Inlägg från: Charleston |Visa alla inlägg
  • Charleston

    Sytråden spinns vidare!

    Vet nån om det finns regnbågs-band? Alltså glansiga fina band som har regnbågsfärgerna i ordningen rött, orange, gult, grönt, blått och lila. Skulle vilja ha.
    - Skriv gärna i min gb, för ni skriver så mycket att jag inte hinner läsa allt här.

  • Charleston

    Tja,

    Nu har jag lagt in några bilder av mitt syande - en sovpåse, sparkbyxa och body. Sovpåsen är den som är snyggast sydd. Har sytt lite annat också, men inget att visa.
    - Håller just på med en ammningströja i roströd/svart randig från Eslöjd. Mönstret har jag tagit ut efter bästa t-shirten. Inte helt lätt kan jag säga.
    Tänkte härefter sy någon mer body och tröjor. Kanske nån byxa också. Sparkbyxorna är inte roliga, lite knepigt att få bra i grenen.

  • Charleston

    Letw: den bodyn jag har i mitt album är inte bra i muddarna. jag tror att om man använder eslöjds tyg till mudd så ska man inte sträcka dem. jag syr på några bodys nu och det blir mycket bättre att inte sträcka mudden. med riktig mudd har jag iof inte fått det så bra heller, då jag har sträckt den.

  • Charleston

    letw, ja, det syns inte men mudden är rätt hård och inte så mjuk o följsam. jag funderar på om du har lagt ihop halslinningen för långt ner på axeln/ärmen. dvs. att fram o bakstycket går lite för mycket omlott när man syr fast den i ärmen?
    då blir ju halsen för "liten" ??

  • Charleston

    ja som du skriver på det andra forumet, så får du trixa o fixa lite. jag får bodysarna jag syr på klara om någon dag eller så, så får vi se hur mitt resultat blir då. Lägger ut bild så snart jag hinner.

    gonatt!

  • Charleston

    Letw: Du missade ett litet ord igår, jag skrev "Gonatt"
    Därför fick du inget svar från mig, men jag ser på tråden att du fått svar av andra. Hoppas det ordnar sig med halsringningen på bodyn.

    Cassio: Ja, det finns en poäng i att sy kantmudden nertill efter man sytt ihop alla delarna. då blir det bara en skarv i mudden där de möts. jag brukar lägga den i sidan där det redan är en skrav (söm alltså).

  • Charleston

    Labilina: Jag gjorde nästan på samma sätt. Tog mönster av min favorittroja, som har en bra halsringning och skärning. Försökte göra innerdelen som Boob-tröjorna. Har klämt och känt i affärerna. Lite trix och fix blev det ju, men resultatet verkar bli bra. Däremot hade jag inte tyg så det räckte till ärmarna så jag har skickat efter mer från E-slöjd Ja, tänk, en ammingströja till mig, i tyg från E-slöjd *hihi* Det är inte utan att det känns lite lyxigt. Tyget är underbart skönt ju! Det kommer att bli en favvo-tröjja!

Svar på tråden Sytråden spinns vidare!