Inlägg från: Aussielotta |Visa alla inlägg
  • Aussielotta

    Det supergoa gänget del IV

    Jag brukar använda inotyol när Viggo har lite röd rumpa, men även när han inte har röd rumpa i förebyggande syfte. Funkar bra.

    Vi har ännu inte varit på restaurang med Viggo, det beror nog mest på att han inte skall vara ute i stora folkmassor ännu. Jag längtar till den dagen vi kan gå ut med honom på tex restaurang eller ut och fika med honom. Men just nu vågar jag inte det.

    Idag har jag varit ute på en långproemnad med två kompisar. Väldigt kallt var det. Viggo blev jättetorr och fnasig i pannan. Han gillade INTE att ha mössan på när han var så torr. Hur fixar man det lättast? Kan man ta bepanthen även i pannan?

  • Aussielotta

    Syster --> Åh, vilket fint foto på familjen!
    Men tror du att bepanthen verkligen är bra i pannan på bebisarna. Det är väl vatten i det och blir inte det torrt när man går ut i kyla? Tror jag skall testa lite idomin i pannan på honom. Olja brukar jag ha på pannan, men vet inte om det verkligen hjälper. Vad skall man ha i pannan direkt innan man går ut i kylan, för att det inte skall klia så i pannan på honom av mössan?

  • Aussielotta

    Syster --> Jag pratade med mamma om just krämer och salvor. Hon sa att man ITNE skulle ha Nivea i ansiktet, för den har vatten i sig....lustigt att du just nämnde NIvea. Jag hade Nivea på läpparna när jag var yngre :) Kanske mer för att det var "snyggt" då än smörjande då verkar det som. Jag tror inte det är nån fara att smörja på fm och gå ut på em. Jag tror jag kör med idomini i pannan, innehåller inte vatten tror jag.

    Nä, nu skall jag leta efter mjölkfria fiskrecept.... :)

  • Aussielotta

    Hej på er!

    Idag har jag och Viggo varit på första läkarkontrollen. Han hade gått upp 270 gram, väger nu 5170 gram och är fortfarande 58 cm. Hanhade inte vuxit nåt sen förra veckan, eller så har någon av syrrorna mätt fel. Huvudet hade inte heller vuxit, men även där kan ju nån av bvc-tanterna ha mätt fel. Huvudet är 38 cm nu iallafall. Han såg fin ut sa läkaren. INga problem alls med honom. Han skrattade och gurglade åt läkaren :) Gulligt!

    Läkaren sa att man kunde ta hydrokortison lite lite granna på fnasigt och prickigt parti i pannan, men jag tycker det låter konstigt att ta kortison i en sån litens panna...Nä, det får bli babyolja och idomin i fejan på Viggo.

    Mia --> Det är säkert inte något fel på Kajsas huvud. Viggos huvud växte mycket en vecka och då blev jag förståss orolig, men den här veckan växte huvudet ingenting...Så du behöver nog inte oroa dig.

    Christina --> Det går säkert bra med baby bath oil på killarnas ansikte, om det inte är vatten i det. Jag är lite försiktig med krämer i ansiktet, har bara kört DIdomin och babyolja i ansiktet lite granna. Inte mycket.

    Christina --> Härligt med massage! Jag har ett presentkort på Hagabadet i Gbg på 1500 pix, som jag skall utnyttja när jag kan. Tror jag skall vänta lite tills jag kan vara iväg ett par timmar, vill ju bada och utnyttja gymet också när jag ändå är där :) INgår liksom i priset.

    Jag är inte yr i bollen. Äter väl rätt bra tror jag. Äter säkert alldeles för mycket ...hihi....Dricker gör jag också mycket. Sover gör jag inte så mycket iofs, men det yttrar sig mest som grusig i ögonen och megahuvudvärk.

    Inatt somnade Viggoliten kl 23, men var megatät i näsan, så jag droppade i lite koksalt i nosen på honom när han sov (hade tänkt testa utan koksalt, men det gick ju inte). Han sov sen till kl 04, då han fick lite mat. Rapade honom mitt i amningen och tänkte sen ge honom mer mat, men då hade han somnat....hihi...Så det var bara att lägga ner honom i vaggan igen, sov till 07, mat, sov till 0830 då vi var tvungna att gå upp för att gå till bvc. Han är duktig min lille Viggo på att sova faktiskt. Dumt att klaga på det :) Sen att jag inte får lika mkt sömn som han, det är ju en annan sak...hihi.

    Gått en långpromenad i kylan efter bvc-besöket, 2 1/2 timmes promenad blev det. Härligt! Nu har jag käkat och väntar väl egentligen bara på att Viggo skall vakna för att äta. Själv har jag ingen ro att somna bredvid honom...tyvärr...får la försöka en liten stund kanske.

    Jag äter vitamintabletter varje dag, men har inte käkat järntabletterna. Kanske borde äta dom, vet inte riktigt vad mitt HB ligger på just nu, men det borde väl ha gått ner igen sedan jag slutade med järntabletterna. MIn BM kommer garanterat att tvinga mig att äta dem igen....

    Christina --> Tack för tipset! Har ätit lax i folie hos vänner, men aldrig gjort själv. Men det är ju så enkelt att det nästan är löjligt. Hur många grader i ugnen och hur länge förresten?

    Kram Lotta

  • Aussielotta

    Katten --> Va kul att M ammat utan amningsnapp! Hoppas det håller i sig!

