Inlägg från: Lilla Flisan |Visa alla inlägg
  • Lilla Flisan

    Ledbandsoperation av hund...

    Jag opererade min gamling när hon var 10 år. Hela bakknät var helt söndertrasat, fanns vare sig ledband eller menisker kvar, bara massa krossat brosk. Hur som haver gjorde veterinären ett superbra jobb, och knät läkte ihop. Under den långa konvalesensen tappade hon dock vääldigt mycket muskler i rumpan, så hon kunde inte längre gå i trappan normalt eller hoppa in i bilen. Hon fick ett bra kosttillskott som verkligen gjorde susen (har hjärnsläpp för tillfället men vet eg vad det heter) samt fick akupunktur och blev laserbehandlad. Knät blev helt återställt men hon var för gammal för att bygga upp sin kropp muskelmässigt mera. Hon förblev aningen svag i rumpan, men levde ändå ett gott liv fram till sin död, som tragiskt nog inträffade när hon var 15år genom en hemsk olyckshändelse.

    jag tror det kommer att gå bra för din hund! Lycka till

  • Lilla Flisan

    men fyy!
    Det lät ju inte alls bra, lider med dig och hunden något oerhört. Att det inte går att göra något åt är som du säger, overkligt. Har dom öppnat benet på henne och tittat?
    På strömsholm är dom ju annars väldigt skickliga, har fullt förtroende för dom. Att hon är aggresiv, tror du inte det kan ha att göra med smärtan? En av våra stallkatter slet av ett ledband för ett par år sedan helt. Vi avlivade henne men veterinären sa att det kanske hade kunnat gå att ordna till "provisoriskt", men att efterbehandla en halvvild stallkatt var inte att tänka på, så vi lät henne få somna istället.

    fruktansvärt tråkigt när det händer. *tröstkram*

Svar på tråden Ledbandsoperation av hund...