Inlägg från: Aussielotta |Visa alla inlägg
  • Aussielotta

    Det supergoa gänget del IV

    Syster --> Läkaren sa inte vad det kunde vara. Jag tyckte iofs att hon sa att det var trånga näsgångar, men när jag läste journalen så hade han helt fina näsgångar. Jag tror som jag skrivit tidigare att det kanske har med körtlarna bakom näsgångarn, att de kanske är förstorade?

  • Aussielotta

    Så har man varit på efterkontroll. Allt såg finfint ut. Jag fick mycket väl godkänt i knipning. Hon tyckte jag knep jättehårt. Känns så himla skönt att slippa tänka på det, även fast jag borde fortsätta med det ett tag till.

    Preventivmedel snackades det också om. Blir en kopparspiral för min del tills dess jag ammat färdigt, då blir det p-piller igen. Trivs så bra med mina Yasmin, vill inte köra några Cerazette minipiller eller vad de heter. Har inte funkat med några andra p-piller eller minipiller förutom Yasmin och dom måste jag ju vänta med tills efter amningen. Hormonspiral är för dyr och dessutom vet jag inte hur jag reagerar på dom hormonerna, nä, så det får bli en kopparspiral, som ju också är gratis. :)

    Syster --> Skrikperioder kan ju vara allt från närhetsbehov, hunger eller gaser i magen. Det är ju jobbigt att bära på bebisen hela tiden och det är ju inte alltid det hjälper heller. Ett bad är gott för bebisen. Viggo är alltid lugn och mysig när han får bada, men det orkar man väl knappast göra varje kväll...

    Det är jobbigt när dom är skrikiga på kvällarna. Man blir liksom frustrerad, man är ju så otålig nuföritden också på grund av att man är trött. Svårt att ge tips på vad man kan göra åt det.

    Viggo har fortfarande gaser och lite besvär av dem trots att jag uteslutit mjölk ett tag nu i min kost. Vet inte om han iofs har mer eller mindre gaser än tidigare. Alla barn har väl gaser och ont i magen, så jag vet inte....känns jobbigt att börja med mjölk igen om han får ännu mer ont i magen av det, samtidigt som det är förbannat trist att köra soja- och havreprodukter för min del, smakar päck.

    Viggo är 8 veckor nu och jag har hört av en kompis att de kan bli gnällig vid just 8-9 veckor. Så det stämmer nog på Viggo för tillfället. Kanske det stämmer på din lillflicka också, Syster? Fast hon är väl äldre än Viggo, så det stämmer ju inte det heller, fast iofs så är nästa gnällperiod vid 12 veckor..

    Nä, nu måste lillgrabben verkligen sova, jag är som ett månsken. Har superont i huvudet och måste verkligen få sova lite. Hemmet ser ut som ett bombnedslag också...orkar inte städa.

    Tjipp så länge!

  • Aussielotta

    mia --> Ja, det har du ju faktiskt rätt i det där med "sova middag". Jag brukar gå ut med Viggo ungefär vid samma tidpunkter varje dag, typ mellan kl 12/13-15 och då sover han som en stock. Idag var jag ute tidigare mellan 11-1230 och när han kom hem fick han mat och var jättekinkig när han satt i babysittern. När jag tog upp honom märkte jag att han bajsat och det var inte lite heller. Härligt iallafall, då vet man varför han kinkade ås mkt idag - han ville få ut en blaffa bajs helt enkelt. Fick ta av honom kläderna och tvätta honom i handfatet och sedan leka lite (nu var han ju på gott humör igen, som en solstråle) på skötbordet och sedan la jag honom i babygymet och han sov där i 2 timmar. Försökte sova då, men jag var så övertrött att jag inte kunde koppla av. Jobbigt.

    Sessa --> Jobbigt att Leon inte kommer till ro. SKriker han eller är han bara gnyende och vaken? skriker han inte så låt honom bara ligga i sängen och "prata" lite, så småningom somnar han (förhoppningsvis): Gillar han nappen? Har han ont i magen kanske?

    Mia --> Jag skulle coksåe vilja att Viggo gillade babybjörnen. Nu gör han inte det, inte kul när det blir en kamp att få ner honom i den. Hade varit så mkt enklare liksom.

    Kram!
    Kram på er!