    När det gäller längd på amning, så varierar det hur länge Viggo ammar. För det mesta är han färdig på en kvart eller till och med kortare, ibland håller han på kanske i 20 minuter. Men han har aldrig legat 40 minuter vid bröstet. Min mjölk rinner till väldigt fort, så han får i sig mycket på väldigt kort tid, bra eller dåligt vet jag inte, men han får iallfall en hel del gaser av att han sväljer så snabbt. Efter ett litet tag börjar han tappa bröstet och får inget grepp igen om det och blir irriterad. När han väl får tag om det så tappar han det igen. Verkar som att han liksom inte har något bra tag om bröstet efter ett litet tag då han måste jobba lite mer med sugandet för att få lite mjölk. I början behöver han ju inte göra så mycket eftersom mjölken i stort sett kommer av sig själv. Han har liksom blivit bortskämd i inlärningen av sugteknik. Och eftersom han inte får tag om bröstet på slutet då den feta mättande mjölken kommer så blir han inte sådär riktigt dåsig som man skall bli efter en amning, utan han fortsätter och böka vid bröstet förgäves. Fast det är iofs bara en spekulation från min sida.

    Nåväl, dags att gå och lägga sig. Kram på er!

  • Aussielotta

    Christina --> Härliga fynd du gjorde! Jag har fortfarande inte shoppat nåt. Jag tycker vi har så himla mkt räkningar varje månad, undrar hur det skall gå ihop. Får kanske ta ut fler föräldrapenningdagar än de 3 dagar i veckan som jag tar ut nu...kan bli lite tajt annars...

    Christina --> Kom du ut nåt med killarna? Hoppas de hållt sig friska och inte dragit på sig nåt. Min Viggo nyser flera ggr om dagen, funderar nästan på om han faktiskt är förkyld och att det är det som orsakar nästäppan.... Fast han ser inte värst förkyld ut i näsan och han snorar liksom inget snor och det rinner inget från näsan heller.

    Idag har han varit jättegrinig på eftermiddagen när jag hade besök, men sen på kvällen har han varit gullig.

    Viggo kan bli så himla sur när han ammas. Idag åt han från ena bröstet och efter ett tag blev han hyseteriskt arg för att han inte fick nåt bra tag eller nåt. Gav honom andra bröstet och han åt och åt och åt och sen hände samma sak. Verkar inte som om han får i sig nåt liksom och blir arg av den anledning. Jag har ju inte mer än 2 bröst, så jag kunde inte tillfredsställa hans matbehov mer....vilket känns konstigt, då jag vet att jag har massor av mjölk kvar i brösten, men som han av ngn anledning inte kommer åt....skumt....undra vad man kan göra åt det?!

  • Aussielotta

    Mia --> Va härligt att Kajsa sover 5-timmarspass nu på natten. Viggo har slutat med det nu. Han sover max 4 timmar och sedan är det 3-timmarspass som gäller. Jag har vant mig vid det. Hsn brukar lägga sig vid 23-24 tiden och sedan blir det ett amningstillfällen vid 3-4 och sedan ett på morronen då Jonas går till jobbet, så det är helt okej.

    Igår fick han mat 21 hemma hos min mamma. Vi gick hem strax därefter och la honom i vaggan kl 22 ,då la jag mig också (för en gångs skull tidigt!). Sov till 01 då han vaknade för mat, sov sedan vidare till 04, 07 och 0930. Jag är utsövd idag även fast det blev många amningstillfällen i natt. Därför gillar jag att lägga honom vid 23-24, för då blir det bara ett tillfälle att amma per natt. Som det var igår blev det ju två tillfällen (01 och 04), det blir lite jobbigt tycker jag.

    Viggos näsa vet jag inte om den blivit bättre. Kanske något. Verkar inte som han störs så väldigt av den. Vi låter också Viggo ligga i högläge. Hur gör ni när ni låter Kajsa ligga i högläge? Staplar ni upp böcker under sängen eller hur gör ni?

  • Aussielotta

    Jag har också hört att tevetittande skall undvikas för barn under 2 år av samma anledning som Que har skrivit. Jag sätter Viggo i babysittern med ryggen vänd mot teven, så att han hör ljudet iallafall men inte tittar på teven.

    Ni som testat att flaskmata era små liv....hur mkt ger ni åt gången. Vi har givit först en 125 ml-flaska, men han blir inte nöjd med det. Ga honom ytterligare 20 ml i en flaska, men han började gallskrika under tiden, men ville fortsätta suga. Svårt att veta när han är nöjd, han kan ju liksom inte släppa flaskan på samma sätt som bröstet.

    Mia --> Testade du flaskmatning nån gång? Hur gick det? Skönt förresten med en trevlig helg då Kajsa var i sitt esse. Viggo har varit småkinkig under dagarna den här helgen när vi haft olika besök. Han har inte varit så där go och skrattig som han är när vi är själva med honom. Vet inte riktigt varför. Han verkar vara hungrig liksom hela tiden, eller iallaflal med 1 1/2-2 timmars intervaller. Rätt jobbigt faktiskt.

    Nåväl, sover gott om nätterna gör han iallfall. Sover väldigt lite på dagarna nuförtiden. Nästan ingenting, förutom när vi är ute med vagnen. Undra varför, trodde de skulle sova mer när de är så små.....?

    Imorgon blir det faderskapserkännande för Jonas del :)

  • Aussielotta

    Hej Hej!

    Åh, nappen är ett måste här hemma. Viggo älskar sin napp! Viggo håller också på och gör en massa ljud. Låter så himla roligt!

    Mia --> glidmedel kan nog vara en bra idé, ifall det liksom inte funkar riktigt....

  • Aussielotta

    Nu har Viggo äntligen fått en pappa ....rent formellt alltså :) Jonas har skrivit på faderskapspapprena...Kändes urfånigt att sitta där och skriva på samtidigt som två oberoende personer skall bevittna att han skriver på....hmm....nåja, nu heter han iallafall Viggo Berg även hos skattemyndigheten :)

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV