Inlägg från: Charleston |Visa alla inlägg
  • Charleston

    Sytråden spinns vidare!

    Jag har fått tillbaka sylusten, efter att ha sovit nån timme på eftermiddagen!

    Tyrvi: Det låter utmärkt med en stor syhörna! Aspelut!!

  • Charleston

    asch, charmmiss, hade ju redan skrivit nästan hela beskrivningen. läste lite slarvigt i tråden.
    Jag återgår till mitt syande i stället

  • Charleston

    Mimmi 71: Kan det vitprickiga tyget fungera som foder? Jag såg nog inte det i ditt album. Annars skulle jag nog ta ett annat vitt tyg. Det blir fräscht och fint. Förresten när ska du ha bebisen och i vilken storlek gör du?

    Humle: Ja, det ska bli spännande att se hur alla kläder passar. Jag har stoppat ner de gröna sparkisarna i min BBväska och den vita sparkdräkten. Tar även med några av mina 60-tals-omlotter/bodys.

  • Charleston

    Mimmi: Ja då tycker jag att du kan fodra den. Även om augusti nuförtiden är rätt så varm, men kvällarna kan vara rätt kyliga och särskilt senare delen av augusti och sen när man kommer in i september. Gör du jackan i stl 62, eller? (som säkert går att använda redan då Krabaten är nyfödd) För stl 62 är vi framme i oktober. Senare än så måste du kanske ha en ännu tjockare jacka/overall?

    Kan säga att jag har sytt en del i 74, även om det mesta blivit i 62. Har just börjat lite med 68, för min del är det svårt att sy sommarkläder (som 68 blir för min del).

  • Charleston

    Leeluu: Du gör verkligen fina lakanset.
    Jag önskar jag också fick sy lakan, men jag har så många gamla fina 60-70-tals lakan att de kommer att räcka tills barnet är minst 3 år.

  • Charleston

    Hjälp!
    Jag har ett bekymmer nu, med munkjackan från senaste ottobre. Se mitt album. Saken är den att det står att dragkedjan ska vara 30 cm. Den är helt enkelt för lång. Jag har dessutom 3 cm sömsmån nertill av den gröna velouren (jag har alltså rätt mått) och den blåa velouren ska därmed räcka till. Jag har nålat fast dragkedjan så som den ska sitta.

    I beskrivningen står att om den är förlång kan man korta av den. - Hur man nu kortar av en dragkedja av den sort jag har, har jag ingen aning om.

    Frågan är nu om jag ändå ska ta en tång och nypa av dragkedjan upptill - för nertill går inte. Eller ska jag skarva i med blå velour.. fast jag tror inte det hjälper - och snyggt blir det inte med skarv nertill. Eller ska jag köpa en 25cm dragkedja och då få den 1 cm för kort? Det kanske inte gör så mkt att den inte går ända upp?

    Ge mig lite råd, tack!

  • Charleston

    13: kan du förklara hur du menar stopp. jag måste hur som helst ta av dk:n och då tänkte jag att då syr jag ett stopp upptill och döljer med den blå lappen som ligger bredvid dk:n. Och så skyddar lappen lilla barnhakan från rispig dk.

    Eller menar du stopp nertill, på dk:n?

  • Charleston

    13: Aha! Mmm... skillnaden blir nog större på ett litet plagg och så är stoppen så bra på denna dk.

    Hypatia: Den har varit otroligt rolig att sy, allt har gått så smidigt. Utom just detta. Dock missade jag lite i luvan, att stämma mot halsen framtill. kant i kant alltså.
    Sen har jag inga dekorsömmar på min maskin, så jag uppfann egna med de jag hade (runt fickorna).
    Ärmmuddarna sydde jag från rätsidan och inte aviga som det står i beskrivningen.

  • Charleston

    Tack!
    Ja jag har funderat lite nu och testat, så jag tror jag tar jag med jackan och köper en kortare dk. "Mina tanter" i tygaffären känner mig väl vid det här laget Vi trodde inte jag skulle besöka dem något mer innan BF, men där ser man.

    Så jag får sy den brun-grön randiga tröjan i stället

Svar på tråden Sytråden spinns vidare!