Inlägg från: Krusbärsmamma07 |Visa alla inlägg
  • Krusbärsmamma07

    Sytråden spinns vidare!

    Hej!

    Jag ansluter mig också! Håller på och syr som bäst till mitt första barn som väntas komma i början av april. Har hittills gjort ett större lapptäcke med ganska tjock stoppning att ha som lekfilt på golvet och sitter nu med en babyhandduk (har köpt frotté, sytt på en "luvdel" och ska till sist få på ett kantband). Det är så roligt!

    Var förbi bibblan i början av veckan och lånade två böcker med mönster på barnkläder: Sy till småbarnen av Anita Gunnars och Sy kläder till babyn av Susanne Wehlits. Den sistnämnda hade jättefina, lättsydda mönster av dansk design. Hoppas att jag hinner göra något av dem!

    Har redan snappat upp tipset om tidningen Ottobre. Får börja kika efter den i nästa vecka då...

  • Krusbärsmamma07

    Carolina84: Jag har en Huskystar. Det är Husqvarnas lågprismärke. Den har funkat jättebra än så länge! (Fick den för 4-5 år sedan och har sytt med den lite då och då.) På den modellen jag har finns elastiska sömmar. De skulle jag inte ha klarat mig utan.

  • Krusbärsmamma07

    MammaDeborah:

    Om jag bodde i Malmö skulle jag kasta mig iväg till Svenska Mönster, se www.svenskamonster.se/
    De har superfina mönster (inte så många till barn, men de som finns är bra), vet dock inte hur mycket tyg de säljer.

  • Krusbärsmamma07

    Hej!

    Jag tänkte sätta mig och sy om ett gammalt påslakan idag så att det passar barnsängen. Har kommit fram till att 100x130 cm verkar vara ett bra mått. Någon som vet om det är det vanligaste? Ikea kör med 110x125, men det verkar de vara ganska ensamma om. Har inte köpt täcke än, för det ska man ju tydligen inte ha i början... men vill ändå kunna bädda sängen fint tills bebisen kommer.

  • Krusbärsmamma07

    Ok, tack! Fler som har lust att mäta sina påslakan till spjälsäng?

Svar på tråden Sytråden spinns vidare!