Inlägg från: abnocto |Visa alla inlägg
  • abnocto

    Hur mkt växer man efter fått mens ???

    Är det någon som kan tala om hur mycket mer era döttrar har vuxit efter de fått mens? Vissa säger 5-10 cm, andra att man inte växer alls, men hur är det i verkligheten?
    Min dotter 14 år fick sin första mens igår och hon är bara 155 cm lång. Nu är hon orolig att hon inte blir längre. Själv är jag 175 men av någon anledning är hon såååå liten. Hon har inte vuxit något sista halvåret, suck

  • Svar på tråden Hur mkt växer man efter fått mens ???
  • abnocto

    Nu tänds det lite hopp...............vi skulle vara nöjda med 5 cm till. Hoppas hoppas, för hennes skull.
    Någon har även sagt att fötterna slutar att växa först. Hon har stl 37 och har haft det i två år nu. Någon som har erfarenhet att ni vuxit fast fötterna varit still (lät väl roligt?)

  • abnocto

    Vad stöter man på för problem när man är liten tjej i samhället? Jag kan tänka mig att man måste visa framfötterna mer för att visa att man är duktig, eller har jag fel? Tas man på allvar?
    Nog för att hon har starkt självförtroende men det skulle vara intressant att höra "smås" inlägg.
    Än så länge tas hon för "barn" och får alltid presenter och gratissaker men hur roligt är det när man blir äldre?

  • abnocto

    Ja inte kan hon ha ärvt någon gen från mig för i min släkt är vi ALLA långa....

  • abnocto

    Roligt att läsa vad ni skriver. Hon verkar i alla fall populär bland killar, beror nog på hennes "gullighet".
    Idag är hon en 34 så det är inte lätt att hitta kläder heller när man INTE kan gå till barnavdelningen längre.
    Fast det är ändå konstigt när vi andra är så långa. Hennes lillebror är redan 15 cm längre coh det är inte populärt.

  • abnocto

    Tjejen är så modefixerad att hon sällan går till H&M, tyvärr. Här blir det MQ och jag vet inte vad.
    Men hon har fått barnbidraget så får hon köpa det hon tycker om och pengarna räcker till. Vi får väl se om hon får mer höfter nu när mensen kom

  • abnocto

    Det där med att man vuxit klart när man fått mens verkar inte stämma och bra är väl det. Får hoppas min dotter inte är ett undantag.
    Jag har inget emot korta damer men vill i alla fall att hon blir ca 1.60. Eftersom hon alltid varit kortast vore det roligt om hon växte till på slutet så hon slapp det någon gång.

  • abnocto

    Nu vet inte jag hur långa era föräldrar och syskon är men jag vill på intet sätt säga att det är fel att vara kort. Hos oss är vi alla långa, det är bara dottern som är kort. Skillnad är om vi alla varit korta, då hade det inte märkts så mycket. Men nu är jag mamman 1.75 och resten mellan 1.80-1.95 så jag tror hon upplever kontrasterna mer. Men det blev väl något genfel så vi får vara glada för att hon har skinn på nästan coh är duktig

  • abnocto

    Undraren: du behöver inte oroa dig, jag stöttar henne oavsett hur lång hon än blir. Hon tar själv upp det här emellannåt men jag har bara positiva svar såsom " korta tjejer är mer populära hos korta tjejer", "eftersom du är intelligent behöver du inte oroa dig", "var glad att du inte blev lång, det är värre" (jag har erfarenhet).
    Hon har varit hos läkaren som sagt att hon inte behöver oroa sig, hon borde bli minst 1.60 beroende på sina föräldrars längd. Och det tror ju ingen av oss på. och jag vill inte ljuga för henne men jag tror aldrig hon blir så lång. Tycker det är bättre att hon är medveten om att hon kanske blir minst i släkten och accepterar det. Och missnöjd är jag absolut inte, det är bara lite tråkigt när ALLA andra i släkten är så långa att en "mutation" måste ha inträffat hos henne.
    Att jag skrev här var bara för att jag ville höra om det hur det var när man fått mens. Ingen vet ju, hon kommer också att få ta blodprover nu för att kolla att det inte är något fel på struman, vilket kan vara ett fel enligt läkarna.
    Så gen GOD JUL och GOTT NYTT ÅR på er. Här sover fortfarandre tonåringarna så strumporna är fortfarande fulla (första gången jag är uppe först)

  • abnocto

    Man får hjälp om man är under 1.50 för det anses som "dvärg" om jag nu inte minns helt fel. Och man vill inte ge tillväxthormon i onödan för som många skriver, de kan ju växa massor senare i tonåren. Och man vill ju inte ge och sedan blir man uppåt 2 meter. Och det går bara att ge så länge man växer, har man vuxit klart är det ingen vits med det.
    Hormoner ska man nog akta sig för i onödan.

Svar på tråden Hur mkt växer man efter fått mens ???