  • Aussielotta

    Vi kör också med minifom sen andra veckan. Går åt väldigt mycket. Undra om man skall öka på dosen nu när man använt det ett tag eller köra på som vanligt? Jag vågar inte sluta, vill inte att han skall få så mkt magont han hade i början. Fast jag komemr knappt ihåg hur han hade det i början. Kanske det inte var så mkt magont som jag upplevde det då, i början var man ju mer ovan vid läten, beteenden och upplevde kanske att han hade mer ont än vad han hade.

    Idag har det varit en väldigt bra dag sen Viggo fick ut sin bajsblaffa. Han har sovit nästan hela tiden. Den tid han inte sovit har han skrattat och skojat. INte en sur min nångång. Härligt. Nu sover han igen i soffan. Konstigt hur det kan ändra sig så från dag till dag.

    Köpte en dvd idag med akvarium-bild. Tänkte att Viggo kunde sitta och titta på guldfiskarna som simmar och höra bubblorna som bubblar :) Som omväxling från Ordjakten och 7th heaven...haha...

    Skall snart se om han vill ha lite käk till så jag kan gå och lägga mig :) Sjukt trött.

  • Aussielotta

    Q --> Men hur länge sitter du med Elina i sjalen då? Lägger du henne i sin säng sen då eller hur gör du? Vaknar hon inte då?

    Igår ville Viggo givetvis inte sova när jag ville, typ vid 23-tiden. Nä, han ville vara vaken, han hade ju sovit hela dagen istort sett, så han var ju inte särskilt trött. När klockan närmade sig 0030-tiden så fick min sambo ta honom. Han la honom i hans knä och vips somnade han. Märkligt. Han la in honom i vaggan och sen somnade han gott. Jag är dock sjukt trött även idag. Blev inte mkt sömn inatt ändå på nåt sätt. Så avhuggen sömn liksom. Å idag är det fint väder så det får bli promenad och sen måste jag ner till stan och handla nån present till min sambo som fyller år i morgon. Ett jäkla springande fram och tillbaka alltså :)

    Oj, nu gnyr lilleman lite. Kanske dags för mat.

    Kram

  • Aussielotta

    Christina --> Jag är i stort behov av att få uppfräschning av håret. Måste klippa ohc slinga håret. Min frisör brukar göra hela kitet, men jag tycker att hon färgar bättre än hon klipper. Jag vill klippa av en del av håret, men vet inte om jag skall låta henne klippa det kortare, hon är ingen sån där trendig frisör, utan lite väl traditionell...trist. Får kanske bli klipp nånannanstans, slingor hos den gamla vanliga.

    Idag har vi haft släkten här på tårtkalas. Min sambo fyllde 38 (!)...gammal!...hihi...Det var riktigt trevligt, men lite väl stojigt med mina brorsbarn för VIggo. Hoppas att de inte var förkylda. Det var snorigt i näsan på lillflickan på 2 år, men verkade som det var gammal förkylning och inte smittsam. Får hoppas på det. Jag hann inte äta på hela dagen och någon tårta kunde jag inte äta pga undviker ju mjölk. Nu har jag fått i mig köttfärssås och spagetti som mamma hade med sig. SNällt och gott!!!! Viggo ligge rpå soffan och tar det lugnt. Det var som sagt en stojig dag och han orkade inte riktigt ett tag, så han slockade på vår säng i en timme ungefär. Sen fick han mat och var hur go och skrattig som helst när min svärmor gullad med honom. Kul för henne att han var så härlig mot henne! Det är hennes första barnbarn, så det är ju roligt!

    Nä, dags att kolla på teve!

    Kram på er!

  • Aussielotta

    Godmorgon tjejer!

    Inatt har jag fått sova mycket, även fast Viggo valde att vakna med ganska täta intervaller. Igår hade vi kalas för Jonas och vi var sjukt trötta efter det och all städning osv. Viggo la sig 2115 och jag somnade 2140. Sov till kl 01, gott med de där första timmarna av sömn. Sen vaknade han vid 04 coh sedan kl 07, då han var rejält täppt i näsan. Han kunde inte andas genom näsan när han fick nappen. Då är det illa. Han fick nezeril coh nös ut världens största snorbuse!

    Han är så söt min lilla skatt. Jag har konstaterat att han är inne i en utvecklingsperiod och är lite klängig. (kolla www.barnsidan.se/cldoc/65.htm, där står det vilka veckor som utvecklingsperioderna är). Vill köpa boken men det verkar som om den inte finns längre....?!??!

    sessa --> Roligt med topsen i rumpan. Jag har testat med en febertermometer för att få ut hans gaser, men det har inte lyckats. Han har hittills inte sprutlackerat mig eller skötbädd med bajs, han gillar däremot att kissa i det fria...hihi...Inte lika jobbigt, men ändå söligt.

