

  • Miani

    Lisa F: har lagt in recept på tamales i din gästbok! San cocho låter verkligen supergott, påminner nog lite om pozole, en mexikansk soppa med kött, hominymajs, vitkål och kryddor som också äts med ris, koriander och lime. Gud, vad jag blev hungrig... Kan jag få det receptet? :)

Svar på tråden Barn som är sydamerikansk/svensk