• aster

    lugnande naturläkemedel för bebisar?

    Jag läste i tråden att du inte vill droga din dotter. Är det mindre en drog om du får henne lugn med ett naturmedel än med en vetenskapligt testad medicin?
    Jag skulle absolut inte ge mitt barn en naturmedicin som gjorde barnet trött och sömnigt. En sömnmedicin utskriven av läkare skulle jag använda i nödfall, eftersom jag litar mer på de kontroller som finns för medicinerna från apoteket.

    Lycka till, jag är säker på att ni kommer få sova bättre allihop, inom ett par månader!

  • aster

    Mylla:
    Jag sa att jag skulle använda sömnmedicin i nödfall. Självklart tycker jag att det är bättre att i första hand prova sömnrutiner, buffning, bära i sjal, kolla efter öroninflammation och tusen andra saker som TS kan få tips om här på FL. Jag tror också att det är en möjlig väg att bara se tiden an, eftersom 9-månadersåldern ofta innebär sömnproblem.
    Det jag ville säga med mitt inlägg var att "naturläkemedel" är mindre hårt kontrollerade, och att jag aldrig skulle använda ett sånt preparat på mitt barn. Jag tycker att om man söver sitt barn med ett växtextrakt så har man drogat sitt barn lika mycket som om man använt exempelvis Theralen.

  • aster

    Hej!
    Jag svarade inte i går kväll, men jag gör det nu i stället. Jag tycker inte heller att du ska prova theralen, kozzan. Det låter inte som att du har prövat riktigt alla sätt utom mediciner än.

    När det gäller valerianarot under kudden så skulle jag vara otroligt försiktig. Om det verkligen funkar så kan jag inte förstå att det funkar på något annat sätt än att ämnen från roten går ut i luften, bebisen andas in dessa ämnen och blir slö och lugn?

    Eller hur tror ni att det skulle kunna funka?
    Jag tycker verkligen att det låter som en drog!

    Välling på kvällen tycker jag verkar ofarligt, och det har funkat väldigt bra i min familj.

  • aster

    Kozzan: Är det just välling du inte vill ge henne varje kväll, eller gäller det alla vanor?
    Min erfarenhet är att det är just väldigt tydliga rutiner och vanor som hjälper mot sömnproblem. Vi har inte haft så jobbigt som du, tack och lov, men vi har ändå tyckt att det har varit hopplöst ibland. 4-6 timar per dygn låter super tufft, hoppas det vänder snart!

    Listo skrev väldigt klokt i inlägg 46 tycker jag.

  • aster

    "aster: jag vill inte skapa ett beroende, det är inte själva vällingen i sig jag är emot utan just att hon ska vara beroende av att dricka en viss sak innan hon sover. jag kan mkt väl tänka mig att ge välling vissa kvällar och kanske nåt annat de andra, typ gröt eller nån hemmagjord fruktsoppa el likn."

    Okej, jag tror att jag fattar hur du tänker. Det är faktiskt så att jag tänker tvärtom. Det vill säga att det är bra för små barn om tillvaron är förutsägbar och man gör på samma sätt varje kväll. Det blir en signal om att natten är på väg som barnet kan förstå. Jag att det kan gå lättare att somna om man har ätit nåt inan man går till sängs, man blir lugn och trött när magen är full. Anser du att det också är ett beroende?
    Jag tror inte att det spelar så stor roll precis vad du ger din dotter på kvällen, men jag tror att det hjälper att äta på samma plats och att du gör en rutin av kvällsmålet. Många har ju kvällsbad som rutin också.

    Deta är bara mina åsikter om vad barn behöver, kanske har du mer rätt, vad vet jag.

Svar på tråden lugnande naturläkemedel för bebisar?