    Mia --> Jättefin bild i lokalblaskan! Tycker inte att ditt hår ser trist ut. Men jag vet vad du menar, jag känner likadant, det var i november jag fixade mitt hår också och det är ju ett jäkla tag sedan nu....tiden går fort!

    Oj vad Viggo nyser nu. Hoppas han inte blivit sjuk av mina brorsbarn.....man vet ju aldrig...

    Är dte nån som vet när bebisar börjar greppa medvetet om saker och ting?

    Vad gör ni för att aktivera era små bebisar? Sitter ni med dem i famnen och skojar eller hur gör ni?

  • Aussielotta

    Syster --> Kolik är ju kopplat till magbesvär oftast och då skall de skrika helt otrösteliga flera timmar per kväll. Allt enligt min bvc-sköterska. Kolik brukar ju också som du säger gå över vid 3 månader ungefär. Hur länge skriker Maja när han är sån? Det kan ju vara en av de där utvecklingsperioderna som jag skrev om. Måste köpa den boken!

    Jag trodde också at Viggo hade kolik pga magont, men han skriker liksom nästan aldrig. Han skriker eller rättare sagt gråter och putar med underläppen när han är lite ledsen eller känner sig ensam. Ibland gråter han hejdlöst, dvs skriker så att han nästan inte får luft. Vet egentligen inte vad anledning är då, oftast kan jag inte hitta nån orsak till skriket, men det går över när jag tar upp honom och viskar tyst til honom. Kanske är han då lite överstimulerad och trött?

    Härligt med Greys Anatomy imorgon. Jag tror jag vet vad som kommer at thända...tror jag läste det i nån tidning....hehe....Imorgon är jag dock bjuden på tupperwareparty hos en kompis. Mitt ex:s fru skall också dit. Jag vet att hon itne är så förtjust i mig av nån konstig anledning. Känns nästan som hon är lite svartsjuk fortfarande...trots att hon och mitt ex är gifta och har tre barn och jag har sambo och ett barn. Nåväl. Vet inte om jag orkar gå på tupperwareparty, missar ju Greys anatomy och dessutom vet jag inte om jag orkar ta med Viggo. Alternativet är att lämna honom hos min sambo. Vet inte om jag tycker det är så snällt att han skall få ta hand om honom precis när han kommit hem från jobbet för att jag skall gå på nåt som jag egentligen inte känner för....

    Kram på er!

  • Aussielotta

    Jag har märkt en konstig grej de senaste typ två veckorna...När Viggo får bröstet och börjar suga så sätts ju som vanligt utdrivningsreflexen igång på båda brösten och det känns som det strömmar till mjölk liksom. Numera gör det riktigt riktigt ont när utdrivningsreflexen kommer igång, det stramar ända upp i armhålorna, känns som nån drar i bröstet riktigt riktigt hårt (hur man nu gör det....?!)...svårt att förklara, men det sticker och gör riktigt jävla ont i några sekunder tills han kommit igång ordentligt. Nån mer som känner så? Kanske han suger hårdare nuförtiden?

  • Aussielotta

    Hallå på er!
    Mia --> okej, internetbokhandeln får jag kolla på. Kanske finns den på wettergrens i stan här, får gå och kolla idag.

    Det blir Tupperwareparty idag ändå tror jag. Kan vara lite roligt att komma i väg några timmar. Behöver ju inte sitta där halva natten, med tanke på att Jonas har viggoliten hemma. Får pumpa ut lite fräsch mjölk idag då så han kan mata lilleman.

    Inatt var hans nästäppa värre än värst. Det låter som han är krustorr i nosen och har jättesvårt att andas. Tog i lite nezeril och då nös han jättemycket, det blev lite bättre, men sen på morronkvisten var han kass igen. Så synd om honom, för man märker att han inte har någon behaglig sömn då han kämpar att andas genom näsan. Idag skall jag köpa två luftfuktare av keramik som man hänger på elementet, skall se om det blir bättre. Även JOnas är tät i näsan om nätterna, kanske hjälper luftfuktare då. Hoppas!

    Ingen som känner av onda utdrivningsreflexer??

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV